Kööginõu
pisarakook
Kiku 07. november 2005, kl 11.14 |
siku 07. november 2005, kl 11.19 |
Pisarakook
Koostis
Põhi:
125 g margariini
3.5 dl nisujahu
1 muna kollane
1 sl suhkrut
2 sl vett
noaotsatäis soola
Sidrunikreem:
40 g vahustatud võid
2 munakollast
1.5 dl suhkrut
4 sl nisujahu
2.5 dl vett
1 sidrunit
Munavalgekate:
3 munavalget
5 sl suhkrut
Valmistamine
Valmista põhi:
Haki jahu ja margariin pudiseks, lisa munakollane, suhkur, vesi, sool ja mätsi kokku. Pane pooleks tunniks külma.
Rulli ahjuplaadile ja torka kahvliga augud sisse.
Küpseta ahjus kuldseks.
Valmista emailnõus kreem:
Sega või, munakollased, suhkur, jahu, riivitud sidrunikoor ja vesi. Kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb (parem oleks seda teha vesivannis).
Sega juurde sidrunimahl. Lase jahtuda.
Valmista kate:
Vahusta munavalged suhkruga.
Kata küpsetatud põhi jahtunud kreemiga. Määri peale munavalgevaht. Pane ahju ja küpseta, kuni kate on 'kuiv' ja kaunilt kuldne.
Koostis
Põhi:
125 g margariini
3.5 dl nisujahu
1 muna kollane
1 sl suhkrut
2 sl vett
noaotsatäis soola
Sidrunikreem:
40 g vahustatud võid
2 munakollast
1.5 dl suhkrut
4 sl nisujahu
2.5 dl vett
1 sidrunit
Munavalgekate:
3 munavalget
5 sl suhkrut
Valmistamine
Valmista põhi:
Haki jahu ja margariin pudiseks, lisa munakollane, suhkur, vesi, sool ja mätsi kokku. Pane pooleks tunniks külma.
Rulli ahjuplaadile ja torka kahvliga augud sisse.
Küpseta ahjus kuldseks.
Valmista emailnõus kreem:
Sega või, munakollased, suhkur, jahu, riivitud sidrunikoor ja vesi. Kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb (parem oleks seda teha vesivannis).
Sega juurde sidrunimahl. Lase jahtuda.
Valmista kate:
Vahusta munavalged suhkruga.
Kata küpsetatud põhi jahtunud kreemiga. Määri peale munavalgevaht. Pane ahju ja küpseta, kuni kate on 'kuiv' ja kaunilt kuldne.
siku 07. november 2005, kl 11.20 |
Pisarakook
Valmistusained
Taigen:
200 g margariini
1 kl suhkrut
8 munakollast
Ŋ tl soodat
2 kl jahu
Täidis:
sõstraid, vaarikaid, õunu, haput keedist või kohupiima.
Kate:
8 munavalget
1 kl suhkrut
Valmistusviis
1. Sega taigen ja pane plaadile küpsema.
2. Veidi küpsenud taignale pane peale õunatükid või kohupiim. Küpsetada veel veidi.
3. Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks ja vala koogile peale. Küpseta veel, kuni munavalge muutub kollakaspruuniks.
4. Pane kook toatemperatuurile jahtuma (ära kata). Varsti ilmuvad koogi pinnale pisarad.
Hüva nõu: Ruumis ei tohi olla tuuletõmmet!
Valmistusained
Taigen:
200 g margariini
1 kl suhkrut
8 munakollast
Ŋ tl soodat
2 kl jahu
Täidis:
sõstraid, vaarikaid, õunu, haput keedist või kohupiima.
Kate:
8 munavalget
1 kl suhkrut
Valmistusviis
1. Sega taigen ja pane plaadile küpsema.
2. Veidi küpsenud taignale pane peale õunatükid või kohupiim. Küpsetada veel veidi.
3. Vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks ja vala koogile peale. Küpseta veel, kuni munavalge muutub kollakaspruuniks.
4. Pane kook toatemperatuurile jahtuma (ära kata). Varsti ilmuvad koogi pinnale pisarad.
Hüva nõu: Ruumis ei tohi olla tuuletõmmet!
kata 07. november 2005, kl 16.11 |
ma esimest korda pisarakooki tegin siis ei tulnd pisarad peale. aga teinekord juba tulid,nii lahe!
retsepti ei mäleta aga arvan,et need on sobilikud,mis eespool nimetatud.
aga viga,millest olen ise 6ppind: kui vaja teha kellegile sünnipäeval v6i oma külalistele kooki,ära katseta midagi uut,sest kui nässu läheb siis jama. tee midagi sellist,mille tulemuses oled kindel.
retsepti ei mäleta aga arvan,et need on sobilikud,mis eespool nimetatud.
aga viga,millest olen ise 6ppind: kui vaja teha kellegile sünnipäeval v6i oma külalistele kooki,ära katseta midagi uut,sest kui nässu läheb siis jama. tee midagi sellist,mille tulemuses oled kindel.
... 07. november 2005, kl 16.58 |
heli 23. märts 2015, kl 16.08 |
Epp Viires 09. juuli 2017, kl 13.09 |
eid_1559fd160e68c1 26. juuli 2017, kl 20.49 | Registreerus: 8 aastat tagasi Postitusi: 51 |
Lisa postitus