Tahaks õlis küpsetatud pirukaid teha.Meeldivad ikka et pirukad tuleks enamvähem ühesuurused, seega küsingi kas rullite taigna laual lahti või võtate mingi koguse tainast ja rullite palliks ja siis lisate täidise.Olen ise viimast varianti kasutanud aga piruka suurused on häirivalt erinevad,siit küsimus, kas kaalute taignatükki enne täidise lisamist? Kui suur võiks olla tainatükikaal keskmise piruka jaoks?
Palliks rullida pole mõtet. Minu arust on kaks võimalust- rullid taigna lahti, siis saad vormi abil ühesugused või kui on hea köögikaal- kaalud taignast ühesuguse kaaluga piruka taigna.
Jumala eest, kui kaua võtaks aega iga pirukapalli kaalumine ja siis selle umbkaudu parajaks lõikamine ja uuesti kaalumine jne? Miks ei võiks pirukad erineva suurusega olla? Kuipalju see siis ikka erineda saaks - kerge silmamõõt ju ikka toimib:) Ma saaks probleemist aru, kui tahaksid neid tükihinnaga müüa!
tihedamini pirukaid teha. neil, kes igal nädalavahetusel küpsetavad, on need ühesuurused, ilma kaalu kasutamata. minul, kes ma paar korda aastas küpsetan, on pirukad ühe plaadi peal mõõtudes S kuni XL.
kui taigen ühtlaselt lati rullida ja sealt vormiga kettad võtta /noaga ruudud lõigata/, täidise lisad teelusikaga, siis ju ei tohiks see suuruse vahe tohutu olla.