Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
sibulõunad
 
Kai 02. oktoober 2016, kl 18.32
Kas sibulõuntest saab ka mahla teha?
 
muidugi 02. oktoober 2016, kl 19.31
ja kui maitsvat veel!
 
ahhhh 02. oktoober 2016, kl 21.20
nii häid õunu mahlaks, milline raiskamine.
 
Hm 02. oktoober 2016, kl 21.50
ahhhh Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> nii häid õunu mahlaks, milline raiskamine.
--------------
Aga mida siis nendega tegema peaks, et poleks "raiskamine"?
 
säilitada 02. oktoober 2016, kl 22.03
 
Hm 02. oktoober 2016, kl 22.26
Miks õunte jõuluni tervena säilitamine parem on kui neist mahla tegemine? Ma küll mahlas mingit raiskamist ei näe:)
 
seda-et 03. oktoober 2016, kl 07.49
ja mina algataja asemel paneksin paar ilusat õunakihti kapsaste hapendamise aegu hapendusnõusse...Tead kui hea jõuluhane täidise neist saab... aga muidugi, mis neist kapsastest ikka kodus hapendada, parem lähen ostan turult või RIMIST-PRISMAST valmis kapsaid...
 
vastuseks 03. oktoober 2016, kl 08.25
Hm Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Miks õunte jõuluni tervena säilitamine parem on ku
> i neist mahla tegemine? Ma küll mahlas mingit rais
> kamist ei näe:)

mahla vamistamisega kaasneb kuumtöötlemine, mis paraku ei paranda kvaliteeti vaid hoopis vastupidi, halvendab seda. peale kõige töökulu
 
Hm 03. oktoober 2016, kl 12.10
Töökulu vastu pole minul küll midagi, mulle meeldib talvel õnamahla juua. Ega see ei takista osasid säilitamast, kui peaks tahtmine olema. Kuigi lapsest saati ei kannata neid keldrilõhnalisi visse, mida aeg-ajalt lauale pandi. Kvaliteet on mahlal igatahes parem. Oleme alati osa ka toormahlana säilitanud.
 
vastuseks 03. oktoober 2016, kl 13.28
kui sulle meeldib mahla teha ja juua, siis miks mitte, tee seda. kvaliteedi suhtes jään aga ikkagi erinevale arvamusele. kavliteet pole ainult maitse. õunu tuleks säilitada õigel temperatuuril ja niiskusrežiimil,siis ei teki neile mingit ebameeldivat maitset..... on naturaalne õuna maitse kogu oma eheduses
 
Kai 03. oktoober 2016, kl 14.42
Sel aastal on palju sibulõunu,korjatud ka kastidesse,kuid ei raatsi ka puu otsa jätta,sellepärast küsisingi.Lähen siis veel korjama,kuigi juba tüdimus,kuid lapselapsed tahavad väga õunamahla juua.Mis siis ikka,eks vanaema peab korjama.
 
Mahla ikka ka 04. oktoober 2016, kl 15.57
ja kui on minekut, siis mina teen just sibulõuntest kiirkeedust:), just "u"-ga, varred -õisikud-südamed välja, plekid kah ja potti hauduma.
Suhkrut ei pane, kui mass on ühtlane, siis purki. Meie sööme seda soust-salatina, oma aia oma, hea.
Karl Kindermacher 06. oktoober 2016, kl 22.40
Üsna kuiv õun ja mahla annab kehvalt välja. Nagu saepuru pressiks.
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!