Kööginõu
Meisterkokk
njahh 21. jaanuar 2015, kl 14.48 |
Olen end pidanud suht heaks söögivalmistajaks, aga seda saadet vaadates olen jõudnud arusaamisele, et tegelikult ei oska ma mitte midagi.... Vähemalt sellisesse saatesse ma küll minna ei julgeks.
Kui paljud teist, osavad kodukokad, julgeks osaleda ameeriklaste Meisterkoka saates? Mida pakuksite teie, et silma paista ja läbi lüüa?
Kui paljud teist, osavad kodukokad, julgeks osaleda ameeriklaste Meisterkoka saates? Mida pakuksite teie, et silma paista ja läbi lüüa?
no mis 21. jaanuar 2015, kl 15.20 |
miia 21. jaanuar 2015, kl 15.26 |
:)Aga kui tehakse pakkumne kohalikku Meisterkoka saatesse? Vaatan ka saadet ja olen sama mõelnud. Aga võrreldes eestlastega on ju nende toidulaud palju kirevam ja juba kaua aega, neid toite on teinud vanaemad, emad ja teevad ise. Meile saabus mingisugune tooraine muudatus alles iseseisvumisega Nüüd üritame kiirelt õppida jaennast maailma trendidega kurssi viia. Ma arvan, et enamus eestlasi ei teagi mis on macroon, veel vähem, et seda valmistada oskaksid :). Lisaks usun ka, et kui nad Meisterkokas valmistavad mõnd konkreetset rooga, näiteks sidrunikooki või macroone, siis on neil ikkagi põhiretsept olemas. Kui inimene ei ole neid toite kunagi teinud, siis ta ei suuda kuidagi täpset retsepti välja mõelda. Olen teinud macroone mitmeid kordi, aga paest ei oskaks koguseid ikkagi kirja panna, et kõike ei ole seal päris nii ka, kui paistab. Samas on ned osalised ju ka tuhandete kodukokkade seast välja valitud.
njahh 21. jaanuar 2015, kl 15.51 |
aga no ikkagi, mis võiks olla teie nn firmaroog, millega võiksite minna sarnasesse saatesse kandideerima, et tuhandete hulgast silma paista?
Ma uurin puht huvi pärast - huvitab, milliseid roogi oskavad teised hästi teha - ilmselt omalaadne masohhism, sest kindlasti selgub, et olen ise suht koba :)
Ma uurin puht huvi pärast - huvitab, milliseid roogi oskavad teised hästi teha - ilmselt omalaadne masohhism, sest kindlasti selgub, et olen ise suht koba :)
vanapaks ise 21. jaanuar 2015, kl 15.53 |
no mis 21. jaanuar 2015, kl 16.22 |
vanapaks ise 21. jaanuar 2015, kl 16.31 |
ei jõua 21. jaanuar 2015, kl 16.36 |
miia 21. jaanuar 2015, kl 17.21 |
Ma arvan, et pakuks mõnd mahlast kala või kana koos sooja või külma KV salatiga :). Aga ega pead ei julge anda, et see suure pinge alla ka maitsev saaks :), eks nii nad sealt välja kukuvadki. Mind üllatavad rohkem nende erivärvilsed külmad kastmed ja püreed ja nende omavahel sobitamine.
Aa ja saade on küll ebasobival ajal, aga õnneks saan lindistuse pealt vaadata.
Aa ja saade on küll ebasobival ajal, aga õnneks saan lindistuse pealt vaadata.
alissandra 21. jaanuar 2015, kl 17.27 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 4,219 |
juuli 21. jaanuar 2015, kl 21.06 |
vanapaks ise 22. jaanuar 2015, kl 09.05 |
alissandra Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kes telekast ei näe, aga näed Delfis käivad küll,
> siis minge ja vaadake TV3 play-st saateid mis näge
> mata. Ma enamus asju vaatan arvutist, ei ole ju al
> ati aega teleka ees olla.
Ega selle peale ju ei tule, et mõnel pool on nett nii aeglane, et raskusi isegi delfi lahti saamisega, rääkimata siis mingi saate vaatamisest.
-------------------------------------------------------
> Kes telekast ei näe, aga näed Delfis käivad küll,
> siis minge ja vaadake TV3 play-st saateid mis näge
> mata. Ma enamus asju vaatan arvutist, ei ole ju al
> ati aega teleka ees olla.
Ega selle peale ju ei tule, et mõnel pool on nett nii aeglane, et raskusi isegi delfi lahti saamisega, rääkimata siis mingi saate vaatamisest.
miia 22. jaanuar 2015, kl 09.54 |
Helle 22. jaanuar 2015, kl 10.57 |
Ma olen üsna sama mõelnud, et oskan küll igasugu asju teha, aga kui meil peaks samasugune saade tulema, siis iialgi ei julgeks sinna proovidagi. Saadet vaadates on mul alati küsimus, et kuidas nii erinevad inimesed seal teavad täpselt, millest üks või teine roog koosneb või kuidas tehniliselt mõnda kastet või komponenti tehakse ja milline peab just olema küpsetatud veise steik või sea sisefilee jne. Kodus tehes sa teed neid asju ju lihtsalt enda maitse järgi, ei mõtle ju sellele, et vot nii on õige ja niisugune peab filee seest välja nägema... Lisaks on ajapiirangud, mis ei võimalda ka pikalt mõelda jne. Vahel jääb mul küll mulje, et saates on tegu siiski poolproffidega - neil on mingi algkoolitus olemas. Ja lisaks tundub, et nad saavad seal saate raames ka siiski koolitust. Aga noh, saade on kommerts ja eks see seab jälle omad tingimused...
Kui ma ise peaks sellisele konkursile eesti tingimustes minema, siis ilmselt ma kasutaksin koduseid toiduaineid lihtsalt huvitavamas võtmes. Näiteks tangupuder suitsuliha ja suitsujuustuga keeratuna seakamarasse (enne kergelt keedetud) ja siis ahjus krõbedaks küpsetatud. Kõrvale hapendatud kurgi ja seenesalat värskel salatipadjal. Serveerimisel lisaksin pudrurullile röstsibula laastusid või rõngaid (ise röstitud). Mulle meeldib vahel teha selliseid nats kiiksuga kooslusi. Aga kui ma peaks terve saate seal ponnistama, siis ilmslet mul saaks ideed otsa kuskil 3-4 saate pärast. Ja kokkuvõte - ei läheks saatesse mingil juhul, sest sellise saate formaati on sisse kirjutatud see, et kohtunik peab mürgine olema, halvasti ütlema jne. Pisarad, intriig teatavasti müüvad ju hästi...
Kui ma ise peaks sellisele konkursile eesti tingimustes minema, siis ilmselt ma kasutaksin koduseid toiduaineid lihtsalt huvitavamas võtmes. Näiteks tangupuder suitsuliha ja suitsujuustuga keeratuna seakamarasse (enne kergelt keedetud) ja siis ahjus krõbedaks küpsetatud. Kõrvale hapendatud kurgi ja seenesalat värskel salatipadjal. Serveerimisel lisaksin pudrurullile röstsibula laastusid või rõngaid (ise röstitud). Mulle meeldib vahel teha selliseid nats kiiksuga kooslusi. Aga kui ma peaks terve saate seal ponnistama, siis ilmslet mul saaks ideed otsa kuskil 3-4 saate pärast. Ja kokkuvõte - ei läheks saatesse mingil juhul, sest sellise saate formaati on sisse kirjutatud see, et kohtunik peab mürgine olema, halvasti ütlema jne. Pisarad, intriig teatavasti müüvad ju hästi...
you 30. jaanuar 2015, kl 17.26 |
tahaks sinna saada küll ma pakuks eelroaks parmesani-tomati salatit koos isetehtud pitsaga, pearoaks pruunistatud vutti tšillikastmes ning desserdiks karamelliseeritud kreeka pähkleid Bombe Alaska ja laimimahlaga kastet.Mis te arvate minu mõttest? Minu arust päris hea mõte.Võibolla pakuks pearoaks ka mingit lambaläätse-seesamiseemne lisandit?
+
+
njahh 30. jaanuar 2015, kl 17.50 |
alissandra 30. jaanuar 2015, kl 19.46 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 4,219 |
g 31. jaanuar 2015, kl 19.26 |
mina 31. jaanuar 2015, kl 19.58 |
Noh, ehk on raske aru saada, et 2 km maakonnakeskusest on praeguselgi ajal üpris suur küla, kuhu ühtegi maakaablit ei tule ja internetivõimalus ongi vaid netipulgaga ja väga kõikuva kvaliteediga. Tere tulemast Eestisse väljaspool Tallinna!
Ega sinna võistlusele ise ka vist eriti ei julgeks minna, kuigi ahvatlus oleks suur. Aga siis teeks pigem panuse kindlatele ja kontrollitud maitsetele, mitte eksperimenteerimisele teemadel, millest midagi ei tea. Nt. tangupuder saaks klassikaline, alla praetud suitsupekk klaasja imepeeneks hakitud sibulaga, siis tangudega keema, lisaks oregano või majoran, kõrvale kaste hapukoorest(millega, pean veel mõtlema, rohelised laugulised ehk oleks hea, kevadel karulauk), kõrvale malosolnõe kurgid, ok, korralik puhta maitsega hapukurk ehk ka.
Samas võiksin keeta ka Vietnami magus-haput kalasuppi, kõigi eksootiliste lisanditega, meile väga meeldib kodus. Kui audentne päris Vietnami supiga, seda paraku ei tea, pole sinnakanti reisima pääsenud kahjuks. Või harissat, või hartšood...
Ega sinna võistlusele ise ka vist eriti ei julgeks minna, kuigi ahvatlus oleks suur. Aga siis teeks pigem panuse kindlatele ja kontrollitud maitsetele, mitte eksperimenteerimisele teemadel, millest midagi ei tea. Nt. tangupuder saaks klassikaline, alla praetud suitsupekk klaasja imepeeneks hakitud sibulaga, siis tangudega keema, lisaks oregano või majoran, kõrvale kaste hapukoorest(millega, pean veel mõtlema, rohelised laugulised ehk oleks hea, kevadel karulauk), kõrvale malosolnõe kurgid, ok, korralik puhta maitsega hapukurk ehk ka.
Samas võiksin keeta ka Vietnami magus-haput kalasuppi, kõigi eksootiliste lisanditega, meile väga meeldib kodus. Kui audentne päris Vietnami supiga, seda paraku ei tea, pole sinnakanti reisima pääsenud kahjuks. Või harissat, või hartšood...
mina 31. jaanuar 2015, kl 20.02 |
alissandra 01. veebruar 2015, kl 00.25 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 4,219 |
Mina, elan ise ka maal, alevikus. Nujah, meil tõesti on ka Starmani kaabel pandud aleviku majadesse sisse (ise seda ei kasuta). Lisaks veel võimalik kasutada Elioni netti ja Starmani Zoomi. Kui käime veel rohkem maal, ehk siis päris väikeses kulakeses, siis kasutame netipulka, mis ajab ka kõik asjad ära. Saab nii filme tõmmata kui vaadata jne.
Sai ka kunagi proovitud seda poolmuidu saadud netipulka, aga no jah, kui tõesti isegi fb-d või Delfit see ei avanud viletsama leviga kohas, siis ... tuli parem valik teha.
Sai ka kunagi proovitud seda poolmuidu saadud netipulka, aga no jah, kui tõesti isegi fb-d või Delfit see ei avanud viletsama leviga kohas, siis ... tuli parem valik teha.
Lisa postitus