Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Vererõhk
 
Marianne 11. juuni 2014, kl 23.41
Miks on nii, et arsti juures on keskmine vererõhk 160/90 aga kodus on 120/70. Ja ma räägin arstile, et mul kodus on sellised näitajad ja ta ei usu ja sunnib mulle vererõhu rohtu peale. Mida ma tegema peaksin kas pean neid ikkagi võtma hakkama nagu arst käsib?
 
Mittekeegi Olikord 12. juuni 2014, kl 00.04
Oled ennast arsti juurde jõudmise ajaks üles kruttinud :) - ja ongi rõhk kõrgem...
Oled kergesti ärevusse sattuv inimene?

Ehk saad teise arsti arvamust küsida...
 
tiibadega kurat 12. juuni 2014, kl 06.18
***



Toimetatud 1 kord(a). Viimati tiibadega kurat 24.06.2014 23.04.
alissandra 12. juuni 2014, kl 10.22
Ta ei saa sundida selle järgi rohtu võtma, ööpäevane uuring tuleb enne teha. Mul oli sama jama, ühekordse mõõtmise järel kästi rohtu võtta ja ma loll võtsin ja sain sada muud häda külge. Tegelikult polnud mu vererõhul mitte midagi häda.
 
vererõhuhaige 14. juuni 2014, kl 20.13
mitte mingil juhul ära hakka vererõhutablette võtma ühe (või mõnekordse) arsti juures mõõdetud 160/90 peale, kui kodus mõõtes on rõhk normis. meil on ikka veel igasuguseid perearste, vererõhuhaigust ei määrata niimoodi, sa peaksid pidama enne lõplikku diagnoosi kodus vererõhupäevikut + loomulikult ka ööpäevaringne monitooring. vererõhk kerkib üles närveerimise ajal, mõnele tõesti mõjub sedasi ka arsti ukse taga ootamine. mitte see pole ohtlik, kui rõhk tõuseb, vaid see, kui rõhk rahulikus olekus mõnekümne minutiga normi ei lange, siis juba peab hakkama põhjusi otsima. kas su arst on lasknud sul enne mõõtmist rahulikult istuda, rahuneda vähemalt 15 min (eeldusel muidugi, et need 15 min. sind just närvi ei aja ja rõhku ei tõsta)? kliinikus, kus tegeletakse vererõhurohtude katsetamisega, just nii tehakse, rõhku mõõdetakse AINULT rahulikus olekus, mitte stressisituatsioonis. ja tõesti, vererõhurohud polegi nii süütukesed, et neid lihtsalt igaks juhuks süüa. neil on päris palju kõrvalmõjusid, mõned on tuntavad (jäsemete tursed, kuiv köha, allergilised reaktsioonid, olen neid kõiki kogenud), aga on ka varjatumaid ohte. et beetablokaatorid võivad tekitada teisese diabeedi ohtu, lugesin diabeetikute kodulehelt alles siis, kui endal veresuhkruga, mis siiani alati korras oli, jamad tekkisid.
kui kodus rõhk korras, siis seda jälgigi ja ära võta mingeid rohte, kui neid vaja ei ole. stressisituatsioonis kõrgenenud rõhk ei ole vererõhuhaigus. ja kui vaja, siis vaheta perearsti. kõige suurem õnnetus on loll perearst, paraku mõned neist käituvad nagu farmaatsiatehaste narkodiilerid :( õnneks on siiski ka väga palju häid ja tarku arste.
 
vererõhuhaige 15. juuni 2014, kl 10.03
vabandust, eelmises postituses muidugi farmaatsia... asemel mõtlesin farmakoloogia. aga mõte jääb samaks. enne tuleks uurida, kas üldse on tegemist kõrgenenud vererõhuga, seejärel otsida kõiki ohutumaid meetodeid selle alandamiseks (stressi vähendamine, kaalu alandamine, esinevate ja rõhutõusu põhjustavate haiguste väljaravimine) ja alles siis, kui kõik see ei aita, pöörduda vererõhku alandavate tablettide poole, mis tegelikult midagi ei ravi, lihtsalt erinevate meetoditega püüavad rõhku alandada.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!