Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
aju-uuring
 
kus ja mismoodi 30. september 2012, kl 14.33
Asi selles, et mu psyhhiaater tahaks mind saata aju-uuringule, hetkel ma selleks valmis polnud, kuid 3 nädala pärast pean talle vastuse andma.
Kes on käinud, mismoodi see välja näeb ja kus seda tehakse ning kas saab kohe pärast ka koju?
Minu probleem on selles, et kunagi , oma 20a tagasi oli mul peatrauma. See pole kyll otseselt siiani kuidagi tunda andnud (valusid ma mõtlen), aga samas olen viimasel ajal tihe kylaline psyhhiaatri juures. Mul on meeletud meeleolu muutused, unehäired, nutuhood, isegi ilma põhjuseta, hirmud, tihti ka lämbumistunne ja neelamisel kramp. Olen peaaegu 3 kuud võtnud rohtusid, aga ei tunne et midagi paremaks nagu läheks. Ainult siis on hea, täiesti rahulik ja ykskõikne tunne kui võtan rahustit, aga seda ei saa ju eluks ajaks võtma jääda.
 
olavsu1 30. september 2012, kl 15.13
 
naine 40 30. september 2012, kl 17.58
ma pean ka minema ,aga mul on juba tugevad taskaaluhäired plus parem peas koguaeg midagi nagu suruks või torgib. aju uuringud on igasugused on MRT on EEG
 
kus ja mismoodi 30. september 2012, kl 19.08
Aga mis vahe on MRT ja EEG uuringul? Ma ei teagi kumba minu arst mõtles. Tegelikult on hirm, kui leitaksegi midagi, mis siis edasi saab :(
 
oehh 30. september 2012, kl 19.25
Eeg pole midagi muud, kui ajuimpulsside uuring ja tehakse samamoodi nagu Eeg-d südamele. MRT ehk sarnaneb kõige enam röntgenile (no muidugi täiuslikum). Mida siin mõelda ja karta on? Ainus, mida karta, on võimalik ebameeldiv uuringutulemus.
 
cia 01. oktoober 2012, kl 09.56
näed, inimesed on einevad. mõni loodab just aju uuringust midagi konkreetset, et oleks midagi konkreetset ravida... ja pole seal midagi.. väga ilus, öeldi
kaldun arvama, et sul ka asi ikka psüühikas ja su teadvustamata hirmudes ja väljaelamata emotsioonides ja tunnetes ja oskamatuses probleeme lahendada
ikka kontrolli ja on nii nagu on
psühhiaatril ja psühhologil käi edasi ja uuri ise ka kuidas vabastada maha surutud emotsioone ja tundeid.
ja kuidas lasta armastust ligi ja kuidas rääkida asjadest, millest sul on raske rääkida
kuidas õppida tundma oma vajadusi ja väljendada ennast teistele ja teha oma elus inventuur ja loobuda suhetest ja kohustustest, mis sind ei teeni vaid ahisavad ja lämmatavad ja mida sa ei soovi
ja siis on juba ruumi sellele, mis sulle head meelt teeb
 
cia 01. oktoober 2012, kl 10.15
pakun veel, et pead õppima enda eest seisma.. ei pea kõike alla neelama, mida sulle öeldakse
pole vaja teha head nägu halva mängu juures . tee häält. ütle välja, ära lase endale liiga teha. anna märku, et oled olemas, et oled elus. röögi kui vaja.
ära lase end lämmatada
sorri, kui mööda panin aga see lämmatamise tunne ja blokk kurgus tundub just selline teema olevat
vbla on mingi asi jäänud lapsepõlvest... kus sa oleks pidand häält tegema, mitte kannatama... või on praegu ka miskit.. kardad kedagi või midagi..
 
miia 01. oktoober 2012, kl 10.20
õpi ka Ü täht selgeks
tähtede unustamine viitab arenevale skisofreeniale
 
sig 01. oktoober 2012, kl 16.33
Teemaalgatajale: aju MRT uuring samat moodi nagu muude kehaosade MRT uuring, heidad oma riietes pikali "kanderaamile", ketid, kõrvarõngad, muud metallid küljest ära, pea lükatakse kuni õlgadeni või veidi rohkem "toru" sisse (toru ikka tublisti suurema läbimõõduga kui Su oma pea), enne saad kõrvaklapid pähe, kuna päris tugev müra on. Ükski aparaadi osa Sind ei puuduta, mingit valu ega tunnet ei ole. Pannakse ka kaelatoed, kuna kõige raskem on umbes 40 min püsida liikumatult paigal. Ongi kõik.
 
to miia 01. oktoober 2012, kl 17.58
kas selle peale sina ajukene ei tule, et mõnel klaviatuuril ei ole ü tähte võis siis on raskesti leitav. ja miks peab üleüldse minema leili mingi tähe pärast```???????
 
to sig 01. oktoober 2012, kl 18.08
Sul on see värk nagu pudru ja kapsad....kompuuter-tomograaf on see õlgadeni toru ja ei võta kindlasti nii kaua aega. Magnetresonants-uuring võtab umbes pool tundi, enne seda ronid paberkitlisse, võivad süstida kontrastainet veeni, ja seal aparaadis oled üleni ja kuulad raadiot kõrvaklappidest näiteks. Ma muidugi ei tea, kas esmasel uuringul kontrastainet süstivad, seda tehakse küll aga kindlasti mingi leiu puhul.
 
to cia ja ti miia 01. oktoober 2012, kl 19.42
Cia sa nagu tunneksid mind, teaksid mu hirme ja muresid. Eks pean jah endaga veel kõvasti tööd tegema , enne kui päris terveks saan, sest ega yksi tabletid ei tee kedagi terveks.
Ja miia, vot ei õpi yyyyy-d ära. Minupärast häirigu see sind palju tahes. Ja kui midagi mõistlikku öelda pole, võiksid oma probleemidega tegeleda :)
 
sig 02. oktoober 2012, kl 10.20
Selle aasta veebruaris käisin peaga kompuuter -tomograafis ning aprillis aju-MRT-s, oli just nii nagu kirjutasin ja mõlemad korrad võttis enam-vähem ühepalju aega ning mingit kitlit ei antud ega midagi ei süstitud. Ma ei ole meedik ning tõesti võib mõni termin viltu minna ning lõplikule tõele ei pretendeeri.
 
liliantsik 07. juuni 2021, kl 11.24
mul on vaja minna aju uuringule. seda soovitas nii perearst, neuroloog kui kõrvaarst. hädaks on pearinglused ja "paha tunne" peas. kaks korda olen peauuringult ära jooksnud. siis oli see MRT pikk toru, kuhu öeldi, et ma üleni pean sisse minema. kas tõesti ei saa aju uurida KT-ga? kas tõesti ei ole mitte mingit muud uuringut, mis midagigi näitaks? kas Eestis on aparaati, kuhu ei pea üleni sisse laskma ennast sõidutada, et aju uurida. Miks peab aju uuringuks olema üleni seal torus ... et ainult jalad väljas. miks pannakse pea puuri sisse ja puur laua külge kinni? kas kellelgi on tehtud ka teisiti? võitlen lollisti enda eest, aga no hirm on nii suur. samas need pearinglused, ma ei suuda neid taluda enam. rahusti ei aita, olen proovinud. neli kuud olen ka antidepressante võtnud. ei ole kasu. uuringule minna ei julge. lihtsalt nii loll ja mõttetu olengi. peab ju olema mingigi muu võimalus. põlveuuringule taheti mind ka saata sinna torusse. aga leidsin viljandist aparaadi, kus tehti sama uuring nii et ainult minu põlvel oli mingi kapsel ümber ja tehti ära sama uuring. ma ei usu et sealsed arstid nõustusid tegema uuringut, millest mitte midagi kasu ei olnud. oli ju. ortopeed nägi kõik pildi peal ära mis vaja.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!