Tervisemure
Viinasokid - kuidas mõjuvad?
rumaluke 10. veebruar 2005, kl 14.28 |
K 10. veebruar 2005, kl 14.42 |
buu 10. veebruar 2005, kl 15.29 |
LILY 10. veebruar 2005, kl 15.31 |
egas 10. veebruar 2005, kl 16.10 |
njah 10. veebruar 2005, kl 16.46 |
on ka erandeid 10. veebruar 2005, kl 22.25 |
Kindlasti tuleb enne ikka vaadata, kas jalad või see koht kuhu kompressi tegema hakatakse, ikka on kuumad/soojd, sest muidu kaob kogu asja mõte.
asja mõte nimelt jahutada verd, mis voolab nahaalustes soontes. Kui jalad külmad, siis veresooned ahenenud, veri ei liigu õieti ning üldse mingi jama.
Kui on kriitiline palavik ja on piisavalt kannatust, siis tasub viinalapiga kompressitada ja meelekohti, kaenlaaluseid, kubet ja muid kohti, kus suuremad veresooned naha all näha on.
ja kompressilapp/sokk olgu õhuke, et aurustuv vedelik saaks kiiresti eemalduda. Paksu teki alla hauduma pole mõttet panna, see on juba higistamiseeefektiga palavikualandamine ja selleks on vaja teatud teesid vms
asja mõte nimelt jahutada verd, mis voolab nahaalustes soontes. Kui jalad külmad, siis veresooned ahenenud, veri ei liigu õieti ning üldse mingi jama.
Kui on kriitiline palavik ja on piisavalt kannatust, siis tasub viinalapiga kompressitada ja meelekohti, kaenlaaluseid, kubet ja muid kohti, kus suuremad veresooned naha all näha on.
ja kompressilapp/sokk olgu õhuke, et aurustuv vedelik saaks kiiresti eemalduda. Paksu teki alla hauduma pole mõttet panna, see on juba higistamiseeefektiga palavikualandamine ja selleks on vaja teatud teesid vms
Undiin 11. veebruar 2005, kl 16.23 |
Jota 12. veebruar 2005, kl 14.38 |
Puhas viin pudelist on ikka parem, kui sokkide lutsutamine...
Aga tõsist juttu ajades: ole ettevaatlik, et nahka ära ei põletaks lahjendamata viinaga - päris kergesti läheb tundlikum nahk heledaks ja kortsu (nagu pärast pikka aega vannis ligunedes), pindmine kiht võib hakata ka maha kooruma.
Aga tõsist juttu ajades: ole ettevaatlik, et nahka ära ei põletaks lahjendamata viinaga - päris kergesti läheb tundlikum nahk heledaks ja kortsu (nagu pärast pikka aega vannis ligunedes), pindmine kiht võib hakata ka maha kooruma.
imelik 13. oktoober 2019, kl 14.37 |
isemaag 13. oktoober 2019, kl 19.17 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 3,678 |
Letšitesj, no nje umiraite! Mõ djelajem djengi na narkomanah.
https://www.youtube.com/watch?v=2HDYAw8XTCg
Kes tahavad tervena olla, kohe laadige alla, mõistus tuleb koju tagasi.
https://www.youtube.com/watch?v=2HDYAw8XTCg
Kes tahavad tervena olla, kohe laadige alla, mõistus tuleb koju tagasi.
marta 23. oktoober 2019, kl 12.20 |
palaviku puhul aitab imehästi ka lihtsalt toasoe veega jahutamine. mul on elus olnud tihti 40 ja üle selle palavikku. mul väga äkki tõuseb ja väga äkki langeb. ükskord viidi mind toasooja dushi alla, pärast keerati ilma kuivatamata kohe lina ümber ja läksin voodisse. palavik langes kenasti. ma nimelt palavikualandajaid ei kannata. tekivad südamerütmihäired ja muud vaevused. muidugi palavik langeb ka, kuid need teised vaevused on nii halvad, et sellepärast ma ravingi oma palavikku ainult veega. Ükskord sain hea tulemuse, kui oli juba mingi 40,7 palavik ja ei jaksanudki enam muud teha kui pikali olles kastsin aga käterätikut kõrval kausis olevasse vette ja sellega siis libistasin üle käte, jalgade, köhu. teine märjaks tehtud rätik käis otsaette, mida siis aeg ajalt tõstsin ja lehvitasin, ning uuesti jälle otsmikule tagasi panin. aitas ka, palavik langes kenasti. eks viinasokkidel ongi põhimõte, et viin aurustub kiiremini kui vesi ja sellepärast jahutab ka kiiremini. aga sellega jälle oma kogemus olemas, mul oli lihtsalt päikesepõletus ja sellest tekkinud pea 39 palavik. ja ma tegin omale viinasokid ilma veega lahjendamata. ja kuna mul käed ning jalad olid jääkülmad, siis ma ei osanud midagi arvata. igatahes ma sain külmade jalgade otsa pandud viinasokkidega kodus tubases olekus hoopis kopsupõletiku ja mind viidi lausa haiglasse. seal kuulsin, et mingil juhul ei tohi viinasokke teha külmadele jalgadele. et ma lihtsalt külmetasin oma jalad ära ja saingi kopsupõletiku omal süül.ja et jahutada tohib ainult piirkondi, mis on tulised.
Agne Tamm 23. oktoober 2019, kl 20.47 | Registreerus: 8 aastat tagasi Postitusi: 3,101 |
Agne Tamm 23. oktoober 2019, kl 20.55 | Registreerus: 8 aastat tagasi Postitusi: 3,101 |
Lisa postitus