ei saa teemaalgataja jutust täpselt aru, mis tal selle taignaga juhtub, aga mõned vead, mis tuttavad on teinud.
üks kurtis, et koogipõhi küpses padjaks, servad madalad, keskelt nagu mägi - selgus, et ta rullis taigna küpsetusplaadi suuruseks, aga jättis lihtsalt servad lõikamata ja nii ei saagi ju servad kõrgeks kerkida.
kolleeg kasutas sama retsepti mis mina, aga tema pirukad olid väiksed ja kõvad junnid.
mind kutsuti vabal päeval teda õpetama, tegime koos taigna ja küpsetasime sellest esimese portsu pirukaid, kõik õnnestus suurepäraselt ja jätsin ta omapead. järgmised pirukad, mis ta üksi samast taignast tegi, olid nagu tal ikka, väiksed, kõvad junnid ...
järgmisel päeval vaatasin kõrvalt, lasin tal endal teha taigna, rullida, teha pirukad, aitasin ainult munaga määrida ja küpsetada. esimesed pirukad olid täiesti super ja arvasime, et võin koju minna, aga ... kordus täpselt sama mis eelmisel päeval!
õnneks olin ma alles majas, jõin sõbrannaga meie kohvikus kohvi, kui ülemus tuli ja mind tagasi kutsus.
seekord ma ei teinud tõepoolest enam muud, kui ainult vaatasin, et jälile saada mida tema teistmoodi teeb kui mina.
ja saingi :) selgus, et ta lihtsalt määris pirukaid nii rohke munaga, et kleepis taigna servad kinni, nii et pirukad ei saanudki kerkida.