Kööginõu
Millist panni eelistada ?
Juss 12. august 2012, kl 18.56 |
Kulla naised, teie väärt nõu nüüd kuluks ära küll.
Teate, mulle meeldib praadida ja küpsetada aga paraku saavad mul kõik pannid pidevalt otsa. 3 aastat ja kööga.
Malmpann on muidu parim vist aga kipub kinni võtma ja peale kasutamist tuleb see hoolikalt puhastada ja uuesti õlitada, muidu jääb endise toidu mekk külge.
NonStick (rahvakeeli teflon) pann ei kannata kuumust ja hautamine ka ei sobi heasti sellele. Pealegi kulub kate suht ruttu maha.
Alumiinium- ja plekkpannist ei tasu üldse rääkida.
Ainuke, mis mul proovimata on, on keraamilise kattega pann.
Kuna mulle meeldib pannil(ga) nii praadida kui ka hautada jne siis kulla tõsised kokad, nüüd oleks hüva
nõu kallis?
Asjalikke nõuandeid ootama jäädes:
Juss
Teate, mulle meeldib praadida ja küpsetada aga paraku saavad mul kõik pannid pidevalt otsa. 3 aastat ja kööga.
Malmpann on muidu parim vist aga kipub kinni võtma ja peale kasutamist tuleb see hoolikalt puhastada ja uuesti õlitada, muidu jääb endise toidu mekk külge.
NonStick (rahvakeeli teflon) pann ei kannata kuumust ja hautamine ka ei sobi heasti sellele. Pealegi kulub kate suht ruttu maha.
Alumiinium- ja plekkpannist ei tasu üldse rääkida.
Ainuke, mis mul proovimata on, on keraamilise kattega pann.
Kuna mulle meeldib pannil(ga) nii praadida kui ka hautada jne siis kulla tõsised kokad, nüüd oleks hüva
nõu kallis?
Asjalikke nõuandeid ootama jäädes:
Juss
anne 12. august 2012, kl 19.18 |
eks need teflonpannid sõltumata firmast max 3 aastaga kutud on jah. odavamad veel rutem. muidu sellised lollikindlad on nad küll ja miks ütled, et hautada ei saa. väga hästi saab. mind ennst on aga hakanud hirmutama, et mingist hetkest ilmeslt ikka mingeid kahjulikke aineid võib neist toidu sisse imbuma hakata. sest paari aasta möödudes põhi hakkab värvi muutma, toit hakkab nakkuma...seda ka väga kalliste ja heade firmade pannide puhul, kui neid iga päev kasutada.
sai nüüd ostetud maximast roostevaba pann. siin kirutud küll, et võtab külge, aga - kauaks meil neid mittenakkuvaid teflonpanne üldse olnud on, vanasti sai kõik harilie pannidega praetud. eks vaatan, kuidas on. hautada kindlasti saab korralikult (väga paks põhi), eks praadimiat peab õppima :D
sai nüüd ostetud maximast roostevaba pann. siin kirutud küll, et võtab külge, aga - kauaks meil neid mittenakkuvaid teflonpanne üldse olnud on, vanasti sai kõik harilie pannidega praetud. eks vaatan, kuidas on. hautada kindlasti saab korralikult (väga paks põhi), eks praadimiat peab õppima :D
AJU:KEENIUS 12. august 2012, kl 19.29 |
mul on 12. august 2012, kl 19.33 |
näkk 12. august 2012, kl 19.37 | Registreerus: 12 aastat tagasi Postitusi: 398 |
ostsin 5a tagasi mingi odava panni. firmat ei tea, põhi oli selline ruudulise mustriga. ostsin, et hea maal õues lõkke peal pannkooki teha vms. las nõestub alt ja las kärssab., suve lõpuks viskan minema.
ja uskumatu, mis uskumatu, see pann on ikka veel täiesti toimiv ja töökorras. selle aja jooksul on tema kõrvalt kaks kallist panni ennast juba prügikastist leidnud.
ainuke puudus, et oleks võinud sügavam olla, ta on tõepoolest ainult praadimiseks või kergeks kastmeks, hautamiseks jääb ruumi väheks.
ja uskumatu, mis uskumatu, see pann on ikka veel täiesti toimiv ja töökorras. selle aja jooksul on tema kõrvalt kaks kallist panni ennast juba prügikastist leidnud.
ainuke puudus, et oleks võinud sügavam olla, ta on tõepoolest ainult praadimiseks või kergeks kastmeks, hautamiseks jääb ruumi väheks.
:) 12. august 2012, kl 19.44 |
Vanad head plekkpannid - kust neid küll veel saaks? Venemaalt? Vanaema omi mäletan pea sünnist saati ühesugustena - ühtlaselt mustaks praetud, ei juhtunud nendega 30 aasta jooksul mitte midagi, aga ilmselt olid juba enne mind 20 aastat kasutuses olnud:)
Praegu peadki arvestama, et kallis pann 5 aastat, odav, aasta. Ja hinnavahe ongi selline - 5 odavat = 1 kallis.
Malm on igavene, aga vastik, annab maitset, on tohutult raske, roostetab, toitu seal hoida ei saa. Mina tahan teha suure panni kastet või hautist täis, seda ühe käega tõsta, külmikusse panna, uuesti soendada - selleks malm ei sobi.
Olen ostnud Hackmannid, Easy-sarjast õhukese ja 2 paksupõhjalist. 3-4 aastat väga korras, 5 aastat maksimum. Hautada võib vabalt, sellega küll muret pole.
Need siis tavainimestele.
Aga muidugi on võimalik muretseda profipanne - kui raatsid. 150-eurost katsetasin turismitalus - paks metall, ilma katteta, vastas kõigile euronõuetele. Kui rasvainet tulikuumaks ei lasknud enne praadima hakkamist, oli kõik põhjas kinni. Mis tegi tavalise pannkoogiteo ka üliaeglaseks - kogu aeg soojenda uuesti tühja panni õliga. Väidetavalt kallimad olevat paremad.
Praegu peadki arvestama, et kallis pann 5 aastat, odav, aasta. Ja hinnavahe ongi selline - 5 odavat = 1 kallis.
Malm on igavene, aga vastik, annab maitset, on tohutult raske, roostetab, toitu seal hoida ei saa. Mina tahan teha suure panni kastet või hautist täis, seda ühe käega tõsta, külmikusse panna, uuesti soendada - selleks malm ei sobi.
Olen ostnud Hackmannid, Easy-sarjast õhukese ja 2 paksupõhjalist. 3-4 aastat väga korras, 5 aastat maksimum. Hautada võib vabalt, sellega küll muret pole.
Need siis tavainimestele.
Aga muidugi on võimalik muretseda profipanne - kui raatsid. 150-eurost katsetasin turismitalus - paks metall, ilma katteta, vastas kõigile euronõuetele. Kui rasvainet tulikuumaks ei lasknud enne praadima hakkamist, oli kõik põhjas kinni. Mis tegi tavalise pannkoogiteo ka üliaeglaseks - kogu aeg soojenda uuesti tühja panni õliga. Väidetavalt kallimad olevat paremad.
Juss 12. august 2012, kl 19.53 |
Tänud, head inimesed, asjalike vastuste eest.
Malmi tõmbaks siis listist maha, olen ka laisk ja mugav ning teps mitte ei viitsi pidevalt sööki ümber solgutada erinevate astjate vahel. Samuti ei viitsi ma seda ilmselt niiväga hooldada. Seega jääb vist ära.
Praeguste postituste põhjal on siiski vist nii, et see va võimalikult paksu põhjaga teflon on kunn??
Või mis?
Malmi tõmbaks siis listist maha, olen ka laisk ja mugav ning teps mitte ei viitsi pidevalt sööki ümber solgutada erinevate astjate vahel. Samuti ei viitsi ma seda ilmselt niiväga hooldada. Seega jääb vist ära.
Praeguste postituste põhjal on siiski vist nii, et see va võimalikult paksu põhjaga teflon on kunn??
Või mis?
... 12. august 2012, kl 20.10 |
KenaTartuMees 12. august 2012, kl 20.11 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 72 |
näkk 12. august 2012, kl 20.11 | Registreerus: 12 aastat tagasi Postitusi: 398 |
anne 12. august 2012, kl 20.12 |
kui on gaasipliit, siis ikka võiks roostevabaga katsetada, seal suht ruttu uuesti väga kuumaks läheb pann. muidu jah teflon on kõige lollikindlam, aga nagu ütlesin, et tervislikkuse esiukohalt hakkasin kahtlema. mul ka olnud viimasel ajal hackman, veel mingid üliallid pannid...peale kolme aastat ikka esialgu hakkab häirima tumedaks tõmbunud põhi... nagu peale põhjalikku pesu ka ikka on pind rasvane...jne...
:) 12. august 2012, kl 20.53 |
Selle tervislikkusega on, nagu on. Üldiselt on EL-is väga kõvad nõuded kõigile toodetele, kuskil mujal ei toimu nii põhjalikku kontrolli. Tefloni mõjust füsioloogiale on sama vähe/palju teada kui muudest eelmise sajandi uutest avastustest - mobiilid, plastpakendid, sünteetilised riided, pesu-, säilitus- ja maitseained, rääkimata väetistest, umbrohu- ja kahjuritõrjevahenditest, antibiootikumidest ja kasvuhormoonidest - ehk et kõigest, mida ükski inimene enam tegelikult vältida ei saa.
Päris kindel, et meie igapäevane toit on kahjulikum kui need molekulid, mis teflonist eralduvad.
Aga mis teemasse puutub, siis Tefal-pann oleks see viimane, mida osta.
Päris kindel, et meie igapäevane toit on kahjulikum kui need molekulid, mis teflonist eralduvad.
Aga mis teemasse puutub, siis Tefal-pann oleks see viimane, mida osta.
M 13. august 2012, kl 04.07 |
Juss 14. august 2012, kl 12.54 |
Suur tänu asjalike vastuste eest.
Lugedes nüüd kogu tagasikaja siis olen seisukohal, et tuleks siiski hankida nonstick (teflon) pann. Ja mida paksema põhjaga, seda parem? On nii? Kas on veel midagi olulist, millele tähelepanu peaks pöörama?
Palun nüüd andke hüva nõu, millise kaubamärgiga ja kuhu ma seda hankima sööstan?
Lugedes nüüd kogu tagasikaja siis olen seisukohal, et tuleks siiski hankida nonstick (teflon) pann. Ja mida paksema põhjaga, seda parem? On nii? Kas on veel midagi olulist, millele tähelepanu peaks pöörama?
Palun nüüd andke hüva nõu, millise kaubamärgiga ja kuhu ma seda hankima sööstan?
näkk 14. august 2012, kl 13.15 | Registreerus: 12 aastat tagasi Postitusi: 398 |
kk 14. august 2012, kl 14.05 |
tefal pole teflon 14. august 2012, kl 16.40 |
teflonist tüdinud 15. august 2012, kl 01.37 |
Kõige rohkem meeldivad mulle nõukaaegsed metallpannid.Igavesed.Üks on selline väiksem ja musta värvi ,teine on ruudulise põhjaga heledast metallist hiiglane ,alumiiniumist kaanega.Malmpannidega tulen ka hästi toime - on malmist pannkoogipann ja härja silmade pann.Kuna praen palju puupliidi peal ,siis on seal kuumus tefloni jaoks liiga suur.
puupliidi naine 15. august 2012, kl 11.03 |
härjasilmapannid 15. august 2012, kl 11.34 |
Juss 15. august 2012, kl 14.12 |
kokkuvõte 15. august 2012, kl 16.48 |
. 15. august 2012, kl 17.30 |
Just, paks põhi, kõrged ääred, põhja läbimõõt vastavalt tavalisele toidukogusele ja kaas peale, saad nii praadida kui hautada kui keeta. Mina väldiks Tefali punase rõngaga panni, aga ikka teflon jah, kui just paarisada eurot kulutada ei ole plaanis. Hackman on korralik. Ja kui sul pole induktsioonpliit, siis ära vali sellist, millel kohe suur kiri juures, et sobib ka sellele, neile on üht-teist hinnale juurde keevitatud.
Plekkpannid Almas 16. august 2012, kl 16.26 |
võeh 16. august 2012, kl 17.49 |
juula 16. august 2012, kl 18.24 |
jumalast kümnesse on see teema - pannivahetus käsil ja nõutult uurisin kümneid erinevaid panne, ei oskagi valida.
aga vene plekk/raudpannid jättis vanaema alati rasvaseks - siis ei läinud roostetama. Ja milline uhke härjasilmade pann tal oli - 8 kohaga ning kui häid väiksed pannkooke ta sellega tegi, sellised kohevad tulid.
aga vene plekk/raudpannid jättis vanaema alati rasvaseks - siis ei läinud roostetama. Ja milline uhke härjasilmade pann tal oli - 8 kohaga ning kui häid väiksed pannkooke ta sellega tegi, sellised kohevad tulid.
rahul 16. august 2012, kl 20.24 |
... 16. august 2012, kl 22.00 |
Lisa postitus