Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Puusavalu- seljast kiirgab
 
tiia 12. aprill 2011, kl 09.25
Olen radikuliidiga 3 nädalat haiguslehel (füüsiline töö), kuid puusavalu ei taha kuidagi ära kaduda. Selg enam ei valuta nii palju, vasak jalg enam ei sure ja ei valuta,aga see puus, millest kõik alguse sai, lausa valutab ikka. Mida teha, on kellelgi head nõu? Tahan juba tööle minna, sest arsti sõnul jääb mingi osaast valust alles või kas siis pikemaks ajaks kindlasti. Mingeid uuringuid ja pilte seljast arst ei teinud, kuigi küsisin lausa otse. Ei tea, kas pean kohe jalalt maha kukkuma, et saada uuringutele??
Mida teha? kapsalehte kannan aeg-ajalt puusa ja selja peal, aga kui kaua seda teha, et ka mõjuks?
Tänades.
 
anni321 12. aprill 2011, kl 09.34
olen avastanud et paljud jalgade ja puusadega seonduvad probleemid saavad alguse nimme piirkonnast, seal on justnagu blokeering ees. kui see osa "läheb lahti" siis paljudel kaasneb sellega ka soojuse liikumised jalgades jne. kuna oled kodus siis saad endaga tegeleda. spetsiaalset nimme massaazi siin õpetada ei ole võimalik aga asja ajab ära ka lihtne koputamine ja hõõrumine (aga seda peaks tegema vähemalt 2-3 nädalat, 2 x päevas, et saada püsivamat mõju). lisan paar artiklit, kus mõned täpsemad juhised:
http://akupunktuureu.blogspot.com/2011...
http://akupunktuureu.blogspot.com/2011...
 
ola 13. aprill 2011, kl 11.56
Minul paar kuud möödas radikulopaatiast tingitud seljaopist. Ka vasak jalg aastaid valutas, nimmevalu samuti. Ja puusavalu pole ikka ära kadunud.Pean tegema palju seljalihaste harjutusi, siis olla lootust , et valud ükskord ära kaovad. Seepärast soovitan sullegi visalt võimelda. Mina muide läksin EMO-sse suure valuga, tehti kompuuter-tomograaf ja samal päeval erakorraline opp, kahest diskist olen ilma.
 
autor ttia 17. aprill 2011, kl 21.50
Lp. Ola, Kust sa said seljalihaste harjutused? Ma haigestusin märtsis, taastusravi arsti vastuvõtt on alles aprilli lõpus. seni ajani mu puus ikka valutab. Töö on füüsiline (toitlustus). Ma ei tea enam, mida teha või kelle poole pöörduda. Perearst KEELDUS mind saatmast magnetuuringusse kui ka neuroloogi juurde. Olin kuu aega haiguslehel, siis tööle ja töölt tulles olin samas alguses, kui haiguslehele asudes. Puus ja selg valutasid, olen täiesti meeleheitel, elan tablettide peal. Mis tööd ma hakkan tegema ja kust saada uus töö? Mis on EMO?
Palun, kust ma saan harjutuste kava? Kas kegi teab mõnda imearsti?
 
ola tiiale 17. aprill 2011, kl 22.55
Olin peale oppi 3 nädalat taastusraviosakonnas ja harjutuste kompleksi andis kaasa füsioterapeut. EMO on erakorralise meditsiini osakond. Soovitan uurida Tiit Ilvese kodulehte tiitilves.ee, haiglas kuulsin, et tema käest on nii mõnedki abi saanud.
 
reumaatik 18. aprill 2011, kl 15.35
Nimmelülidega või lülisambaga probleem ilmselt. Ortopeed ja reumatoloog vaatab seda. Küsi MRT, midagi muud ei ole vaja teha, kuna neist pole tolku.
 
Kai 19. aprill 2011, kl 10.50
Mul sama lugu. Lülid veidi viltu. Massaaziga saab küll oma valudele leevendust. Õpi ära aitab!
 
anni321 15. veebruar 2012, kl 13.16
vaata seal on rida massaazi kursuseid, kus saad ise õppida oma pingeid vabastama konkreetsest piirkonnast

http://akupunktuur.eu/enesemassaaz/kursus...
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!