Tervisemure
Suhkur
mürk? 02. veebruar 2017, kl 10.50 |
olja 02. veebruar 2017, kl 13.45 |
Kord 02. veebruar 2017, kl 14.26 |
njahh 02. veebruar 2017, kl 16.41 |
biokeemiku jutt on täitsa adekvaatne. Tegelikult oleks ta pidanud märkima, et peab suhkrute all silmas süsivesikuid. Siis ehk ei oleks alkeemikud ja telegrammifännid nii keema läinud.
Paraku peab enamik inimesi suhkruks seda poes müüdavat valget rafineeritud roo- või peedisuhkrut ega saa aru, et tegelikult kvalifitseeruvad suhkrute alla ka glükoos, fruktoos, laktoos, töötlemata sahharoos jt ning ka varuaine tärklis.
Paraku peab enamik inimesi suhkruks seda poes müüdavat valget rafineeritud roo- või peedisuhkrut ega saa aru, et tegelikult kvalifitseeruvad suhkrute alla ka glükoos, fruktoos, laktoos, töötlemata sahharoos jt ning ka varuaine tärklis.
olja 02. veebruar 2017, kl 17.10 |
Kord
02. veebruar 2017, kl 14.26
Ise ajad segamini. See jaotus liit ja liht on veidi veider, aga suhkur ei saa olla kuidagi lihtsüsivesik, kuna koosneb fruktoosist ja glükoosist.
Kahjuks on suhkur siiski lihtsüsivesik:) Kas koolis ei õpetatud?
Otsi internetist ja sa leiad selle kohta palju materjali
Üks näide http://toitumine.ee/energia-ja-toitainete-vajadused/pohitoitained/susivesikud-sh-kiudained
02. veebruar 2017, kl 14.26
Ise ajad segamini. See jaotus liit ja liht on veidi veider, aga suhkur ei saa olla kuidagi lihtsüsivesik, kuna koosneb fruktoosist ja glükoosist.
Kahjuks on suhkur siiski lihtsüsivesik:) Kas koolis ei õpetatud?
Otsi internetist ja sa leiad selle kohta palju materjali
Üks näide http://toitumine.ee/energia-ja-toitainete-vajadused/pohitoitained/susivesikud-sh-kiudained
Kord 03. veebruar 2017, kl 10.12 |
oh sind! 03. veebruar 2017, kl 11.24 |
Mitte liitsüsivesinikud,vaid liitsüsivesikud:)
Liitsüsivesikud on sellised süsivesikud,mis imenduvad organismis aeglaselt, ka on seedeorganistes kauem ja toidavad aju ja lihaseid pikemaaegselt. Neid nimetatakse ka "kasulikeks süsivesikuteks". Neid saad näiteks teraviljadest, käägiviljadest.
Lihtsüsivesikud vastupidi imenduvad väga kiiresti,viskavad veresuhkru lakke ja toimivad lühikest aega. Ja annavad kohutaval hulgal kaloreid!
No muidugi on see ka toitumisspetsialiste teema,sest inimesed ju söövad neid:)
Liitsüsivesikud on sellised süsivesikud,mis imenduvad organismis aeglaselt, ka on seedeorganistes kauem ja toidavad aju ja lihaseid pikemaaegselt. Neid nimetatakse ka "kasulikeks süsivesikuteks". Neid saad näiteks teraviljadest, käägiviljadest.
Lihtsüsivesikud vastupidi imenduvad väga kiiresti,viskavad veresuhkru lakke ja toimivad lühikest aega. Ja annavad kohutaval hulgal kaloreid!
No muidugi on see ka toitumisspetsialiste teema,sest inimesed ju söövad neid:)
njahh 03. veebruar 2017, kl 15.00 |
Kord 04. veebruar 2017, kl 11.37 |
teaduslik lähenemine? 04. veebruar 2017, kl 17.44 |
nelli 05. veebruar 2017, kl 23.03 |
Lisa postitus