Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Minul ka mandliopp kummitmas. Kogenud, soovitage
 
Kashka 20. märts 2018, kl 12.20
Nüüd on ka minu asi niikaugel, et peaks juba sel reedel mandliopile minema. Aga – KAS minna!
Angiine pole mul kunagi olnud, üldse tuli krooniline mandlipõletik nagu välk selgest taevast.
Pikem aja vältel oli kurgus tükitunne ning tunne, et neelatades oleks kurgus nagu lehter, kust kõik vedelikud nagu mullitades alla lähevad. Halb hingeõhk sinna juurde ning pidev väsimustunne. Mingi aeg tekkisid suured mädapaised/ furunkulid käe siseküljele, mida perearsti nõuandetelefonil vastaja pidas mandlitest lähtuvaks a la streptokok organismis…
Peale mitmeid arstilkäike ja paari kontrolli diagnoositigi mandlipõletik ning määrati opi aeg. Olen seda paar korda edasi lükanud, sest arstide arvamused on erinevad! Esmase diagnoosi panija ütles, et kui hakkavad häda tegema, tuleb ära lõigata. Edasi uurides ütles teine tohter, et opile! ja määras aja.
Teist arvamust soovides sattusin herr doktori juurde, kes ütles, et kui te oleksite minu sugulane, siis ma teil ei lõikaks mandleid. Vot sellest ei saanud aru, kas antud juhul üldse ei lõikaks või veel! ei lõikaks.
Vere põletikunäitajad on korras, selle põhjal .. probleemi nagu polekski. Aga kahe arsti poolt mandliteslt võetud mäda oli jube ja hirmutav küll…
Loodan, et minu hädahüüet satub lugema mõni samas seisus olnud inimene, kes oskab isiklikust kogemusest mulle pisutki nõu anda.
Minu perearst, pereõde, vanemad ning sugulased, kes ise samal opil käinud, soovitavad minna.
Olen üsnagi muretseja ning – seda, mis ära lõigatud tagasi enam panna ei saa.
 
Katjaka 20. märts 2018, kl 12.28
Hei!

Oli sul siis bakter mandlites? Ei saanud täpselt aru. Veres on ka mingi näitaja, mis mandlite olukorda näitab (mingi ASO tiiter vms), on see sul tehtud?
Kui ikka konkreetne bakter oli ja mandlid ikka konkreetselt mäda välja ajavad, on organismis pidev põletikukolle olemas ja see pole mitte hea. Võib vaikselt südant kahjustada nii et ise arugi ei saa ja ühel hetkel on südameklapid läbi.
 
Kashka 20. märts 2018, kl 18.32
Uuriti põletikunäitajat - see on korras. Mandlites on aga mädakorgid ja arst lisas veel, et krüpteerunud. Üle 2. a. juba selline olukord. :(
 
... 20. märts 2018, kl 18.50
Kui sul on haisvat hingeõhku ja mädaseid mandleid vaja, eks hoia siis pealegi.Haigetest mandlitest pole mingit kasu, need on väga kahjulikud tervisele. Või tahad jäädagi väsimusega elama? Las see tark arst, kes lõigata ei tahaks ravib su mandlid siis kenasti terveks. Millegipärast ta ei tee seda. Minul on mandlid juba ammu ära lõigatud, pole kordagi neid taga nutnud. Keegi ei ole, keda tean.
 
kogenud 20. märts 2018, kl 20.46
Mina sain ka sellest koledast mädahaisust lahti ja lisaks taandusid ka südameprobleemid peale lõikust. Peale oppi oli muidugi nädal aega tõeline piin, enne kui valud kadusid, aga kahetseda pole küll midagi - oli õige liigutus need ära lasta lõigata.
 
Kah patsient 26. märts 2018, kl 09.52
Läksid ikka opile? Minul see samadel põhjustel aprillis ees. Veri korras, aga streptokokk sees. Kardan, aga elan avst ikka üle :). Jaga oma kogemust
 
Kasvuhoone 26. märts 2018, kl 16.25
Kas käisid opil ära? Kuidas läks ja kuidas esimesed opijärgsed päevad on olnud? :)

Ise käisin mandleid eemaldamas eelmise aasta kevadel ning siiani olen selle otsuse üle vägagi õnnelik :) Kuna minu tervis oli - minu enda hinnagul - enne oppi ikka väga halb, siis otsustasin opi üle järelduste tegemiseks oodata vähemalt aasta. Aastat pole veel päris möödunud, aga minu tervis on siiani tuntavalt paremaks muutunud.
eid_1559fd160e68c1 28. märts 2018, kl 14.50
Mul oli mandliopp aastaid tagasi kui äkki jäin liigeste põletikku. Uuriti ja uuriti kuni kõrva-kurgu-ninaarst avastas, et mul kroonilised mädased mandlid, millest eralduvad toksiinid liigestepõletiku esile kutsusid. Mandlid lõigati ära, liigestepõletik taandus, vaid aeg-ajalt annavad liigesed tunda. Nii et minu puhul oli lõikus ainumõeldav variant.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!