Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
Pähklite jahvatamine
 
m. 06. juuni 2016, kl 11.04
Selline küsimus, millega teie tavaliselt pähkleid (mandleid, sarapuupähkleid, maapähkleid jne) jahvatate? Kohveskiga? Saumikseriga? Blenderiga? Või millegi muuga?
 
noh 06. juuni 2016, kl 11.46
kohviveskiga
 
sõltub kogusest 06. juuni 2016, kl 13.15
kohviveski teeb pulbriks-tükikestega.
Kui tahan tükikesi ja rohkem, siis panen linasest riidesse pähklid, otsin välja suuremaaugulise sõela ja kausi, võtan lihakloppimise laua ja kukun lihahaamri küljega peksma seda "vedelat" pähklikotti.
Vahepeal sõelun läbi, et terveid edasi klohmida.
 
veel? 08. juuni 2016, kl 00.14
oskab keegi veel soovitada nippe?

salatisse, tordile, küpsetistesse - mismoodi purustate?
need purustatud pakikesed poest on võõra maitsega, isepurustatud on paremad.
alissandra 08. juuni 2016, kl 23.37
Purustan sellise asjandusega http://www.tupperware.ee/et/tooted/8/HerbChopper
Vanasti jahvatasin kohviveskiga, aga jah see teeb liiga pudiks.
 
lohe 09. juuni 2016, kl 09.27
Kohviveskid mis meil müügis, lagunevad pähkleid jahvatades ära sest on mõeldud vaid kohviubade peenestamiseks. Nad on oma 100-150 W juures liialt nõrgad. Kuna poodides meil muid ei müüda siis tuleb internetist osta vähemalt 350W kohviveski. Sageli on juures kiri, et sellega võib purustada veel pähklituumi ja seemneid.
Kui lasta sellisega 1-2 sekundit siis ei teki jahu vaid purustatud pähklid.
 
m. 09. juuni 2016, kl 22.29
See Tupperware-i asi tundub eriti huvitav. Ilmselt ka odavam, kui internetist 350W kohviveski tellida?
 
lihtne inimene 10. juuni 2016, kl 17.59
mina võtan noa ja hakin. pikem ja korralikum nuga on parem. esimesed 10 sekundit tundub võimatu, aga pärast läheb järjest kiiremini. Saab vastavalt vajadusele peenemat ja jämedamat.
 
:) 11. juuni 2016, kl 01.46
Kohviveskid mis meil müügis, lagunevad pähkleid jahvatades ära sest on mõeldud vaid kohviubade peenestamiseks. Nad on oma 100-150 W juures liialt nõrgad.
-----------------
Kohvioad on palju kõvemad kui pähklid. Võimsusest masinatel puudu ei jää, aga tulebki paari sekundi kaupa jahvatada, siis segada. Veskid lähevad rikki pigem sellest, et pähklimass ummistab, masin kuumeneb üle.
Ma lasen köögikombaini peenest riivist läbi. Tulevad küll ebaühtlased, aga maitsvad.
 
lohe 11. juuni 2016, kl 14.53
Pähklite tuumad on palju tihedama konsistentsiga kui poorsed ja haprad kohvioad. Seega on kohvioad jahvataja jaoks palju pehmemad kui pähklid. Sellepärast kohviubade peenestamiseks toodetakse keskmiselt 150W masinaid. Minu 350W netist ostetud jahvataja ei ummistu jahvata palju tahad pähkleid või seemneid. Jahvatatud mass koguneb trumli servadele ja tera liigub edasi vabalt. Masinal on kaks eemaldatavat trumlit. Ühel on neli lõiketera ja teisel (kohvi jaoks) kaks lõiketera.
Tupperware chopper ei purusta pähkleid vaid on mõeldud õrnade maitsetaimede või aiarohelise purustamiseks. Kui miksida sellega kokku salat ja sinna lisada seedriseemneid (nagu youtube tutvustav videlõik näitab) siis segab ta kokku rohelise salati kus sees seemned. Seega pole see mõeldud pähklite jaoks. Ka Tupperware selle toote tutvustus ei maini pähkleid.
 
aasta on 2016 ja 22. juuni 2016, kl 02.55
Ikka veel olemas lolle, kes ostavad tolmuimejat wattide järgi ja fotokaid megapikslite järgi?
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!