Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Meisterkokk
 
njahh 21. jaanuar 2015, kl 14.48
Olen end pidanud suht heaks söögivalmistajaks, aga seda saadet vaadates olen jõudnud arusaamisele, et tegelikult ei oska ma mitte midagi.... Vähemalt sellisesse saatesse ma küll minna ei julgeks.

Kui paljud teist, osavad kodukokad, julgeks osaleda ameeriklaste Meisterkoka saates? Mida pakuksite teie, et silma paista ja läbi lüüa?
 
no mis 21. jaanuar 2015, kl 15.20
miks ma peaksin sellele mõtlema, mida ma pakuksin. mh need valitigi ju tuhandete seast välja. Aga korra elus tahaks mõnda nende superkokkade rooga küll proovida:) kohtunike oma mõtlen.
 
miia 21. jaanuar 2015, kl 15.26
:)Aga kui tehakse pakkumne kohalikku Meisterkoka saatesse? Vaatan ka saadet ja olen sama mõelnud. Aga võrreldes eestlastega on ju nende toidulaud palju kirevam ja juba kaua aega, neid toite on teinud vanaemad, emad ja teevad ise. Meile saabus mingisugune tooraine muudatus alles iseseisvumisega Nüüd üritame kiirelt õppida jaennast maailma trendidega kurssi viia. Ma arvan, et enamus eestlasi ei teagi mis on macroon, veel vähem, et seda valmistada oskaksid :). Lisaks usun ka, et kui nad Meisterkokas valmistavad mõnd konkreetset rooga, näiteks sidrunikooki või macroone, siis on neil ikkagi põhiretsept olemas. Kui inimene ei ole neid toite kunagi teinud, siis ta ei suuda kuidagi täpset retsepti välja mõelda. Olen teinud macroone mitmeid kordi, aga paest ei oskaks koguseid ikkagi kirja panna, et kõike ei ole seal päris nii ka, kui paistab. Samas on ned osalised ju ka tuhandete kodukokkade seast välja valitud.
 
njahh 21. jaanuar 2015, kl 15.51
aga no ikkagi, mis võiks olla teie nn firmaroog, millega võiksite minna sarnasesse saatesse kandideerima, et tuhandete hulgast silma paista?

Ma uurin puht huvi pärast - huvitab, milliseid roogi oskavad teised hästi teha - ilmselt omalaadne masohhism, sest kindlasti selgub, et olen ise suht koba :)
 
vanapaks ise 21. jaanuar 2015, kl 15.53
Kahjuks see aasta seda saadet ei näe- nn praimtaim on bronnitud seepidele ja tööl käiv inimene kahjuks ei näe ka hommikust kordust.
Siinkohal edastan suured tänud TV3-le.
 
no mis 21. jaanuar 2015, kl 16.22
ma ka vihastasin selle eetri aja pärast, ei tea miks see nii pandud on just ja õhtuti lasevad oma krd korduseid mingist saastast. Õnneks on mul võimalik tv3playst tööjuures kordust vaadata aga see pildi kvaliteet pole see aga asi seegi.
 
vanapaksule 21. jaanuar 2015, kl 16.23
soeta omale nuti telef, või salvestav digiboks
 
vanapaks ise 21. jaanuar 2015, kl 16.31
Äkki hoopis uus töökoht? Öövalvur näiteks? Samas, miks meile üldse televisioon, kui selline?
 
ei jõua 21. jaanuar 2015, kl 16.36
ka ära oodata, millal see jama lõpeb ja ma peale tööd ka midagi vaadata saaks
 
miia 21. jaanuar 2015, kl 17.21
Ma arvan, et pakuks mõnd mahlast kala või kana koos sooja või külma KV salatiga :). Aga ega pead ei julge anda, et see suure pinge alla ka maitsev saaks :), eks nii nad sealt välja kukuvadki. Mind üllatavad rohkem nende erivärvilsed külmad kastmed ja püreed ja nende omavahel sobitamine.
Aa ja saade on küll ebasobival ajal, aga õnneks saan lindistuse pealt vaadata.
alissandra 21. jaanuar 2015, kl 17.27
Kes telekast ei näe, aga näed Delfis käivad küll, siis minge ja vaadake TV3 play-st saateid mis nägemata. Ma enamus asju vaatan arvutist, ei ole ju alati aega teleka ees olla.
 
juuli 21. jaanuar 2015, kl 21.06
No teata siis eestimaale ,et macroonid on mandliküpsised.Pealt krõbedad seest pehmed .
 
vanapaks ise 22. jaanuar 2015, kl 09.05
alissandra Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kes telekast ei näe, aga näed Delfis käivad küll,
> siis minge ja vaadake TV3 play-st saateid mis näge
> mata. Ma enamus asju vaatan arvutist, ei ole ju al
> ati aega teleka ees olla.

Ega selle peale ju ei tule, et mõnel pool on nett nii aeglane, et raskusi isegi delfi lahti saamisega, rääkimata siis mingi saate vaatamisest.
 
miia 22. jaanuar 2015, kl 09.54
To juuli - see ei olnud eputamiseks öeldud ja me ei peagi kõiki roogi teadma. Lihtsalt tõin saate näol võrdluse, et meie toidud ja toiduained on nii erinevad, et me ei saa ennast ja oma oskust ameeriklastega võrrelda.
 
Helle 22. jaanuar 2015, kl 10.57
Ma olen üsna sama mõelnud, et oskan küll igasugu asju teha, aga kui meil peaks samasugune saade tulema, siis iialgi ei julgeks sinna proovidagi. Saadet vaadates on mul alati küsimus, et kuidas nii erinevad inimesed seal teavad täpselt, millest üks või teine roog koosneb või kuidas tehniliselt mõnda kastet või komponenti tehakse ja milline peab just olema küpsetatud veise steik või sea sisefilee jne. Kodus tehes sa teed neid asju ju lihtsalt enda maitse järgi, ei mõtle ju sellele, et vot nii on õige ja niisugune peab filee seest välja nägema... Lisaks on ajapiirangud, mis ei võimalda ka pikalt mõelda jne. Vahel jääb mul küll mulje, et saates on tegu siiski poolproffidega - neil on mingi algkoolitus olemas. Ja lisaks tundub, et nad saavad seal saate raames ka siiski koolitust. Aga noh, saade on kommerts ja eks see seab jälle omad tingimused...
Kui ma ise peaks sellisele konkursile eesti tingimustes minema, siis ilmselt ma kasutaksin koduseid toiduaineid lihtsalt huvitavamas võtmes. Näiteks tangupuder suitsuliha ja suitsujuustuga keeratuna seakamarasse (enne kergelt keedetud) ja siis ahjus krõbedaks küpsetatud. Kõrvale hapendatud kurgi ja seenesalat värskel salatipadjal. Serveerimisel lisaksin pudrurullile röstsibula laastusid või rõngaid (ise röstitud). Mulle meeldib vahel teha selliseid nats kiiksuga kooslusi. Aga kui ma peaks terve saate seal ponnistama, siis ilmslet mul saaks ideed otsa kuskil 3-4 saate pärast. Ja kokkuvõte - ei läheks saatesse mingil juhul, sest sellise saate formaati on sisse kirjutatud see, et kohtunik peab mürgine olema, halvasti ütlema jne. Pisarad, intriig teatavasti müüvad ju hästi...
 
you 30. jaanuar 2015, kl 17.26
tahaks sinna saada küll ma pakuks eelroaks parmesani-tomati salatit koos isetehtud pitsaga, pearoaks pruunistatud vutti tšillikastmes ning desserdiks karamelliseeritud kreeka pähkleid Bombe Alaska ja laimimahlaga kastet.Mis te arvate minu mõttest? Minu arust päris hea mõte.Võibolla pakuks pearoaks ka mingit lambaläätse-seesamiseemne lisandit?












































+
 
njahh 30. jaanuar 2015, kl 17.50
pitsa eelroaks on palju, tomatisalat igav. Vutt on nii hõrk lind, et tšilli tapab maitse ära aga muus osas käib küll....
alissandra 30. jaanuar 2015, kl 19.46
Vaat ei tule jah selle peale, et mõni viitsib jännata aeglase netiga. Ma oleks siis parem üldse ilma, kui korralikult internetis midagi teha ei saaks.
 
g 31. jaanuar 2015, kl 19.26
Mina olen enda kokaoskustes küll kindel. Läheksin julgelt kohale, keedaksin ühe korraliku laari mannaputru, paneks tubli kamaka võid silma ja voilà! Väga hõrk. Kujundusele poleks ka midagi ette heita, rustikaalne.
Järgmises voorus saavad ehk mõtted otsa.
 
mina 31. jaanuar 2015, kl 19.58
Noh, ehk on raske aru saada, et 2 km maakonnakeskusest on praeguselgi ajal üpris suur küla, kuhu ühtegi maakaablit ei tule ja internetivõimalus ongi vaid netipulgaga ja väga kõikuva kvaliteediga. Tere tulemast Eestisse väljaspool Tallinna!

Ega sinna võistlusele ise ka vist eriti ei julgeks minna, kuigi ahvatlus oleks suur. Aga siis teeks pigem panuse kindlatele ja kontrollitud maitsetele, mitte eksperimenteerimisele teemadel, millest midagi ei tea. Nt. tangupuder saaks klassikaline, alla praetud suitsupekk klaasja imepeeneks hakitud sibulaga, siis tangudega keema, lisaks oregano või majoran, kõrvale kaste hapukoorest(millega, pean veel mõtlema, rohelised laugulised ehk oleks hea, kevadel karulauk), kõrvale malosolnõe kurgid, ok, korralik puhta maitsega hapukurk ehk ka.
Samas võiksin keeta ka Vietnami magus-haput kalasuppi, kõigi eksootiliste lisanditega, meile väga meeldib kodus. Kui audentne päris Vietnami supiga, seda paraku ei tea, pole sinnakanti reisima pääsenud kahjuks. Või harissat, või hartšood...
 
mina 31. jaanuar 2015, kl 20.02
Sry, harissa asemel harira :D. Saaks ikka nalja küll, kui keedetud harissat pakuksin :P
alissandra 01. veebruar 2015, kl 00.25
Mina, elan ise ka maal, alevikus. Nujah, meil tõesti on ka Starmani kaabel pandud aleviku majadesse sisse (ise seda ei kasuta). Lisaks veel võimalik kasutada Elioni netti ja Starmani Zoomi. Kui käime veel rohkem maal, ehk siis päris väikeses kulakeses, siis kasutame netipulka, mis ajab ka kõik asjad ära. Saab nii filme tõmmata kui vaadata jne.
Sai ka kunagi proovitud seda poolmuidu saadud netipulka, aga no jah, kui tõesti isegi fb-d või Delfit see ei avanud viletsama leviga kohas, siis ... tuli parem valik teha.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!