Kööginõu
Kuidas teha tatraputru?
väga tumba 10. august 2009, kl 21.07 |
Loll küsimus jah, aga tunnistan ausalt- pole mitte kunagi tatra putru teinud. Nüüd aga tahaks väga teha.
Kuidas seda teha? Kui palju tatart ja kui palju vett? Mõõdud paluks klaasidega, et niimitu klaasi tatart ja sinna juurde niimitu klaasi vett.
Kas vee peab peale keetmist ära valama või aurustub see ära ning tatar paisub, et polegi vett mida ära kallata?
Ning kui palju peaks tatart tegema (mitu klaasi), et jätkuks kahele inimesele, meessoost ja naissoost, üheks söögikorraks? Soojendada homme ei taha.
Ning mida võiks tatra kõrvale teha? Mis kaste ja mismoodi seda tehakse?
Kuidas seda teha? Kui palju tatart ja kui palju vett? Mõõdud paluks klaasidega, et niimitu klaasi tatart ja sinna juurde niimitu klaasi vett.
Kas vee peab peale keetmist ära valama või aurustub see ära ning tatar paisub, et polegi vett mida ära kallata?
Ning kui palju peaks tatart tegema (mitu klaasi), et jätkuks kahele inimesele, meessoost ja naissoost, üheks söögikorraks? Soojendada homme ei taha.
Ning mida võiks tatra kõrvale teha? Mis kaste ja mismoodi seda tehakse?
trixa 10. august 2009, kl 21.16 |
just tegin :)
kogustega jään hätta, teen kõike asju silma ja tunde järgi. potipõhjas kuumutan õli, oletame siis et 2-3 spl. selles õlis kuumutan tatart (taas oletame et 1,5-2 klaasitäit), nii et terad kõik õliseks saavad, segan siis. kuumutan minuti või paar, siis kallan keeva vee peale. soola maitse järgi. lasen madalal kuumusel podiseda (keeb umbes 10 min). kui vesi on aurustunud aga puder pole veel pehme, lisan vett juurde. vähehaaval muidugi, juurde annab alati lisada. Seda vett võiks algul olla nii 2-3 cm üle terade. täpsemalt tõesti ei oska, sorry :)
kui tatar pehme, siis lisan lusikatäie võid (ei pea lisama, see on maitseks).
Kas vee peab peale keetmist ära valama või aurustub see ära ning tatar paisub, et polegi vett mida ära kallata?
õige vastus- polegi vett, mida kallata.
Juurde tegin viinerikastet rõõsa koore ja ketšupiga- viineritükid pannil pruunistada, lisada jahu (kogus vastavalt sellele kui paksu kastet tahad-mul umbes 2 spl), kuumutada veel kuni jahu selline kollane, siis lisada vesi, segada ühtlaseks, siis lisada rõõskkoor ja segada taas ühtlaseks. maitseks sidrunipipar, sool, ketšup (annab ilusa värvi ja hea maitse), värske till ja roheline sibul.
Sööjaid on meil 3.
kogustega jään hätta, teen kõike asju silma ja tunde järgi. potipõhjas kuumutan õli, oletame siis et 2-3 spl. selles õlis kuumutan tatart (taas oletame et 1,5-2 klaasitäit), nii et terad kõik õliseks saavad, segan siis. kuumutan minuti või paar, siis kallan keeva vee peale. soola maitse järgi. lasen madalal kuumusel podiseda (keeb umbes 10 min). kui vesi on aurustunud aga puder pole veel pehme, lisan vett juurde. vähehaaval muidugi, juurde annab alati lisada. Seda vett võiks algul olla nii 2-3 cm üle terade. täpsemalt tõesti ei oska, sorry :)
kui tatar pehme, siis lisan lusikatäie võid (ei pea lisama, see on maitseks).
Kas vee peab peale keetmist ära valama või aurustub see ära ning tatar paisub, et polegi vett mida ära kallata?
õige vastus- polegi vett, mida kallata.
Juurde tegin viinerikastet rõõsa koore ja ketšupiga- viineritükid pannil pruunistada, lisada jahu (kogus vastavalt sellele kui paksu kastet tahad-mul umbes 2 spl), kuumutada veel kuni jahu selline kollane, siis lisada vesi, segada ühtlaseks, siis lisada rõõskkoor ja segada taas ühtlaseks. maitseks sidrunipipar, sool, ketšup (annab ilusa värvi ja hea maitse), värske till ja roheline sibul.
Sööjaid on meil 3.
alissandra 10. august 2009, kl 21.23 |
Ühele klaasile tatarale läheb 2 klaasi vett. Palju aga sulle paras ports on, küll öelda ei oska.
Ma ei kuumuta õlis tatart, ei meeldi niimoodi, ma lihtsalt kallan tatra keevasse vette ja keedan ca 20-25 minutit, lõpus lisan pudrule võid. Vahel teeme hakklihakastet või kotlette kastmes kõrvale, vahel sööme niisama.
Ma ei kuumuta õlis tatart, ei meeldi niimoodi, ma lihtsalt kallan tatra keevasse vette ja keedan ca 20-25 minutit, lõpus lisan pudrule võid. Vahel teeme hakklihakastet või kotlette kastmes kõrvale, vahel sööme niisama.
mew 10. august 2009, kl 21.41 |
mina teen samuti nagu alissandra. 1 kl tatart ja 2 kl vett, keskmisel kuumusel podiseb ca 20 minutit, kuni vesi on aurustunud. harilikult kõrvale pihvid ja kerge külm kaste. või jahukaste. sellisest kogusest saame meie (2 in) kaks päeva süüa (ühel päeval põhitoit, teisel soojendame kergeks lõunaks).
mõned leotavad tatart natuke aega leiges vees, kindlasti tuleb aga tatart pesta!
mõned leotavad tatart natuke aega leiges vees, kindlasti tuleb aga tatart pesta!
M. 10. august 2009, kl 21.59 |
Mina panen silma järgi vett ja tatart, tavaliselt kipub ikka liiga palju putru tulema:) Vett saab alati hiljem juurde lisada, pärast ei vala midagi ära. Õli ma ei pane alguses, hiljem söön tatart hapukoorega, sööklates võtan lihakastmete jms kõrvale alati tatart, kuna kartulit ja liha kõht koos ei kannata ning siis halb enesetunne päevaks garanteeritud.
l 10. august 2009, kl 22.26 |
mul on vahel nii et kui tahan kodust kiirelt süüa, siis panen hommikul kausi sisse tatart ja kallan keeva vee peale hommikusöögi ajal. paari tunni pärast on tatar vee sisse imenud ja pehme.niiet saan koju jõudes kähku pannile visata singitükkide ja sibulaga. selline lihtne potivaba viis. vett peaks olema jah umbes 1:2 .
väga tumba 10. august 2009, kl 23.04 |
väga tumba 10. august 2009, kl 23.06 |
See ka veel, et soola panin liiga palju siiski. Olin harjunud panema soola nii, nagu makaronidele ja pastale, kust vee hiljem ju ära kallan. Kuid kahele klaasile tatrale oli peaaegu supilusikatäis soola liiast. Ei teagi, mis mul arus oli, automaatselt käis see. Aga ikka on hea, kaste on tsipa magedam:)
minna 11. august 2009, kl 13.21 |
mitte tumba 11. august 2009, kl 13.57 |
kaste 12. august 2009, kl 14.11 |
Liina 12. august 2009, kl 17.40 |
Mina küll kuumutan alati tatra enne rasvaines (siis õlis või võis) läbi, pudrul on nii ikka hoopis teine maitse ja kõlbab süüa ilma ühegi lisandita. Lapsepõlves nii sõimegi, kõrvale vaid külm piim joogiks ja maitses imehea. Kui ainult veega teha, siis on nagu omaaegne haigla puder, süüa sünnib küll, aga on rohkem selline toidulisand, millele tuleb mingi soust ja liha juurde teha, mitte omaette toit.
trixa 12. august 2009, kl 19.17 |
Liina 12. august 2009, kl 20.00 |
! 12. august 2009, kl 20.00 |
Liina 13. august 2009, kl 08.45 |
köögist 13. august 2009, kl 10.22 |
Kahüks 13. august 2009, kl 10.47 |
Olen teinud aegade jooksul ka mitutmoodi: õlis kuumutades, mitte kuumutades, praadinud suitsupeekonit ja sibulat sisse, ja nii ka, et hommikul lasen korraks keema ja panen poti patjade vahele. Lastel hea koolist tulles soe toit võtta. Kõrvale sööme igasuguseid kastmeis, aga meeldib ka tuunikalakonserviga ja eriti hea on mingi kala tomatis. Üldse, ise söön tatraputru tomati-sibula salatiga.
k 13. august 2009, kl 19.03 |
tohman 02. september 2010, kl 17.15 |
mina ei saanud nüüd küll vist täpselt pihta
kuidas siis parem on
kas kõigepealt ajada vesi keema ning siis lisada tatar ja keeta veel
või siis panen kohe tarta ja vee alguses külma vette ning keedan?
või esimese variandi puhul ei peagi edasi keetma, lihtsalt hoida mingi aeg kuumas vees?
mingi õliga ma küll jändama ei hakka, vaene tudeng ja puha.
kuidas siis parem on
kas kõigepealt ajada vesi keema ning siis lisada tatar ja keeta veel
või siis panen kohe tarta ja vee alguses külma vette ning keedan?
või esimese variandi puhul ei peagi edasi keetma, lihtsalt hoida mingi aeg kuumas vees?
mingi õliga ma küll jändama ei hakka, vaene tudeng ja puha.
Naks 02. september 2010, kl 17.45 |
Lase vesi keema, siis lisa tatar ning keeda tasasel tulel ca 20 minutit. Ega suurt vahet pole, kui ka kohe külma vette paned, kiirelt keema tõstad ja siis hautad 20 min.
Keetma ei pea juhul, kui valad tatrale keeva vee peale kas termosesse või matad kaanega nõu tekkidesse, nii et segu oleks võimalikult kuumas paar tundi.
Igal moel tuleb ikka ühtviisi välja vees keedetud tatar.
Kui tahad paremaks saada, kuumuta pannil võis natuke sibulat, küüslauku ja peekonit, sega see tatrasse ning tee kõrvale tomati-hapukoore salatit.
Keetma ei pea juhul, kui valad tatrale keeva vee peale kas termosesse või matad kaanega nõu tekkidesse, nii et segu oleks võimalikult kuumas paar tundi.
Igal moel tuleb ikka ühtviisi välja vees keedetud tatar.
Kui tahad paremaks saada, kuumuta pannil võis natuke sibulat, küüslauku ja peekonit, sega see tatrasse ning tee kõrvale tomati-hapukoore salatit.
l 02. september 2010, kl 18.15 |
Kaia 03. september 2010, kl 08.32 |
tatar 03. september 2010, kl 11.52 |
vanainime 03. september 2010, kl 21.07 |
Sa, vaene tudeng, saad toitvama roa, kui kuumutad tatra enne õlis läbi - ei nõua erilist ressurssi ega aega, siis lisad tatrale topeltkoguse vett, lased keema tõusta, maitsestad soolaga, keerad kuumuse hästi madalaks ja lased podiseda 30-40 minutit. Ära vahepeal sega. No mis siin nüüd nii keerulist on? Klaas tatart 2 - 2,5 klaasi veega on päris toekas kõhutäide.
21 13. september 2010, kl 06.55 |
irr 13. september 2010, kl 08.57 |
q 13. september 2010, kl 09.19 |
N 13. september 2010, kl 13.51 |
Lisa postitus