maiu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Niiet kiviga ei tohi?
No seda ei ütle keegi, et ei tohi. Oma ploomid, oma kapp, tee, mis tahad. Lihtsalt koorimata, poolitamata ja kivi eemaldamata külmutatud ploom on pärast suht jama.
Aga sobib kenasti jääkuubikuks-jahutajaks kokteili sisse - kui on hea suur klaas.
"Suhkruta külmutatud puuviljad annavad pooltoote, mis kõlbab eelkõige ainult kondiitri- ja kulinaariatööstuse tarbeks, sest sulades muudavad nad kuju ja värvust ning eraldavad mahla. Suhkruga või suhkrusiirupis külmutatud puuviljad säilitavad aga sulades oma kuju, värvuse ja aroomi ning neil on hea maitse. Talvisteks kookideks võib sügavkülmutada suhkrusiirupis parajate portsjonite kaupa lõigutud õunatükke, pirnitükke, samuti KIVIDETA ploome ja kirsse."
http://www.bioneer.ee/eluviis/tarbimine/aid-8294/Aia-ja-metsasaaduste-s%C3%A4ilitamisviisid-