just tegin :)
kogustega jään hätta, teen kõike asju silma ja tunde järgi. potipõhjas kuumutan õli, oletame siis et 2-3 spl. selles õlis kuumutan tatart (taas oletame et 1,5-2 klaasitäit), nii et terad kõik õliseks saavad, segan siis. kuumutan minuti või paar, siis kallan keeva vee peale. soola maitse järgi. lasen madalal kuumusel podiseda (keeb umbes 10 min). kui vesi on aurustunud aga puder pole veel pehme, lisan vett juurde. vähehaaval muidugi, juurde annab alati lisada. Seda vett võiks algul olla nii 2-3 cm üle terade. täpsemalt tõesti ei oska, sorry :)
kui tatar pehme, siis lisan lusikatäie võid (ei pea lisama, see on maitseks).
Kas vee peab peale keetmist ära valama või aurustub see ära ning tatar paisub, et polegi vett mida ära kallata?
õige vastus- polegi vett, mida kallata.
Juurde tegin viinerikastet rõõsa koore ja ketšupiga- viineritükid pannil pruunistada, lisada jahu (kogus vastavalt sellele kui paksu kastet tahad-mul umbes 2 spl), kuumutada veel kuni jahu selline kollane, siis lisada vesi, segada ühtlaseks, siis lisada rõõskkoor ja segada taas ühtlaseks. maitseks sidrunipipar, sool, ketšup (annab ilusa värvi ja hea maitse), värske till ja roheline sibul.
Sööjaid on meil 3.