Kööginõu
Koduliköör
liks 10. august 2015, kl 07.52 |
tee nii 10. august 2015, kl 08.47 |
galita 10. august 2015, kl 12.03 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 3,876 |
Olen joonud kirssidega koduliksi. Marjad ja suhkur olid pandud viina sisse, sinna samasse pudelisse kus viin ostes oli, kuid enne oli viina veidi vähemaks võetud. Marju just väga palju ei olnud, kuid liks peab enne kasutamist seisma. Kirsid olid pudeli põhjas heledaks läinud ja liks oli punane. Väga hea liks oli. Suuremas anumas on muidugi parem teha, kuid sel juhul peab õhukindel kork olema, et alkohol ära ei aurustuks. Kudi esimeks katseks võib ka väiksema koguse teha.
:) 10. august 2015, kl 14.56 |
galita 10. august 2015, kl 15.40 | Registreerus: 13 aastat tagasi Postitusi: 3,876 |
Kas kahe klaasi viina kohta 2 klaasi suhkrut liiga palju ei ole? Läheb liiga siirupiks?
Kuid kirsikivid on vist tõesti mõistlikum enne pudelisse panemist välja võtta, kuigi ma ei tea, kas selles likööris mida jõin olid kivid sees või välja võetud.
Kasahhid kuivatavad ploomikivisid ja söövad kivi sees olevat tuuma. Olen ka söönud ja täitsa head on, mürgitust ei saanud.
Kuid kirsikivid on vist tõesti mõistlikum enne pudelisse panemist välja võtta, kuigi ma ei tea, kas selles likööris mida jõin olid kivid sees või välja võetud.
Kasahhid kuivatavad ploomikivisid ja söövad kivi sees olevat tuuma. Olen ka söönud ja täitsa head on, mürgitust ei saanud.
joogitaja 14. august 2015, kl 00.15 |
mulle see laialt levinud retsepti järgi tehtud nn jõulujook ei meeldi.
liiiga magus on ja segamini marjad ka ei ole head.
meeldib mustsõstardest teha ja parim on jõhvikast. Kivideta kirssidest (vanaaegsed, hapud)...suhkrut panen tunde järgi, aga kindlasti mitte klaas marju klaas suhkrut.
ma teen nii, et panen mingi kindlalt suletava anuma peaaegu marju täis. vahele raputan suhkrut (tunne on aastatega tulnud, kui palju). siis valan viina niipalju, kui mahub. viin on umbes 60+ volti. (segan kangema lahjemaga, sest lahjaga tuleb veidi lire see värk)
ma lisan veel erinevaid maitseaineid.
näiteks jõhvikale kindlasti kaneelikoori.
enda jaoks eraldi panen veel tähtaniisi - mulle meeldib, teistele mitte.
veel saab panna vanillikaunu, nelki jne jne.
keeran kaane peale ja tasa loksutan seni, kuni suhkur sulanud. edaspidi ka veel keerutan neid purke mõnda aega ( nii korda 3 nädalas umbes) korraga nagunii ei viitsi kõike suhkrut ära loksutada..
siis need anumad seisavad seni, kuni tuleb isu või mõni kallis külaline või...
see jook ei ole purju joomiseks ( meie majas nagunii keegi niipalju ei joo) vaid niisama väikeseks napsuks (nautimiseks)
ahjaa - suhkruid kasutan ka erinevaid - tumedad annavad lisanüansse.
marjad ise on ka head. neid saab magustoitudes kasutada (kes kardab, see lastele ei anna, aga meieomad on küll need mõned marjad ära söönud nt tordivahel ja pole purju jäänud ning juurde nõudma hakanud :P (marjad on muidu suht kanged)
jõvikatele torgin hambatikuga augud. ja küpsed peaksid nad ka olema...
liiiga magus on ja segamini marjad ka ei ole head.
meeldib mustsõstardest teha ja parim on jõhvikast. Kivideta kirssidest (vanaaegsed, hapud)...suhkrut panen tunde järgi, aga kindlasti mitte klaas marju klaas suhkrut.
ma teen nii, et panen mingi kindlalt suletava anuma peaaegu marju täis. vahele raputan suhkrut (tunne on aastatega tulnud, kui palju). siis valan viina niipalju, kui mahub. viin on umbes 60+ volti. (segan kangema lahjemaga, sest lahjaga tuleb veidi lire see värk)
ma lisan veel erinevaid maitseaineid.
näiteks jõhvikale kindlasti kaneelikoori.
enda jaoks eraldi panen veel tähtaniisi - mulle meeldib, teistele mitte.
veel saab panna vanillikaunu, nelki jne jne.
keeran kaane peale ja tasa loksutan seni, kuni suhkur sulanud. edaspidi ka veel keerutan neid purke mõnda aega ( nii korda 3 nädalas umbes) korraga nagunii ei viitsi kõike suhkrut ära loksutada..
siis need anumad seisavad seni, kuni tuleb isu või mõni kallis külaline või...
see jook ei ole purju joomiseks ( meie majas nagunii keegi niipalju ei joo) vaid niisama väikeseks napsuks (nautimiseks)
ahjaa - suhkruid kasutan ka erinevaid - tumedad annavad lisanüansse.
marjad ise on ka head. neid saab magustoitudes kasutada (kes kardab, see lastele ei anna, aga meieomad on küll need mõned marjad ära söönud nt tordivahel ja pole purju jäänud ning juurde nõudma hakanud :P (marjad on muidu suht kanged)
jõvikatele torgin hambatikuga augud. ja küpsed peaksid nad ka olema...
nii ja naa 14. august 2015, kl 07.23 |
amügdaliin 15. august 2015, kl 06.07 |
galita Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Olen joonud kirssidega koduliksi. Marjad ja suhkur
> olid pandud viina sisse, sinna samasse pudelisse
> kus viin ostes oli, kuid enne oli viina veidi vähe
> maks võetud. Marju just väga palju ei olnud, kuid
> liks peab enne kasutamist seisma. Kirsid olid pude
> li põhjas heledaks läinud ja liks oli punane. Väga
> hea liks oli. Suuremas anumas on muidugi parem te
> ha, kuid sel juhul peab õhukindel kork olema, et a
> lkohol ära ei aurustuks. Kudi esimeks katseks võib
> ka väiksema koguse teha.
http://maakodu.delfi.ee/news/maakodu/aialeht/kas-kirsikivide-sinihape-on-ohtlik?id=65913682
-------------------------------------------------------
> Olen joonud kirssidega koduliksi. Marjad ja suhkur
> olid pandud viina sisse, sinna samasse pudelisse
> kus viin ostes oli, kuid enne oli viina veidi vähe
> maks võetud. Marju just väga palju ei olnud, kuid
> liks peab enne kasutamist seisma. Kirsid olid pude
> li põhjas heledaks läinud ja liks oli punane. Väga
> hea liks oli. Suuremas anumas on muidugi parem te
> ha, kuid sel juhul peab õhukindel kork olema, et a
> lkohol ära ei aurustuks. Kudi esimeks katseks võib
> ka väiksema koguse teha.
http://maakodu.delfi.ee/news/maakodu/aialeht/kas-kirsikivide-sinihape-on-ohtlik?id=65913682
Lisa postitus