Kuna kodus oli üle u. klaasijagu kaerahelbeid ja üleüldse ei olnud ei küpsise- ega pudruisu, siis hakkasin kotletiretsepte otsima. Ega neid eriti palju ei olnudki - Nastja retsept ja üks "ABC kõigile" aastast 1962, kus mõned kaerahelberetseptid ära toodud.
Kombineerisin siis kahest ühe kokku ja täiendasin natuke. Lõpptulemus sai selline:
0,5 l vett
2 klaasi kaerahelbeid (400 ml)
1-2 sibulat & õli praadimiseks
2 küüslauguküünt
1 muna
3 spl jahu
maitse järgi soola (või sojakastet)
maitseaineid vastavalt soovile: puljongipulbrit, liha üldmaitseainet, karripulbrit, musta pipart või tšillit, värskeid või kuivatatud ürte vms
soovi korral ka natuke riivjuustu
Vormimiseks jahu või riivsaia, aga jahuga tundus paremini sujuvat
Praadimiseks õli
Kõigepealt hakkida sibul ja praadida pannil õlis kuldkollaseks. Seejärel lisada kaerahelbed ja keev vesi, segada pisut ja jätta keskmisel kuumusel kaane alla hauduma. Kui "puder" on juba üsna paks ja kaerahelbed hamba all poolpehmed, võtta pann tulelt, kallata pudrumass kaussi ja lasta veidi jahtuda. Seejärel lisada juurde peeneks hakitud või riivitud küüslauk, lahtiklopitud muna, jahu, maitseained ja riivjuust. Segada hoolikalt läbi, kontrollida maitset ja jätta u. tunniks seisma, et jahu saaks paisuda, siis püsivad kotletid paremini koos. Kui mass lusikaga tõstes ikka laiali pudiseb, võib natuke jahu juurde panna.
Vormida jahu või riivsaia abil pigem väikesed kotletid (läbimõõt u. 5 cm ja paksus 1-1,5 cm) ning praadida õlis keskmiselt pruuniks. Serveerida pohlamoosi, vürtsikastme, tomatikastme või muu lemmikkastmega.