Tervisemure
kaneel - kuidas toimib
hädaline 17. jaanuar 2017, kl 10.17 |
kas ma olen peast segi või mis värk... seostab kaneeli oma hädades. näiteks tegin ise sisse õunakompotti ja panin igasse pooleliitrisse purki ühe kaneelikoore tervelt. nagu neid poes müüakse. siis kui ma neid kompotte tarbima hakkasin, ma ei saanud pikka aega aru, miks mind tabavad ootamatud tulisuse hood, st. järsku hakkab jube palav. ilma higistamiseta, lihtsalt hakkan põlema. no arvasin siis et ju vist kaneelist ja kompotist. kusjuures ma kaneeli väga armastan ise. nüüd jõuluks tegin endale kõrvitsasalatit. kuna mul on nelgist allergia, siis teengi ainult suhkru kaneeli ja äädikaga. ja mulle meeldib ikka väga äädikane. 3 liitrise poti peale läks pool teelusikat kaneeli. ja jälle, peale natukese selle salati söömist hakkavad põsed nii õhetama ja mul endal on tunne et vererõhk on koledasti kõrge. see tunne möödub paari tunniga. no mis värk on. olen foorumites aru saanud, et kaneel mingil juhul ei tõsta vererõhku vaid langetab või äärmisel juhul normaliseerib. mis värk minuga siis on? vahepeal mingi 5-6 kuud ei tarbinud teadlikult ühtegi tehtud õunakompotti, aga kõrvitsasalati tegemisega ei tulnud üldse meeldegi et see võib olla seotud kaneeliga. vaevalt see seotud on äädikaga onju? äädikas iseenesest ei tõsta ju vererõhku? jälle olen kuskilt lugenud et pigem langetab eriti kui on vaja kiiresti alla saada, siis äädikalapi peal seismine aitab. aga see nagu jälle minu puhul ei klapi, sest vererõhu langemisega vaevalt hakkaksin näost väga õhetama. no täitsa imelik värk kohe. kommenteerige, kes oskab.
:) 17. jaanuar 2017, kl 10.30 |
johanna 17. jaanuar 2017, kl 18.30 |
aga 17. jaanuar 2017, kl 19.38 |
proovi näiteks tõelise kaneeliga- kas mõjub samuti..
seda saab ökopoodidest. vaata et pakend poleks eesti oma ja pakendil kindlasti oleks kirjutatud ZIMT Ceylon (tseiloni kaneel)
sa kasutad tegelikult kassiat, mida väljamaal isegi ei tohtivat kaneeliks nimetada. kassia on vängem ja teravam, tseiloni kaneel seevastu leebema maitse ja lõhnaga.
seda saab ökopoodidest. vaata et pakend poleks eesti oma ja pakendil kindlasti oleks kirjutatud ZIMT Ceylon (tseiloni kaneel)
sa kasutad tegelikult kassiat, mida väljamaal isegi ei tohtivat kaneeliks nimetada. kassia on vängem ja teravam, tseiloni kaneel seevastu leebema maitse ja lõhnaga.
hädaline 17. jaanuar 2017, kl 21.41 |
ma kahtlustan et mul ongi see õige kaneel. see on igatahes veel nõukaajast, kui tädi oli mingis toiduaine laos tööl ja sealt ükskord tõi suure purgiga. kuna olen korralikult pimedas hoidnud ja kaan on alati kõvasti peal olnud, siis mina seda oma eluajal ilmselt ära tarbida ei jõuagi. ah et kaneelist võib ka tekkida allergia. pagan. lapsena teadsin et kui oli valida siis kaneelirullide asemel võtsin alati moonirullid, sest kaneelirullide järgselt ütleme siis nii, tundsin ennast halvasti. aga üldiselt mulle kaneeli maitse väga väga meeldib. proovin korra veel ja kui jälle hakkab sama vastik kuuumus, siis on selge, et kaneel ei sobi.
tegelt 17. jaanuar 2017, kl 23.05 |
kaneel ja kassia 18. jaanuar 2017, kl 00.18 |
Agne Tamm 18. jaanuar 2017, kl 00.24 | Registreerus: 9 aastat tagasi Postitusi: 3,101 |
hädaline 18. jaanuar 2017, kl 12.44 |
naine 18. jaanuar 2017, kl 13.39 |
hädaline 18. jaanuar 2017, kl 20.55 |
no vot. ostsin poest santa maria maitseainet - kaneel. ma ei tea kumb ta on. ilmselt see mitte päris õige jälle. vorpisin saiakesi, ise sõin ära ainult ühe. kuumusetunne jälle peale tunnikest ... pösed õhetavad nagu oleks 40 palavik, kuid mujalt tuline ei ole . nii nagu oli siis kui kaneeliga õunakompotti sõin. siis oli selline tunne, et kohe plahvatan põlema. kas te kujutate ette endale seda tunnet, kui on meeletult palav, aga higi ei tule mitte üks piisk. sellistel momentidel kujutasin hästi ette, kuidas inimesed võivad ise süttida...
ex-riigiametnik 19. jaanuar 2017, kl 10.58 | Registreerus: 11 aastat tagasi Postitusi: 113 |
Ega siis muud midagi, kui et neid kaneelisaiu võid süüa ainult väga külma ilmaga . . . mul sama lugu ingveriga. Kui maja hommikuks väga külmaks läheb (kui väljas on alla -10 kraadi), haaran ingveriküpsise ja varsti tuleb soojalaine. Siis saan voodist välja ja pesema, ja siis teen tule pliidi alla. Kui laine taandub, on veel tükk aega lahedalt soojem olek, kuni juba pliit sooja andma hakkab.
Kevadest sügiseni ma ingverit ei söö, eks sinul on siis kaneel ainult talveperioodiks.
Kevadest sügiseni ma ingverit ei söö, eks sinul on siis kaneel ainult talveperioodiks.
hädaline 19. jaanuar 2017, kl 20.21 |
põhjus miks siia kirjutasin, mõtlesin, et saan ometi ennast tunnistada hälbega imelikuks. aga tuleb välja, et polegi imelik. lihtsalt teised ei tee sellisest asjast probleemi nagu mina. hakkan siis korralikuks ja tõesti tarvitan kaneeli ainult külmade ilmadega. samas on kaneeli pandud ikka väga paljude toitude sisse ja väljas söömas käies ei tea iial. mul oli kord isegi kanapraad kaneelitatud.
seda et 19. jaanuar 2017, kl 20.39 |
kas pole 19. jaanuar 2017, kl 21.54 |
hädaline 20. jaanuar 2017, kl 14.51 |
Lisa postitus