Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
paracetamol pikka aega
 
küsin 03. juuni 2014, kl 07.16
Kas Paracetamol tablette võib kuude kaupa võtta iga päev 2-3 tabletti? Vahel harva õnnestub mõni päev ka ilma tabletita elada.
Muidu lihtsalt valud tapaksid. Tundub, et selle kõrvalmõjud on kõige väiksemad.

Ja ärge rääkige midagi perearstist. Tema kirjutab lambist lihtsalt muid valuvaigisteid. Mingist põhjuse uurimisest võib ainult unistada.
 
H. 03. juuni 2014, kl 09.59
Üldiselt ei soovitaks seda, sest idi maksale mõjuma. Pigem siis Ibuprofen, Ibumetin jne. Need küll mõjuvad maole, aga vaid siis, kui tühja kõhu peale võtad. Söö natuke enne.

Ja Sina Prõlla, hakka aga kohe tegutsema, vahid siin veel.
 
no 03. juuni 2014, kl 10.10
käi ikka perearstile peale ,et ta su eriarstile suunaks ,kui ise probleemist jagu ei saa!!miks tervist rikkuda valuvaigistitega, oleks vaja ikka valude põhjus selgeks teha !
 
Jah 03. juuni 2014, kl 10.42
valude põhjust on oluline teada ja kui põhjus teada ja selle kõrvaldamine võimatu, saab Sind saata valuarstile. Tegelikult on Paracetamaol küll kõige maosõbralikum, kuid pikemal kasutamisel on tõesti maksatoksiline.Pean hullemaks siiski ibuprofeeni kauaaegset kasutamist. (Isiklik kogemus) Ka peale sööki võtmise järgselt tuli väga pikalt magu ravida.
 
tablett 04. juuni 2014, kl 10.25
Pikemat aega võta ikka paratsetamooli, mitte ibukat, aspiriini ega muud säärast. Nii väikeste dooside korral nagu sa võtad ei maksa mingit maksakahjustust küll karta (kui sa just napsusõber pole). Maksale võib põntsu panna ka ühekordne ÜLEdoseerimine, kuid pikaaegne ohututes kogustes tarvitamine on üsna kahjutu.
 
välk 04. juuni 2014, kl 12.43
äkki siis vahetaks perearsti? Sina arvates on parem siis närida hulgi tablette kui põhjus välja selgitada. ja siis aastate pärast veel rohkem kurta kui p....ses kõik on. pakun, et oled veel noor inimene, sest need ei hooli eriti ennem oma tervisest kui see ikka väga suure paugu paneb.
 
küsin 04. juuni 2014, kl 17.43
Ei ole noor inimene, just vastupidi - vana olen.

Perearst kirjutas valude vastu Vimovo tabletid, mis valudele aitaksid ehk küll, aga neist tekivad niisugused südamerütmihäired, et ei anna elada. Üht häda leevendab, teine hullem tuleb.
Parem siis juba Paracetamol, sellega on mingi pidav aga vähemalt nõrgem valu, ning süda töötab oma südametablettidega normaalselt.

Kusjuures need valud pole mingis kindlas kohas, et määrin õla, või põlved, või puusa, või näpud. Need valud on igal pool, sisse tuleks määrida terve kere.
Vimovo võtab jah need valud tublisti vähemaks, aga võtta ma seda kahjuks ei saa.
Ja millest need valud on, ei tea. Arst ei ole teinud mingit analüüsi, ta oletab lihtsalt.
 
välk 05. juuni 2014, kl 14.57
miks sa ei nõua siis mingeid analüüse, mürgitad järjest enam on keha.Väga imelik.
 
õde 05. juuni 2014, kl 15.48
Ei või, maksale kahjulik. Ja maksakahjustus on väga tõsine asi. Olen näinud inimest, kes võttis arsti soovitatud koguse, mis reeglina ei tohiks olla toksiline, kuid maks sai tugevalt kahjustatud. Õnneks ravi aitas, aga alati nii hästi ei lähe.

Ikka eriarstile ja on ka muid valuvaigisteid peale Vimovo.
 
Aga 05. juuni 2014, kl 16.22
kui kõik kohad valutavad.... Kas puukborrelioositest on tehtud?Saab teha ka tasuliselt, kui perearst pole nõus tasuta analüüsi võtma.
 
johanna 05. juuni 2014, kl 17.08
pidev paratsetamoli kautamine ei ole õige, tuleb teha põhjalikumad uuringud, just ka borrelioosi suhtes, samuti fibromüalgia suhtes, sellel ongi ka omane valud, ning on spetsiaalsed ravimid...ei ole lahendus võtta paratsetamoli
 
mida 05. juuni 2014, kl 17.49
mis tähendab perearst pole nõus võtma? selle asemel, et ennast alla suruda ja mõttetult rohtusid sisse kaanida oleksin mina ammu laituse arsti kohta kirjutanud.
 
teemaalgatajale 05. juuni 2014, kl 22.07
Nõua uuringuid. Ibuprofen pidi ka halvasti mõjuma, kui seda pidevalt ja pikaajaliselt võtta.
Vaheta perearsti.
 
aga 06. juuni 2014, kl 10.44
äkki on tõesti borrelioos.
 
msm 08. juuni 2014, kl 18.23
Venemaa Tervise Taastamise Instituudi materjalide põhjal võib üheks põhjuseks olla totaalne mineraalide puudus(eriti Zn ja Seleen),teise põhjusena veepuudus.Inimese füsioloogiline vajadus 30 ml vett ühe kilogrammi kehakaalu kohta).Kas joote niipalju?
 
küsin 10. juuni 2014, kl 10.55
Ei pea võimalikuks mingit borrelioosi, see peaks ju kuskilt ometi tulema.

Mis aga puutub perearstilt analüüside nõudmisse, no siis ütlen küll - unustage ära. Meie perearstilt ei nõua midagi, tema lihtsalt teab kõike ka ilma analüüsideta.

Aga seda, mida msm kirjutab, usun küll. Ainult kas võib seda Zn ja Seleeni niisama lihtsalt manustama hakata? Pole veel uurida jõudnud, kas neid üldse eraldi on.

Ja vett ma tõesti nii palju ei joo, kuna mõnel pool kirjutatakse, et liigne vee joomine koormab neerusid ja südant. See tundub ka mulle nii. Aga eks ma proovin siis vett rohkem tarbida, sest seda ma tõesti joon tublisti vähem.
 
naine 40 11. juuni 2014, kl 15.10
Võtan ka väikestes doosides sagedasti paracetamooli , kuna selles vanuses ikka midagi valutab : korra kuus naiste probleemid -kõhu ja seljavalud , seljavalud diski lamendumisest , käte ja jalgade valu püstijalu füüsilisest tööst aastakümneid , hambavalu vastu paracetamol veidi üle euro , hambaarst seevastu ... , suvel palavuse vastu , sest alandab kehatemperatuuri jne , jne ...
 
Maria 45 16. juuni 2014, kl 10.20
Võtan ka valu korral tablette, aga jalgade valu korral proovin salvide-geelidega hakkama saada. Eriti Lioton on suvel täitsa abiks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!