kas ma olen peast segi või mis värk... seostab kaneeli oma hädades. näiteks tegin ise sisse õunakompotti ja panin igasse pooleliitrisse purki ühe kaneelikoore tervelt. nagu neid poes müüakse. siis kui ma neid kompotte tarbima hakkasin, ma ei saanud pikka aega aru, miks mind tabavad ootamatud tulisuse hood, st. järsku hakkab jube palav. ilma higistamiseta, lihtsalt hakkan põlema. no arvasin siis et ju vist kaneelist ja kompotist. kusjuures ma kaneeli väga armastan ise. nüüd jõuluks tegin endale kõrvitsasalatit. kuna mul on nelgist allergia, siis teengi ainult suhkru kaneeli ja äädikaga. ja mulle meeldib ikka väga äädikane. 3 liitrise poti peale läks pool teelusikat kaneeli. ja jälle, peale natukese selle salati söömist hakkavad põsed nii õhetama ja mul endal on tunne et vererõhk on koledasti kõrge. see tunne möödub paari tunniga. no mis värk on. olen foorumites aru saanud, et kaneel mingil juhul ei tõsta vererõhku vaid langetab või äärmisel juhul normaliseerib. mis värk minuga siis on? vahepeal mingi 5-6 kuud ei tarbinud teadlikult ühtegi tehtud õunakompotti, aga kõrvitsasalati tegemisega ei tulnud üldse meeldegi et see võib olla seotud kaneeliga. vaevalt see seotud on äädikaga onju? äädikas iseenesest ei tõsta ju vererõhku? jälle olen kuskilt lugenud et pigem langetab eriti kui on vaja kiiresti alla saada, siis äädikalapi peal seismine aitab. aga see nagu jälle minu puhul ei klapi, sest vererõhu langemisega vaevalt hakkaksin näost väga õhetama. no täitsa imelik värk kohe. kommenteerige, kes oskab.