Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Tervisemure
Viinasokid - kuidas mõjuvad?
 
rumaluke 10. veebruar 2005, kl 14.28
Räägitakse, et haiguse puhul teha viinasokke. Mismoodi need viinasokid haigust parandavad kui on jalas niisked viinased villased sokid? Vat olen loll ja ei saa aru.
 
K 10. veebruar 2005, kl 14.42
Viin peab olema sooja veega lahjendatud, siis villased sokid jalga ja siis teki alla. Soojas peab hoidma. Ja see võtab palaviku alla.
 
buu 10. veebruar 2005, kl 15.29
Viin lahjendada ja niidisokid teha viinaga märjaks - alles siis villane sokk ja teki alla . Igatahes parem , kui tabletid. Ta jõuab eluajal seda keemiat sisse ajada küll ja küll.
 
LILY 10. veebruar 2005, kl 15.31
KÕRGE PALAVIKU JUURES MÕJUB VÄGA HÄSTI, VÕTAB PALAVIKU ALLA. JALGA PANED VIINAST NIISKED SOKID (KASTAD VIINA LAHUSESSE JA VÄÄNAD SUUREMA VIINA VÄLJA)JA SOKID KUIVAVAD JALAS ÄRA. VÄGA TÕHUS. AGA KINDLASTI LAHUSTA VEEGA!
 
egas 10. veebruar 2005, kl 16.10
Viinasokid haigust ei paranda vaid kõrge palaviku puhul palavik alaneb.viin aurustub ja jahutab keha.Umbsesse ja liigselt sooja ei panda kuna eesmärk on palaviku puhul jahutada keha.
 
njah 10. veebruar 2005, kl 16.46
viinaga hõõrumine aitab ka. aga palaviku, mitte haiguse vastu.
 
on ka erandeid 10. veebruar 2005, kl 22.25
Kindlasti tuleb enne ikka vaadata, kas jalad või see koht kuhu kompressi tegema hakatakse, ikka on kuumad/soojd, sest muidu kaob kogu asja mõte.

asja mõte nimelt jahutada verd, mis voolab nahaalustes soontes. Kui jalad külmad, siis veresooned ahenenud, veri ei liigu õieti ning üldse mingi jama.
Kui on kriitiline palavik ja on piisavalt kannatust, siis tasub viinalapiga kompressitada ja meelekohti, kaenlaaluseid, kubet ja muid kohti, kus suuremad veresooned naha all näha on.

ja kompressilapp/sokk olgu õhuke, et aurustuv vedelik saaks kiiresti eemalduda. Paksu teki alla hauduma pole mõttet panna, see on juba higistamiseeefektiga palavikualandamine ja selleks on vaja teatud teesid vms
 
Undiin 11. veebruar 2005, kl 16.23
Viinasokke teinud küll ja küll, aga pole elus viina selleks tarbeks lahjendanud. Piiritust tuleb jah lahjendada, aga viina? Võtab palaviku alla küll, ainult kannatust natuke viinahaisu talumiseks.
 
Jota 12. veebruar 2005, kl 14.38
Puhas viin pudelist on ikka parem, kui sokkide lutsutamine...

Aga tõsist juttu ajades: ole ettevaatlik, et nahka ära ei põletaks lahjendamata viinaga - päris kergesti läheb tundlikum nahk heledaks ja kortsu (nagu pärast pikka aega vannis ligunedes), pindmine kiht võib hakata ka maha kooruma.
 
imelik 13. oktoober 2019, kl 14.37
jah enda puhul sai tehtud imeline rohi, küüslauk, 10 grammi viina ja lusikas mett ja teki alla higistama palavik oli 38,5 umbes ja sai sinna 37,5 peale.
isemaag 13. oktoober 2019, kl 19.17
Letšitesj, no nje umiraite! Mõ djelajem djengi na narkomanah.
https://www.youtube.com/watch?v=2HDYAw8XTCg

Kes tahavad tervena olla, kohe laadige alla, mõistus tuleb koju tagasi.
 
marta 23. oktoober 2019, kl 12.20
palaviku puhul aitab imehästi ka lihtsalt toasoe veega jahutamine. mul on elus olnud tihti 40 ja üle selle palavikku. mul väga äkki tõuseb ja väga äkki langeb. ükskord viidi mind toasooja dushi alla, pärast keerati ilma kuivatamata kohe lina ümber ja läksin voodisse. palavik langes kenasti. ma nimelt palavikualandajaid ei kannata. tekivad südamerütmihäired ja muud vaevused. muidugi palavik langeb ka, kuid need teised vaevused on nii halvad, et sellepärast ma ravingi oma palavikku ainult veega. Ükskord sain hea tulemuse, kui oli juba mingi 40,7 palavik ja ei jaksanudki enam muud teha kui pikali olles kastsin aga käterätikut kõrval kausis olevasse vette ja sellega siis libistasin üle käte, jalgade, köhu. teine märjaks tehtud rätik käis otsaette, mida siis aeg ajalt tõstsin ja lehvitasin, ning uuesti jälle otsmikule tagasi panin. aitas ka, palavik langes kenasti. eks viinasokkidel ongi põhimõte, et viin aurustub kiiremini kui vesi ja sellepärast jahutab ka kiiremini. aga sellega jälle oma kogemus olemas, mul oli lihtsalt päikesepõletus ja sellest tekkinud pea 39 palavik. ja ma tegin omale viinasokid ilma veega lahjendamata. ja kuna mul käed ning jalad olid jääkülmad, siis ma ei osanud midagi arvata. igatahes ma sain külmade jalgade otsa pandud viinasokkidega kodus tubases olekus hoopis kopsupõletiku ja mind viidi lausa haiglasse. seal kuulsin, et mingil juhul ei tohi viinasokke teha külmadele jalgadele. et ma lihtsalt külmetasin oma jalad ära ja saingi kopsupõletiku omal süül.ja et jahutada tohib ainult piirkondi, mis on tulised.
Agne Tamm 23. oktoober 2019, kl 20.47
Nojah mäletan ka viinasokke! Aga ei mäleta kas jalad Olid soojad või külmad, edaspidi külmad jalad olid ja eelistan tavalisi villaseid sokke!
Agne Tamm 23. oktoober 2019, kl 20.55
Kopsupõletikega hädas olnud lapsest saati! Suur kogemus! Kuumi jalavanne saanud! Kas ainult palaviku alandamiseks viinasokid? Palavik alaneb niikuinii, kopsupõletiku võib küll Saada!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!