Kööginõu
kas ploome võib kividega külmutada?
... 08. september 2015, kl 21.23 |
* Ploomide sügavkülmutamiseks peab need eelnevalt koorima, poolitama ja eemaldama viljaluu. Koorimiseks tõsta ploomid lühikeseks ajaks koos sõelaga keeva vette ning seejärel külma voolava vee all kiiresti maha jahutada ning koorida. Nii töödeldud ploome võib säilitada kas suhkruga ülepuistatult (250 g suhkrut kilo ploomide kohta) või suhkrusiirupis. Siirupi valmistamiseks lahustada liitris keevas vees 300-600 g suhkrut ning 0,25 tl sidrunhapet (annab ploomidele ilusama värvi).
Ära ole ikka nii laisk!! 08. september 2015, kl 22.53 |
:) 09. september 2015, kl 02.03 |
maiu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Niiet kiviga ei tohi?
No seda ei ütle keegi, et ei tohi. Oma ploomid, oma kapp, tee, mis tahad. Lihtsalt koorimata, poolitamata ja kivi eemaldamata külmutatud ploom on pärast suht jama.
Aga sobib kenasti jääkuubikuks-jahutajaks kokteili sisse - kui on hea suur klaas.
"Suhkruta külmutatud puuviljad annavad pooltoote, mis kõlbab eelkõige ainult kondiitri- ja kulinaariatööstuse tarbeks, sest sulades muudavad nad kuju ja värvust ning eraldavad mahla. Suhkruga või suhkrusiirupis külmutatud puuviljad säilitavad aga sulades oma kuju, värvuse ja aroomi ning neil on hea maitse. Talvisteks kookideks võib sügavkülmutada suhkrusiirupis parajate portsjonite kaupa lõigutud õunatükke, pirnitükke, samuti KIVIDETA ploome ja kirsse."
http://www.bioneer.ee/eluviis/tarbimine/aid-8294/Aia-ja-metsasaaduste-s%C3%A4ilitamisviisid-
-------------------------------------------------------
> Niiet kiviga ei tohi?
No seda ei ütle keegi, et ei tohi. Oma ploomid, oma kapp, tee, mis tahad. Lihtsalt koorimata, poolitamata ja kivi eemaldamata külmutatud ploom on pärast suht jama.
Aga sobib kenasti jääkuubikuks-jahutajaks kokteili sisse - kui on hea suur klaas.
"Suhkruta külmutatud puuviljad annavad pooltoote, mis kõlbab eelkõige ainult kondiitri- ja kulinaariatööstuse tarbeks, sest sulades muudavad nad kuju ja värvust ning eraldavad mahla. Suhkruga või suhkrusiirupis külmutatud puuviljad säilitavad aga sulades oma kuju, värvuse ja aroomi ning neil on hea maitse. Talvisteks kookideks võib sügavkülmutada suhkrusiirupis parajate portsjonite kaupa lõigutud õunatükke, pirnitükke, samuti KIVIDETA ploome ja kirsse."
http://www.bioneer.ee/eluviis/tarbimine/aid-8294/Aia-ja-metsasaaduste-s%C3%A4ilitamisviisid-
kirsikivi 09. september 2015, kl 04.26 |
to ära ole nii laisk
müüakse poes ka külmutatud kividega kirsse. see kruusa külmutamise soovitus on nõme ja kohatu. sina hoia sügavkülmikus kasvõi mulda ja telliskive, keegi ei keela. siin küsiti ploomide kohta.
to maiu
võid luuvilju ka kividega külmutada, võtavad sügavkülmas lihtsalt rohkem ruumi.
müüakse poes ka külmutatud kividega kirsse. see kruusa külmutamise soovitus on nõme ja kohatu. sina hoia sügavkülmikus kasvõi mulda ja telliskive, keegi ei keela. siin küsiti ploomide kohta.
to maiu
võid luuvilju ka kividega külmutada, võtavad sügavkülmas lihtsalt rohkem ruumi.
aaaa 09. september 2015, kl 08.23 |
Olen 09. september 2015, kl 08.34 |
küsimus 10. september 2015, kl 12.01 |
dehüdraator 10. september 2015, kl 12.47 |
kkk 13. september 2015, kl 22.02 |
Lisa postitus