Pisarakook
Koostis
Põhi:
125 g margariini
3.5 dl nisujahu
1 muna kollane
1 sl suhkrut
2 sl vett
noaotsatäis soola
Sidrunikreem:
40 g vahustatud võid
2 munakollast
1.5 dl suhkrut
4 sl nisujahu
2.5 dl vett
1 sidrunit
Munavalgekate:
3 munavalget
5 sl suhkrut
Valmistamine
Valmista põhi:
Haki jahu ja margariin pudiseks, lisa munakollane, suhkur, vesi, sool ja mätsi kokku. Pane pooleks tunniks külma.
Rulli ahjuplaadile ja torka kahvliga augud sisse.
Küpseta ahjus kuldseks.
Valmista emailnõus kreem:
Sega või, munakollased, suhkur, jahu, riivitud sidrunikoor ja vesi. Kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb (parem oleks seda teha vesivannis).
Sega juurde sidrunimahl. Lase jahtuda.
Valmista kate:
Vahusta munavalged suhkruga.
Kata küpsetatud põhi jahtunud kreemiga. Määri peale munavalgevaht. Pane ahju ja küpseta, kuni kate on 'kuiv' ja kaunilt kuldne.