kirjeldan enda kurgi sissetegemise viisi. pesen kurgid külma kraaniveega puhtaks, panen puhta käterätiku peale kaootiliselt virna. gaasipliidi peal ajan keema väikeses kannus, mille pealmine osa (mitte tila) suurus on peaaegu võrdne enamkasutatavate purkide suu suurusega. kui vesi hakkab keema, siis topin selle kannu sisse purgikaaned (keeratavad). ja siis asetan tühja purgi, mille olen just kraani all puhtaks pesnud, tagurpidi sinna kannu ava peale, et kuum aur purgi sisse läheks. kui purk on nii kaua auru peal olnud, et mitte ei ole seal ainult piisad vaid need piisad jooksevad alla, siis võtan purgi ära, panen õigetpidi laua peale ja asun täitma. kõigepealt mustsõstralehed , mida ma isegi ei pese peale põõsa otsast võtmist, mõned küüned küüslauku ja laon kurgid. vahepeal on mul gaasipliidi teise augu peal keema läinud marinaad - ühe liitri kohta 2 spl suhkrut, 2 soola. kui hakkab keema lisan veel 2 spl äädikat. samal ajal on saanud täidetud kõik purgid. kallan marinaadi otsa ja seisab mingi 15 minutit. siis kallan selle marinaadi uuesti kõikidest purkidest välja ja lasen veelkord keema ja kallan uuesti kurkidele peale. siis õngitsen kannust, kus nüüd enam ühtki purki tagurpidi peal ei ole, kaaned ja panen purkidele kõvasti peale. keeran purgid tagurpidi ja põrandale fliisist tekikese sisse kuni hommikuni kui õhtul teen. 10 purgi tegemiseks kulub pool tundi kui sedagi. mina ei kurda, pole elu seeski mitte ainuke purk käärima läinud ega lahti tulnud. kui tahan sinepikurke, lisan tuubist sinepit sellesse marinaadi, mis teist korda keema ajan. kui tahan tillikurke, panen purkidesse algselt palju rohkem tilliõisikuid, olen teinud ka lisades peterselli ja purgist pannud ka mädarõigast. kõik tulevad erinevate maitsetega. ja kõik kiidavad, jagan oma kurke kogu aeg laiali, sest kurke tuleb ohtralt ja sissetegemine on minul nii väikese ajakuluga.