Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Marineeritud kurgid lähevad käärima :(
 
To Jekaterina 06. september 2015, kl 22.14
Lõpuks keegi ütles midagi mõistliku kogu selle jutu peale!
 
teadja 08. september 2015, kl 10.04
kirjeldan enda kurgi sissetegemise viisi. pesen kurgid külma kraaniveega puhtaks, panen puhta käterätiku peale kaootiliselt virna. gaasipliidi peal ajan keema väikeses kannus, mille pealmine osa (mitte tila) suurus on peaaegu võrdne enamkasutatavate purkide suu suurusega. kui vesi hakkab keema, siis topin selle kannu sisse purgikaaned (keeratavad). ja siis asetan tühja purgi, mille olen just kraani all puhtaks pesnud, tagurpidi sinna kannu ava peale, et kuum aur purgi sisse läheks. kui purk on nii kaua auru peal olnud, et mitte ei ole seal ainult piisad vaid need piisad jooksevad alla, siis võtan purgi ära, panen õigetpidi laua peale ja asun täitma. kõigepealt mustsõstralehed , mida ma isegi ei pese peale põõsa otsast võtmist, mõned küüned küüslauku ja laon kurgid. vahepeal on mul gaasipliidi teise augu peal keema läinud marinaad - ühe liitri kohta 2 spl suhkrut, 2 soola. kui hakkab keema lisan veel 2 spl äädikat. samal ajal on saanud täidetud kõik purgid. kallan marinaadi otsa ja seisab mingi 15 minutit. siis kallan selle marinaadi uuesti kõikidest purkidest välja ja lasen veelkord keema ja kallan uuesti kurkidele peale. siis õngitsen kannust, kus nüüd enam ühtki purki tagurpidi peal ei ole, kaaned ja panen purkidele kõvasti peale. keeran purgid tagurpidi ja põrandale fliisist tekikese sisse kuni hommikuni kui õhtul teen. 10 purgi tegemiseks kulub pool tundi kui sedagi. mina ei kurda, pole elu seeski mitte ainuke purk käärima läinud ega lahti tulnud. kui tahan sinepikurke, lisan tuubist sinepit sellesse marinaadi, mis teist korda keema ajan. kui tahan tillikurke, panen purkidesse algselt palju rohkem tilliõisikuid, olen teinud ka lisades peterselli ja purgist pannud ka mädarõigast. kõik tulevad erinevate maitsetega. ja kõik kiidavad, jagan oma kurke kogu aeg laiali, sest kurke tuleb ohtralt ja sissetegemine on minul nii väikese ajakuluga.
 
teadja 08. september 2015, kl 10.13
lisan veel et sool on mitte peensool vaid tiba jämedam sool aga mitte jodeeritud ega mitte liha soolamise sool. äädikas on täiesti tavaline söögiäädikas 30%-line ja kaaned on aasta aastalt kogu aeg korduvkasutuses. nagu purgidki. kogu selle õpetuse sain oma ukraina sõbrannalt. samamoodi teen muideks kõiki hoidiseid (ma mõtlen seda purkide aurutamist). no vähem kui minut läheb iga purgi aurutamiseks. just tegin purgi põhja alõtsad, siis viilutatud pirnid, siis värvi jaoks mustikaid või põldmarju. kuum suhkrusiirup peale (liitri peale kilo suhkrut) ja samamoodi algul kallan peale , siis korraks ära ja keema ning uuesti peale. õuna ja ploomikompotid samamoodi - õunad ja ploomid purki ja kõik muu jälle sarnaselt. ei tea mina mis on et miski läheb käärima. keldris leian vahest ka 5-6 aastat vanu hoidiseid, pole nendega midagi lahti, aga seda juhtub väga harva, kui teiste taha midagi seisma jääb. tavaliselt süüakse ikka talve jooksul kõik ära. enne steriliseerisin ja kuumutasin ja mängisin ma ei tea mismoodi, ei seisnud hoidised. nüüd teen oma 12 aastat ainult sedasi nagu ma siin kirjeldasin. äkki on kellegile abiks!
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!