Kööginõu
Selveri lehtaigen
k 27. detsember 2016, kl 22.07 |
oled taigen tõesti 28. detsember 2016, kl 00.19 |
---------- 28. detsember 2016, kl 09.30 |
uvitav 28. detsember 2016, kl 11.00 |
Kus ta siis saab, 28. detsember 2016, kl 17.48 |
k 28. detsember 2016, kl 18.33 |
:) 29. detsember 2016, kl 01.02 |
k 29. detsember 2016, kl 10.54 |
kohevil 29. detsember 2016, kl 11.04 |
:) 29. detsember 2016, kl 11.11 |
k 29. detsember 2016, kl 16.20 |
Ahju temp oli 210 C ja panin eelkuumendatud ahju.Tean ülihästi mida tähendab lehelisus,aga see ei saa tekkida kui taigen ei kerki.Kui oskuseid pole siis saab tõesti teha vaid kandilisi pirukaid,oskusi rohkem siis saab teha ka saiakesi.Olen surmkindel et see oli taigna viga ilmselt on midagi sinna sisse pandud vähem kui retsept ette näeb.Kui oleksite ise ka sellise jama endale kaela saanud oleks olnud tulemus sama.Ninatark või olla igaüks,aga konkreetset abi pakkuda saab vaid see kel on rohkem oskusi ja kogemusi.Tundub et mõni siinne kommija ostab hoopis poest...
vaata k 29. detsember 2016, kl 17.57 |
kle autor 29. detsember 2016, kl 18.42 |
uudishimust puhevil 29. detsember 2016, kl 18.50 |
rosinasaiake 29. detsember 2016, kl 19.09 |
:) 29. detsember 2016, kl 21.05 |
palun seleta 29. detsember 2016, kl 23.59 |
njahh 30. detsember 2016, kl 12.34 |
hihiihii 31. detsember 2016, kl 23.41 |
ma 05. jaanuar 2017, kl 15.17 |
ei saa teemaalgataja jutust täpselt aru, mis tal selle taignaga juhtub, aga mõned vead, mis tuttavad on teinud.
üks kurtis, et koogipõhi küpses padjaks, servad madalad, keskelt nagu mägi - selgus, et ta rullis taigna küpsetusplaadi suuruseks, aga jättis lihtsalt servad lõikamata ja nii ei saagi ju servad kõrgeks kerkida.
kolleeg kasutas sama retsepti mis mina, aga tema pirukad olid väiksed ja kõvad junnid.
mind kutsuti vabal päeval teda õpetama, tegime koos taigna ja küpsetasime sellest esimese portsu pirukaid, kõik õnnestus suurepäraselt ja jätsin ta omapead. järgmised pirukad, mis ta üksi samast taignast tegi, olid nagu tal ikka, väiksed, kõvad junnid ...
järgmisel päeval vaatasin kõrvalt, lasin tal endal teha taigna, rullida, teha pirukad, aitasin ainult munaga määrida ja küpsetada. esimesed pirukad olid täiesti super ja arvasime, et võin koju minna, aga ... kordus täpselt sama mis eelmisel päeval!
õnneks olin ma alles majas, jõin sõbrannaga meie kohvikus kohvi, kui ülemus tuli ja mind tagasi kutsus.
seekord ma ei teinud tõepoolest enam muud, kui ainult vaatasin, et jälile saada mida tema teistmoodi teeb kui mina.
ja saingi :) selgus, et ta lihtsalt määris pirukaid nii rohke munaga, et kleepis taigna servad kinni, nii et pirukad ei saanudki kerkida.
üks kurtis, et koogipõhi küpses padjaks, servad madalad, keskelt nagu mägi - selgus, et ta rullis taigna küpsetusplaadi suuruseks, aga jättis lihtsalt servad lõikamata ja nii ei saagi ju servad kõrgeks kerkida.
kolleeg kasutas sama retsepti mis mina, aga tema pirukad olid väiksed ja kõvad junnid.
mind kutsuti vabal päeval teda õpetama, tegime koos taigna ja küpsetasime sellest esimese portsu pirukaid, kõik õnnestus suurepäraselt ja jätsin ta omapead. järgmised pirukad, mis ta üksi samast taignast tegi, olid nagu tal ikka, väiksed, kõvad junnid ...
järgmisel päeval vaatasin kõrvalt, lasin tal endal teha taigna, rullida, teha pirukad, aitasin ainult munaga määrida ja küpsetada. esimesed pirukad olid täiesti super ja arvasime, et võin koju minna, aga ... kordus täpselt sama mis eelmisel päeval!
õnneks olin ma alles majas, jõin sõbrannaga meie kohvikus kohvi, kui ülemus tuli ja mind tagasi kutsus.
seekord ma ei teinud tõepoolest enam muud, kui ainult vaatasin, et jälile saada mida tema teistmoodi teeb kui mina.
ja saingi :) selgus, et ta lihtsalt määris pirukaid nii rohke munaga, et kleepis taigna servad kinni, nii et pirukad ei saanudki kerkida.
ex-riigiametnik 05. jaanuar 2017, kl 17.04 | Registreerus: 10 aastat tagasi Postitusi: 111 |
k 06. jaanuar 2017, kl 15.00 |
Lõpp hea kõik hea 06. jaanuar 2017, kl 17.39 |
julgen 15. jaanuar 2017, kl 19.50 |
siiski arvata, et ka taigen polnud suurem asi. Osad valmis lehttaignad ei taha enam rullimist, aga nad on paksud. Olen ise ka koorikuid küpsetanud.Kõige jubedam oli maxima külmutamata lehttaigen, aga sealsed külmutatud Mantiga lehttaigna lehed pakendis on väga head. Hea on ka või-lehttaigen, aga too üsna kallis.
Lisa postitus