Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
perearsti süü
 
prr 09. august 2015, kl 08.41
Arst ei osanud kindlaks teha, et inimesel väga sügav depressioon. Kas ostavad endale diplomi või ei taha haigustesse süveneda.Targemad kõik läinud ...
 
Kas 09. august 2015, kl 09.02
see juhtus Sinu endaga?
 
kas ma eksin? 09. august 2015, kl 09.08
Mõni on eriti osav näitleja ja selles arsti süüdistada pole mõtet. Kui patsient ei kaeba ei saa ka haigust avastada. Kujutan ette kuidas perearst on sinusugusest vingatsist surmani tüdinenud. Usun, et oled üks "polkovniku leskedest", kes kuus vähemasti korra või kaks tema vastuvõtul käib ja iga kord on uue haiguse enda jaoks välja mõelnud.
 
no aga 09. august 2015, kl 09.30
perearst nii loll on ja aru ei saa,m is inimesel viga ,siis pole küll patsient süüdi.Järelikult tuleb perearsti vahetada.
 
selline lugu 09. august 2015, kl 09.31
ühel lapsel oli meningiit olnud ja tema väitis, et hambad tulevad ja laps oleks äärepealt hinge heitnud.
 
kle kas ma eksin 09. august 2015, kl 09.32
Eksid muidugi ja ,kui oled mees , siis sinu arvates on ainult eesnäärme töökorras hoidmine probleemiks.Meestel muid haigusi ju ei esine.
 
galita 09. august 2015, kl 09.33
Tundub tõesti, et paremad arstid on Eestist läinud ja need kes jäänud on ohuks patsiendi elule ja tervisele.
 
to kle... 09. august 2015, kl 09.44
Tõde võib haavata, aga õnneks saab sellega midagi peale hakata kui tõde tunnistad. Sinu puhul ei ole ma kindel, mis sul eesnäärmega toimub ja kas sulle sellist organit üldse vaja on. Ilmselgelt pole ta ammu juba töökorras ja seeliku kandmine on ta imeväikeses kärbatanud.
 
hea ettepanek 09. august 2015, kl 10.11
Eestisse jäänud ainult rumalad perearstid? Mis rumalad - puha ohtlikud ju! Aga selle eest Delfi naistekas andekaid ja tarku inimesi täis - loe aga eestpoolt kommentaare ja aina imesta! Miks nad ei võiks siis arstideks õppida? Saaks ometi ka tarku arste küündimatute keskele:) Ja kohe lahendus halinatele olemas!
 
perearstid 09. august 2015, kl 10.12
on nagu pühad lehmad! neid on vähe, nende otsused ei kuulu kritiseerimisele(sest neid on vähe) ja neil on liiga suur koormus(sest neid on vähe).neid ei saa vahetada(sest neid on vähe) ja nad ei pingutagi, olla alatasustatud(jällegi-neid on vähe).
 
vingatsile 09. august 2015, kl 10.20
Kurb muidugi, et eksisteerib seltskond kroonilisi vingujaid, kellel alati probleem. Olgu selleks siis halb töökaaslane, perearst, klienditeenindaja või naabrinaine. Ükskõik mida ta ei tee või kuhu ei satuks, igal pool põrkub halbade, hoolimatute, ebaõiglaste, inetute, vagivaldsete jne, jne inimestega. Tahaks sulle kulla inimene öelda, et seisa hetkeks peegli ette ja näed sellest ainukest inimest, kellega sul on tõeline kana kitkuda. Nii kaua kuni sa seda teha ei julge, sinu halisemine ei lõppe.
 
aga 09. august 2015, kl 10.34
mida ma valesti kirjutasin, kulla perearst? teid on ju vähe!teie otsused ei kuulu kritiseerimisele(muidu oled vingats) , teil on ju suur koormus (proua Ingerainen kirjutab sellest kogu aeg), teid ei saa vahetada, sest lihtsalt pole , kelle vastu vahetada,ja te oletegi vähetasustatud( pean silmas "postimehe " artiklit, kus kuulutati, et Soome tööle lähevad vähese hariduse ja seoses sellega vähese töötasuga inimesed) no mida ma valesti kirjutasin? muide, MINA isiklikult olen oma perearstiga rahul.teeb tööd nagu teeb, mul probleeme pole olnud.lihtsalt teema hakkas silma ja kirjutasin kokkuvõtte ajakirjandusartiklite teemadel.....
 
mööduja 09. august 2015, kl 10.44
Kui sulle meeldib kõike ja kõiki kritiseerida, ravi end ise, ei ole vaja arsti tülitada. Et saada aru kui suure koormusega arstid töötavad, tee ise seda tööd, eelnevalt õpi 11 aastat. Kui ei suuda, pole mõtet haliseda ja provotseerida. Perearsti vahetamisega tavaliselt ükski sinu probleem ära ei kao. Ilmselgelt võiksid vähem kollast ajakirjandust lugeda ja rohkem sporti teha, nii on vähemasti lootust, et osadki su kroonilistest ja ohtratest probleemidest lahenema hakkavad. Netis halada ja vinguda ning süüdistada on ilmselgelt mugavam;)
 
galita 09. august 2015, kl 10.46
Arstid ei ole süüdi, et meie arstiabi on just selline nagu ta on. Süüdi on valitsus, kes ei eralda meditsiinile vajalikul määral raha, kogu Eesti meditsiinisüsteem on juba aastaid olnud alarahastatud. Meil hoitakse tööl tervet karja mõtetuid ametnike, sest ametnikuks kõlbab ka see kel puuduvad erasektoris töötamiseks vajalikud oskused ja selline pakazuha aitab hoida ametliku töötuse taset madalal. Nüüd hakkame veel illegaalseid pagulasi ka ülal pidama. Arst on inimene nagu iga teinegi ja ta läheb tööle sinna kus talle tema töö eest rohkem makstakse. Ja nii jäävadki Eestisse alamakstud arstid, aga tööturul kehtib reegel, mida väiksem palk seda kehvem töötaja.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati galita 09.08.2015 10.47.
 
pole perearst 09. august 2015, kl 10.48
See teema ongi ainult vingumise peal väljas.

Peaksin meelde tuletama, et depressiooni diagnoosib ikka psühhiaater ning seda saab diagnoosida ainult siis kui inimene räägib asjast. Niisama näkku vaadates ei saa ühtegi vaimset haigust diagnoosida.
 
tegelikult on nii 09. august 2015, kl 11.04
need "depressiooni" all "kannaajad" on kõik laisead kes ei viitsi midagi teha või narkomaanid, kes üritavad sel viisil arstilt retsepti saada.
 
kle pole perearst 09. august 2015, kl 11.29
depressiooni saab väga hästi just inimese näo järgi kindlaks teha.Vingatsile, et vaktsineeri ennast kroonilise vingumise vastu ja siis ei ähvarda vähemalt sin see haigus.Peeglisse ei vaata, sest pole oma nägu juba lapsest saati kannatanud, sest ilu pole enda teha.
 
ooh! 09. august 2015, kl 11.32
Ekas arste ole igasuguseid nagu teistegi elukutsete esindajaid, aga inimesed võiksid lõpuks hakata mõistma et vähemalt depressiooni osas sõltub 70% ulatuses kõik neist endist ja arst ei ole jumal. Kui siinsed tarkpead oleksid kursis uuemate sõltumatute uuringutega, siis teaksid (loodetavasti saaksid ka aru) et depresioon on puhtalt sotsiaalne tõbi ning mingi imepill siin ei aita ega ka arst. Leevendab, tuimendab jne., aga ravi sellele on igaüks ainult ise.. See depresiooni möla ( vabandust) ajab juba iiveldama. Kogu oma rumaluse, laiskuse, rahulolematuse, ahnuse ja kurja saatuse soovivavad lahendada mingi tableti abil. Kasvage suureks ja uurige kõigepealt mis ja mille jaoks depressioon on leiutatud ja kes seda nii agaralt ppropageerivad
 
kogemused 09. august 2015, kl 12.20
jah arst võib soovitada, et nautige elu, saate hakkama jne.Kui inimesel on selline haigus ja lisaks probleemid pereeluga, mis kuidagi ei suju , siis siin küll ei aita pelgalt kuskil jalutamine ega reisimine.Sellist paska pole mõtet ajada.Sellisel juhul võiksid vererõhutõvega inimesed samuti hakata ilma tablettideta elama ja kõik läheb iseenesest korda.Rahulolematus ongi haigus ja nimetatakse depressiooniks ja võib lõppeda isegi enesetapuga.Lugege kirjandust, inimesed.Selleks ei pea arst olema, et teada, mis põhjustab üht või teist haigust.
 
njahh 09. august 2015, kl 12.50
kui inimene on rahulolematu oma elukorraldusega, siis tuleb seda muuta või teine võimalus on muuta oma mõtlemist ja suhtumist elusse.

Muide, igasugune kommentaarium, kus inimesed oma frustatsiooni ja viha välja elavad, on tugevat depressiooni tekitav.
 
võimalik 09. august 2015, kl 13.58
kuidas sa muudad,kui oled depressioonis? Selline inimene ei suuda iseenda eest hoolitseda, siis veel mingeid asju korraldada, organiseerida.
 
kuidas siis 09. august 2015, kl 14.41
Ravimid ei sobi- muudavad zombiks! Ise midagi teha ei suuda - olen depressioonis!
No milline variant siis sobiks? Tuletan meelde, et võlukepikest ei ole vist olemas. Nii et tuleb end kätte võtta, olgu see ka raske. Algul ravimid sisse ja kui olukord natuke parem, siis tuleb endaga tegelema hakata. Kogu aeg ei saa ju kellelegi teisele loota ega oodata, et keegi haiguse "ära võtab".
 
seesamune 09. august 2015, kl 15.08
võlukepike jalutab paar korda nädalas minu juurest läbi aga ei muutu midagi.No ehk siis vana Jumal aitab.
 
kullerkupp 09. august 2015, kl 16.17
njahh, ütle palun kuidas sa mõtlemise ja suhtumise muutmist ette kujutad? hea on öelda, et tehke seda või teist, aga konkreetselt palun.
kas tead ka, miks igasugune kommentaarium, kus inimesed oma frustatsiooni ja viha välja elavad on sulle või mõnele teiselegi depressiooni tekitav? miks ei ole sa oma suhtumist siis nõnda muutnud, et ei tekitaks?! mu järeldus on selline, et õpetada sa justkui tead ja oskad, aga kas see kõik ka toimib või sa ise õpetust suudaksid järgida, sellele sa pole mõelnud.
 
galita 09. august 2015, kl 17.07
seesamune Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> võlukepike jalutab paar korda nädalas minu juurest
> läbi aga ei muutu midagi.No ehk siis vana Jumal a
> itab.


Tähendab, et vale kepike jalutab su juurest läbi. Tuleb uus ja tõhusam kepike leida.
 
njahh 09. august 2015, kl 18.12
et kommentaariumid ei tekitaks depressiooni, tuleb nad lihtsalt lugemata jätta. Niisamuti, kui piibli lugemine tegi Vargamäe Andrese kurjaks, niisama teeb seda pidev vihakõnede lugemine.

Kuidas muuta suhtumist? Vat see on keeruline, kuid teostatav. Ehk tasuks siin leida midagi, mida halbades olukordades endale mantrana korrata. Mina isiklikult kasutan ühe psühhiaatri lausungit: Miski pole õnn ega õnnetus vaid kõik sõltub sellest, kuidas me asjasse suhtume... Aitab küll. Aga igaüks peab ikka oma leidma.

Kindlasti on vaja muuta ka olusid (kui vähegi võimalik), oma elus tuleb teha midagi uut, mis rutiinist lahti rebiks. Seda on siin ka soovitatud.
Tulemus tuleb siis, kui ühes sellega muudetakse ka mõtteviisi ja lõpetatakse asjades urgitsemine nö lõputu psühhoanalüüsi tegemine.
 
selleks, et muuta 09. august 2015, kl 18.16
peab olema finanssi.Kõigil aga seda pole.Kuuse alla kolimine pole just suurem asi muutus.
 
kullerkupp 09. august 2015, kl 19.43
njahh, nüüd ma urgitsen veidi:) Ütled, et depressiooni tekitavad kommentaarid tuleb lihtsalt lugemata jätta. millest sa aru saad, et veel lugemata kommentaar sulle kahjulik saab olema kui sa seda veel lugenudki ei ole? vihakõne või -kommentaar kui niisugune pole ju tegelikult milleski süüdi, samuti nagu ka selle pidev või mitte pidev lugemine, asi on siingi ainult suhtumises. Ütled, et suhtumist on keeruline muuta.... tõepoolest, just seepärast ma küsisingi kuidas selle muutmist ette kujutad. kõik sõltubki sellest kuidas me millessegi/kellessegi suhtume, aga ei suudeta ju ennastsäästvalt suhtuda! mida siis teha? ja mõtteviisi muutmisest räägid sa ka nagu kapi teise seina nihutamisest..... vot ei käi need asjad niisama lihtsalt, et tehke aga ära!
 
njahh 09. august 2015, kl 20.02
millest aru saada? No tule taevas appi - vähemalt kolmveerand kõikidest kommentaaridest on seda. Kõige õigem on neid üldse mitte lugeda. Muide, see käib ka siinse naisteka kohta. peab olema tugeva närvisüsteemiga, et siinses valdavalt depressiivses õhkkonnas normaalseks jääda.

Kuidas muuta suhtumist? Aga nii muudadki, et muretsed nende asjade pärast, mida sa muuta saad ja lõpetad põdemise selle pärast, mis sinu tahtest ei sõltu. Teiste inimeste sigadused tuleb endast eemale tõugata: vihastad, kirud, vbl nutad ja saadad pikalt ja kui vaja, siis koos sigatsenud inimesega. Ja see ei nõua mingit finantsi.

Kui nüüd uskuda teadlasi, kes väidavad, et depressioon on heaoluühiskonna haigus, siis arvestades meie haigete hulka, siis elame ikka väga hästi. Tõeliselt rasketel aegadel on inimestel niipalju muret ellujäämisega, et hädaldamiseks ei jää aegagi...
 
kullerkupp 09. august 2015, kl 20.14
njahh, niisiis on juhus, et minu kommentaarid on sattunud just selle veerandi hulka, mida loed:) Aga su jutt tekitab minus kahtlusi ja ma ei pelga seda välja öelda. just selles mõttes kahtlusi, et ilmselt ei ole sa kursis depressiooniga, selle võimalike tekkepõhjustega, rääkimata siis juba sellega toimetulemisest. need raamatutõed, mida siia kirja paned, ei aita kedagi
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!