Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Enesetapu kohta
 
Mees 04. veebruar 2018, kl 10.36
Kas on legaalseid võimalusi seda eestis arsti juures teha?

Millist varianti soovitate, kas veenide läbi lõikamine võiks olla valutu ja kiire ja kindel?

Kus seda teha, siseruumides tekitab kohutava haisu lõpuks?

Kõik ideed teretulnud. Peaasi, et kiire, valutu ja kindel.
 
ohhh 04. veebruar 2018, kl 16.10
ära looda, et see on lõpp
siis tõeline häda alles algab
ostsin endale kord suvemaja, ei teadnud kohe, et seal tehti enesetapp ja kummitas mis kole, kõike ei jõua kirja pannagi, alles peale paari hingepalvet jäi rahulikuks
igal hädal on kord lõpp, lase vaadata mis su vasakus peopesas sulle määratud saatuses kirjas on? järsku võidad lotoga miljoni!
 
jah 04. veebruar 2018, kl 17.50
Mis sest miljonist kasu on? Kes ei oska piskuga elada, ei oska seda ka miljoniga. Vaesele ei tohi miljonit kätte anda, see viib ta kohe hukatusse, loll hakkab end surnuks kulutama - ühesõnaga pöörab ära. Mitte kunagi ei ole ma kuulnud ainsaltki inimeselt, et tal oleks tarkusest ja tahtejõust puudus ja et ta seda iga hinna eest püüaks endale hankida, küll aga olen ma kuulnud pidevalt kuidas on puudus rahast. Kuidas küll inimesed ei taha muutuda, areneda, vaeva näha, oma ihasid ja kirgi piirata. Õppida loobuma, oma mugavustsoonist väljuda, oma pahesid tunnistada, neile julgelt silma vaadata ja nendega midagi ette võtta.

Kurb on lugeda kuidas inimene tahab iseenda eest põgeneda ja oma probleemidega ei taha tegelema hakata. Tahab mugavat ja lodevat olemist ja laseb oma probleemidel nagu lumepallil aina kasvada kuni polegi elul muud väljapääsu kui surm. Tahab surra, aga valutult. Milline argus! Valu eest peaks tänulik olema ja seda lausa paluma, sest see viib tähelepanu mujale, toob su meele enda juurde tagasi ja annab sulle õppetunni, et su elul pole viga veel midagi. Ise tuleb hakata vaeva nägema.

Soovitan lugeda Viktor E.Frankl´i raamatut "...ja siiski tahta elada". Ma kopeerin siia selle raamatu tutvustuse. Avastasin, et seda raamatut on võimalik osta võileiva hinna eest praegu. https://www.apollo.ee/ja-siiski-tahta-elada-98512.html

Raamatu autor – Viktor E. Frankl – ütleb, et inimesel pole tarvis mitte pinge-vaba olekut, vaid eesmärki, mille poole püüelda ja mille pärast pingutada. Tähtis on mõte, mille nimel elada ja mida teoks teha.

See raamat räägib ühelt poolt psühhiaatri enda läbielamistest koonduslaagris, aga teisalt juhatab ka Frankli filosoofiani: ellujäämiseks ja sisemise õnne leidmiseks on kõige tähtsam teadvustada endale oma elu mõte. Koonduslaagris nägi autor oma silmaga, kuidas palju suurema tõenäosusega jäid ellu need, kes uskusid, et neid ootab tulevikus ülesanne, mis vajab täitmist. Inimeselt võidakse ära võtta kõik peale ühe inimliku vabaduse: kuidas oma elust mõelda.

Viktor Emil Frankl (l905–1997) oli Viini neuroloog ja psühhiaater, Freudi ja Adleri järel nn Viini kolmanda koolkonna psühhoteraapia – logoteraapia – looja. Logoteraapia on elu mõttele keskendunud psühhoteraapia, mis koondab tähelepanu pigem tulevikule ning aitab inimesel leida oma eluteele sihti.

1942–1945 koonduslaagri üleelamistest kirjutas Viktor E. Frankl raamatu
„ ... trotzdem ja zum Leben sagen”.

Frankl oli 29 ülikooli audoktor, Austria Teaduste Akadeemia auliige ning teda tunnustati psühho¬analüütik Oskar Pfisteri (Freudi õpilane) auhinnaga.
Peida
 
Frankl 04. veebruar 2018, kl 18.49
...lugesin seda raamatut ja omaenda pisikesed mured tundusid täiesti piinlikud. Samas - kui tegu on inimese piinlemisega ravimatu haiguse käes, siis oleksin kahe käega eutanaasia poolt.
moderaator2 05. veebruar 2018, kl 11.48
Lisan siia Eluliini kontaktid. Kui sul on mure, siis ole hea ja vali see number. Vastavad asjakohase koolituse saanud inimesed, kes oskavad nii kuulata kui ka nõu anda. Enesetapp ei ole lahendus.

http://www.eluliin.ee/

Eestikeelne usaldustelefon 655 8088
on avatud iga päev (k.a. riiklikud pühad) kella 19-07

Venekeelne usaldustelefon 655 5688
on avatud iga päev (k.a. riiklikud pühad)19-07.
Selle teema postitustele ei saa vastata, sest teema on moderaatori poolt lukustatud.