Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
kaneel - kuidas toimib
 
hädaline 17. jaanuar 2017, kl 10.17
kas ma olen peast segi või mis värk... seostab kaneeli oma hädades. näiteks tegin ise sisse õunakompotti ja panin igasse pooleliitrisse purki ühe kaneelikoore tervelt. nagu neid poes müüakse. siis kui ma neid kompotte tarbima hakkasin, ma ei saanud pikka aega aru, miks mind tabavad ootamatud tulisuse hood, st. järsku hakkab jube palav. ilma higistamiseta, lihtsalt hakkan põlema. no arvasin siis et ju vist kaneelist ja kompotist. kusjuures ma kaneeli väga armastan ise. nüüd jõuluks tegin endale kõrvitsasalatit. kuna mul on nelgist allergia, siis teengi ainult suhkru kaneeli ja äädikaga. ja mulle meeldib ikka väga äädikane. 3 liitrise poti peale läks pool teelusikat kaneeli. ja jälle, peale natukese selle salati söömist hakkavad põsed nii õhetama ja mul endal on tunne et vererõhk on koledasti kõrge. see tunne möödub paari tunniga. no mis värk on. olen foorumites aru saanud, et kaneel mingil juhul ei tõsta vererõhku vaid langetab või äärmisel juhul normaliseerib. mis värk minuga siis on? vahepeal mingi 5-6 kuud ei tarbinud teadlikult ühtegi tehtud õunakompotti, aga kõrvitsasalati tegemisega ei tulnud üldse meeldegi et see võib olla seotud kaneeliga. vaevalt see seotud on äädikaga onju? äädikas iseenesest ei tõsta ju vererõhku? jälle olen kuskilt lugenud et pigem langetab eriti kui on vaja kiiresti alla saada, siis äädikalapi peal seismine aitab. aga see nagu jälle minu puhul ei klapi, sest vererõhu langemisega vaevalt hakkaksin näost väga õhetama. no täitsa imelik värk kohe. kommenteerige, kes oskab.
 
:) 17. jaanuar 2017, kl 10.30
Kerge allergia/talumatus vast. Maitseainetest on kaneel üks sagedamini allergiat põhjustavaid aineid.

https://www.sudameapteek.ee/n%C3%B5uanded/toiduallergia-kuidas-%C3%A4ra-tunda
 
johanna 17. jaanuar 2017, kl 18.30
kaneel on tegelikult mürgine ja ma ei tea miks teda nii palju propageeritakse, kui on imeväike annus siis ehk on mingi effekt, sest ta kiirendab aienvahetust ja jsut kilpnäärme tööd, seetõttu ka kuumus jne.
 
aga 17. jaanuar 2017, kl 19.38
proovi näiteks tõelise kaneeliga- kas mõjub samuti..
seda saab ökopoodidest. vaata et pakend poleks eesti oma ja pakendil kindlasti oleks kirjutatud ZIMT Ceylon (tseiloni kaneel)
sa kasutad tegelikult kassiat, mida väljamaal isegi ei tohtivat kaneeliks nimetada. kassia on vängem ja teravam, tseiloni kaneel seevastu leebema maitse ja lõhnaga.
 
hädaline 17. jaanuar 2017, kl 21.41
ma kahtlustan et mul ongi see õige kaneel. see on igatahes veel nõukaajast, kui tädi oli mingis toiduaine laos tööl ja sealt ükskord tõi suure purgiga. kuna olen korralikult pimedas hoidnud ja kaan on alati kõvasti peal olnud, siis mina seda oma eluajal ilmselt ära tarbida ei jõuagi. ah et kaneelist võib ka tekkida allergia. pagan. lapsena teadsin et kui oli valida siis kaneelirullide asemel võtsin alati moonirullid, sest kaneelirullide järgselt ütleme siis nii, tundsin ennast halvasti. aga üldiselt mulle kaneeli maitse väga väga meeldib. proovin korra veel ja kui jälle hakkab sama vastik kuuumus, siis on selge, et kaneel ei sobi.
 
tegelt 17. jaanuar 2017, kl 23.05
ostad äkki poest normaalse mitteaegunud ja proovi sellega. maitseained ju vananevad samamoodi, paari aastaga on kasutamise aeg möödas, kus tead mis protsessid seal käivitunud on. loodame et teistele eriti veel lastele oma nõukaajast tallele panduid sisse ei sööda.
 
kaneel ja kassia 18. jaanuar 2017, kl 00.18
Neil tuleb vahet teha

Kassia on odavam, müüakse kaneeli pähe ja sisaldab palju kumariini.

Internet on täis seda teemat, guugeldage!

Isegi Wikipedia räägib lühidalt sellest:
https://et.wikipedia.org/wiki/Kaneel

.
Agne Tamm 18. jaanuar 2017, kl 00.24
Kaneel, järelikult Kassia, aitab mesilastel vabaneda sipelgatest ....Minul aitas! Kaneeli jumaldan , iga asi suures koguses on mürk, väikeses koguses aga ensüüm, mis käivitab protsessi!
 
hädaline 18. jaanuar 2017, kl 12.44
selles asi ongi, et terve suguvõsa sööb minu tehtud kaneelisaiakesi ja neil pole mitte kõige vähematki viga. värvus ega maitse ega lõhn ei ole peaaegu muutunud. aga proovin kindlasti osta lähimast toidupoest uue pakikese ja vaatan siis kas sama mõju või mis siis saab.
 
naine 18. jaanuar 2017, kl 13.39
Minul sellised kuumused nt. küüslaugust, ingverist (see arusaadav) aga vahel joon sidrunivett ja viskab samuti kuumalained. Krt, seda teab, juhtub nii lihtsalt. Aga kaneel ravib tõesti ka ja on kasulik aga just see õige tseiloni kaneel.
 
hädaline 18. jaanuar 2017, kl 20.55
no vot. ostsin poest santa maria maitseainet - kaneel. ma ei tea kumb ta on. ilmselt see mitte päris õige jälle. vorpisin saiakesi, ise sõin ära ainult ühe. kuumusetunne jälle peale tunnikest ... pösed õhetavad nagu oleks 40 palavik, kuid mujalt tuline ei ole . nii nagu oli siis kui kaneeliga õunakompotti sõin. siis oli selline tunne, et kohe plahvatan põlema. kas te kujutate ette endale seda tunnet, kui on meeletult palav, aga higi ei tule mitte üks piisk. sellistel momentidel kujutasin hästi ette, kuidas inimesed võivad ise süttida...
ex-riigiametnik 19. jaanuar 2017, kl 10.58
Ega siis muud midagi, kui et neid kaneelisaiu võid süüa ainult väga külma ilmaga . . . mul sama lugu ingveriga. Kui maja hommikuks väga külmaks läheb (kui väljas on alla -10 kraadi), haaran ingveriküpsise ja varsti tuleb soojalaine. Siis saan voodist välja ja pesema, ja siis teen tule pliidi alla. Kui laine taandub, on veel tükk aega lahedalt soojem olek, kuni juba pliit sooja andma hakkab.
Kevadest sügiseni ma ingverit ei söö, eks sinul on siis kaneel ainult talveperioodiks.
 
hädaline 19. jaanuar 2017, kl 20.21
põhjus miks siia kirjutasin, mõtlesin, et saan ometi ennast tunnistada hälbega imelikuks. aga tuleb välja, et polegi imelik. lihtsalt teised ei tee sellisest asjast probleemi nagu mina. hakkan siis korralikuks ja tõesti tarvitan kaneeli ainult külmade ilmadega. samas on kaneeli pandud ikka väga paljude toitude sisse ja väljas söömas käies ei tea iial. mul oli kord isegi kanapraad kaneelitatud.
 
seda et 19. jaanuar 2017, kl 20.39
minul kaneel tõstab vererõhku. paar kaneelikuklit ja vererõhk 200 garanteeritud
 
kas pole 19. jaanuar 2017, kl 21.54
Kas pole võimalust vererõhku mõõta nii kaneeli tarvitamata, kui ka siis, kui peale söömist õhetama hakkad?
 
hädaline 20. jaanuar 2017, kl 14.51
aga igal pool pasundatakse et kaneel langetab vererõhku? kas tõesti siis kellelgi tõstab ka, nagu seda et kirjutab??
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!