Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Nõude pesemine käsitsi
 
Kõrvaltvaataja 12. veebruar 2016, kl 20.10
Mida arvate, kas nõude pesemine ilma nõudepesuvahendit kasutamata on mõistlik, kui tegu ei ole just ülirasvaste nõudega?
Mina pean sellist pesuviisi ebahügieeniliseks, hoolimata sellest, et nõudepesuvahend ise sisaldab kehale mitmeid erinevaid kahjulikke aineid, võivad nõud siiski pesuvahendit kasutamata jääda: mustaks, läiketa, rasvaseks, nt kohvitassi originaalvärvi kadumine (muutub pruunikaks), lisaks eeltoodule tundub see ka ebahügieeniline ja eemalepeletav.
Nii, armsad inimesed, palun nõu, kuidas pesete teie ja mida peate paremaks viisiks nõude pesemisel.
Aitäh!
 
äää 12. veebruar 2016, kl 20.18
Soodaga pesen ja nõud säravad.
 
Sooda tuleb ju palju kallim kätte :( 12. veebruar 2016, kl 20.26
Mis te kilplased neid ikka pesete? Kohe ju jälle määrite ära!
 
pesen 12. veebruar 2016, kl 20.27
soodaga ja kohvipaksuga pesen - see kohvipaks on üks ütlemata hea asi.
 
artist 12. veebruar 2016, kl 20.49
Peale pidu, kui nõusid rohkem, pesen masinas. Muidu väldin keemiat, sobib sinepipulber, söögisooda. Loputada võib äädikaveega ja nõud läigivad ning pole ebahügieenilised. Samuti ei ole ükski kohvitass värvi muutnud. Teetassi teeb sooda puhtamaks kui ükski nõudepesuvahend.
Sooda-äädikasegu on parim puhastusvahend majapidamises.
 
minaa 12. veebruar 2016, kl 20.49
ammu ei pese nõudepesu vahendiga. muidugi pannid, ahjuvormid kasutan. kohvi ja tee tassid saad edukalt puhtaks svammi karedama poolega.
 
mõtleb 12. veebruar 2016, kl 20.55
kuidas sa küll puuvilju süüa saad? seda ebehügeeni ei suuda sa isegi fairyga ära pesta. poekorvid, raha, lingid elus on hulga ebahügeenilisemaid asju, kui oma tarbeks sooja veega pestud nõud:)))))
 
käsitsi 12. veebruar 2016, kl 21.01
ja kuuma veega, kogu lugu. kuumas kuivatan. rasvaste nõude puhul abiks sinepipulber, parkaineid eemaldab tassidelt sooda.
 
* 12. veebruar 2016, kl 21.03
Ma ka just tahtsin öelda, et kohvi- ja teerandid saab tassi pinnalt mugavalt ära ilma igasuguse vahendita lihtsalt svammi kareda poolega kergelt puhastades.
Nõudepesuvahendit kasutan ma nõude pesemisel/leotamisel hirmharva kui tõesti on vaja mõjusamat mõjutamist (näiteks ahjuvormid), tavapäraselt pesen asju kohe peale kasutamist niisama tulise veega. Saab kenasti kõik asjad puhtaks ja läikivaks. Õnneks mulle tulise vee all mulistamine sobib, kes ei kannata, see nii ei saa.
Nõudepesumasinat ma üldse ei kasuta, minu arust jätavad nõudepesumasinad nõudele mingi imeliku kuiva meki külge ehk et eemalepeletav on mulle nõudepesumasin.
 
:) 13. veebruar 2016, kl 08.08
Pesuvahendit kasutan nii palju, kui vajalik ja nii vähe, kui võimalik.
alissandra 13. veebruar 2016, kl 17.26
Kui nõud pole rasvased, pesen vaid svammi ja kuuma veega. Pesen kuumimal temperatuuril, mis kraanist tuleb. Ei saa küll öelda, et see ebahügieeniline oleks. Pigem olen külas käies saanud musti nõusid, mis on masinast tulnud.
Ise pean nõudepesumasinat kõige ebavajalikumaks kodumasinaks üldse. Saan ka suure peojärgsed nõude pesud käsitsi kiiremini ja korralikumalt tehtud, kui masinaga. Õnneks mul polegi sellist ruumi kuhu seda masinat panna saaks.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati alissandra 13.02.2016 17.27.
 
võimalus 13. veebruar 2016, kl 21.48
enne pesen "mürgiselt" taldrikult kui rasvasest. ise pesen käsitsi ja alati fayriga.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!