Kööginõu
Pähklite jahvatamine
m. 06. juuni 2016, kl 11.04 |
sõltub kogusest 06. juuni 2016, kl 13.15 |
kohviveski teeb pulbriks-tükikestega.
Kui tahan tükikesi ja rohkem, siis panen linasest riidesse pähklid, otsin välja suuremaaugulise sõela ja kausi, võtan lihakloppimise laua ja kukun lihahaamri küljega peksma seda "vedelat" pähklikotti.
Vahepeal sõelun läbi, et terveid edasi klohmida.
Kui tahan tükikesi ja rohkem, siis panen linasest riidesse pähklid, otsin välja suuremaaugulise sõela ja kausi, võtan lihakloppimise laua ja kukun lihahaamri küljega peksma seda "vedelat" pähklikotti.
Vahepeal sõelun läbi, et terveid edasi klohmida.
veel? 08. juuni 2016, kl 00.14 |
alissandra 08. juuni 2016, kl 23.37 | Registreerus: 14 aastat tagasi Postitusi: 4,219 |
Purustan sellise asjandusega http://www.tupperware.ee/et/tooted/8/HerbChopper
Vanasti jahvatasin kohviveskiga, aga jah see teeb liiga pudiks.
Vanasti jahvatasin kohviveskiga, aga jah see teeb liiga pudiks.
lohe 09. juuni 2016, kl 09.27 |
Kohviveskid mis meil müügis, lagunevad pähkleid jahvatades ära sest on mõeldud vaid kohviubade peenestamiseks. Nad on oma 100-150 W juures liialt nõrgad. Kuna poodides meil muid ei müüda siis tuleb internetist osta vähemalt 350W kohviveski. Sageli on juures kiri, et sellega võib purustada veel pähklituumi ja seemneid.
Kui lasta sellisega 1-2 sekundit siis ei teki jahu vaid purustatud pähklid.
Kui lasta sellisega 1-2 sekundit siis ei teki jahu vaid purustatud pähklid.
m. 09. juuni 2016, kl 22.29 |
lihtne inimene 10. juuni 2016, kl 17.59 |
:) 11. juuni 2016, kl 01.46 |
Kohviveskid mis meil müügis, lagunevad pähkleid jahvatades ära sest on mõeldud vaid kohviubade peenestamiseks. Nad on oma 100-150 W juures liialt nõrgad.
-----------------
Kohvioad on palju kõvemad kui pähklid. Võimsusest masinatel puudu ei jää, aga tulebki paari sekundi kaupa jahvatada, siis segada. Veskid lähevad rikki pigem sellest, et pähklimass ummistab, masin kuumeneb üle.
Ma lasen köögikombaini peenest riivist läbi. Tulevad küll ebaühtlased, aga maitsvad.
-----------------
Kohvioad on palju kõvemad kui pähklid. Võimsusest masinatel puudu ei jää, aga tulebki paari sekundi kaupa jahvatada, siis segada. Veskid lähevad rikki pigem sellest, et pähklimass ummistab, masin kuumeneb üle.
Ma lasen köögikombaini peenest riivist läbi. Tulevad küll ebaühtlased, aga maitsvad.
lohe 11. juuni 2016, kl 14.53 |
Pähklite tuumad on palju tihedama konsistentsiga kui poorsed ja haprad kohvioad. Seega on kohvioad jahvataja jaoks palju pehmemad kui pähklid. Sellepärast kohviubade peenestamiseks toodetakse keskmiselt 150W masinaid. Minu 350W netist ostetud jahvataja ei ummistu jahvata palju tahad pähkleid või seemneid. Jahvatatud mass koguneb trumli servadele ja tera liigub edasi vabalt. Masinal on kaks eemaldatavat trumlit. Ühel on neli lõiketera ja teisel (kohvi jaoks) kaks lõiketera.
Tupperware chopper ei purusta pähkleid vaid on mõeldud õrnade maitsetaimede või aiarohelise purustamiseks. Kui miksida sellega kokku salat ja sinna lisada seedriseemneid (nagu youtube tutvustav videlõik näitab) siis segab ta kokku rohelise salati kus sees seemned. Seega pole see mõeldud pähklite jaoks. Ka Tupperware selle toote tutvustus ei maini pähkleid.
Tupperware chopper ei purusta pähkleid vaid on mõeldud õrnade maitsetaimede või aiarohelise purustamiseks. Kui miksida sellega kokku salat ja sinna lisada seedriseemneid (nagu youtube tutvustav videlõik näitab) siis segab ta kokku rohelise salati kus sees seemned. Seega pole see mõeldud pähklite jaoks. Ka Tupperware selle toote tutvustus ei maini pähkleid.
aasta on 2016 ja 22. juuni 2016, kl 02.55 |
Lisa postitus