Kööginõu
head, lihtsad koogiretseptid
Kylle 22. november 2001, kl 10.25 |
mutt 22. november 2001, kl 11.29 |
crissu 22. november 2001, kl 11.36 |
koguseid täpselt ei oska öelda
aga põhimõte on selline
teed sellise taigna mis pannkoogi valmistamiseks kui vähe paksema
(piisavalt muna kindlasti ja kui ei tee rõõsa vaid hapupiimaga siis ka küpsetuspulbrit)
puhastad ja tükeldad õunad mitta väga suured tükid aga päris ära hakkida pole ka vaja
määrid panni(servadega) või vormi korralikult ära
katad rasvainega määritud pannipõhja riivsaia manna vms
võib seejärel põhjapeale veidi mandlilaastusid vms riputada
ja siis õunatükid
ja siis valad taignaga üle (selline paras paks aga voolav konsistents)
ja ahju
väga lihtne
juurde võid teha vaniljekastme - poes valmispulber olemas
katseeksituse meetodil võib ka muid puuvilju kasutada
olen teinud ka teistpidi
ettevalmistatud pannile taigen ja siis sinna puuvilja või marja tükid
- vajuvad ise kenasti taignasse
näiteks külmutatud vaarikatega olen proovinud - kuna aga külmutatud marjad annavad vedelikku juurde olen tärklise ja manna seguga vell selle marjakihi üle raputanud
ah jaa kõige peale võib panna natukese küpsetamise järel veel või või margariini tükikesi
aga põhimõte on selline
teed sellise taigna mis pannkoogi valmistamiseks kui vähe paksema
(piisavalt muna kindlasti ja kui ei tee rõõsa vaid hapupiimaga siis ka küpsetuspulbrit)
puhastad ja tükeldad õunad mitta väga suured tükid aga päris ära hakkida pole ka vaja
määrid panni(servadega) või vormi korralikult ära
katad rasvainega määritud pannipõhja riivsaia manna vms
võib seejärel põhjapeale veidi mandlilaastusid vms riputada
ja siis õunatükid
ja siis valad taignaga üle (selline paras paks aga voolav konsistents)
ja ahju
väga lihtne
juurde võid teha vaniljekastme - poes valmispulber olemas
katseeksituse meetodil võib ka muid puuvilju kasutada
olen teinud ka teistpidi
ettevalmistatud pannile taigen ja siis sinna puuvilja või marja tükid
- vajuvad ise kenasti taignasse
näiteks külmutatud vaarikatega olen proovinud - kuna aga külmutatud marjad annavad vedelikku juurde olen tärklise ja manna seguga vell selle marjakihi üle raputanud
ah jaa kõige peale võib panna natukese küpsetamise järel veel või või margariini tükikesi
zoocoll 22. november 2001, kl 15.57 |
Olgu. Ma jagan sinuga oma firmasaladust.
Vajad:
1 pk kodumaiseid kaeraküpsiseid (sellest jäta mõned niisama söömiseks ka)
2 spl suhkrut
1-2 spl jahu
50 g margariini
3 spl vett
Pane kõik köögikombaini ja anna tuld.
Saadud puruse taignaga vooderda koogivormi põhi ja servad ning pista ahju kergelt küpsema
Siis võta 300 g piima
pane paksupõhjalise nõuga tulele, 1/4 tl soola sisse
Vahusta 4 muna koos 4 spl suhkru ja 2 tl vaniljesuhkruga
Pigista mahl kahest sidrunist
Sega 3 kuhjaga spl MAISItärklist ca 1 dl veega lahti ja vala piima sisse, kui see keema hakkab. Sega ja kuumuta paksenemiseni. Lisa kogu aeg segades munavaht, 1 sidruni riivitud koor ja sidrunimahl.
Vala saadud mulin koogipõhjale, pealt kaunista näiteks puuviljaströsselitega. Küpseta veel 15 min keskmisel kuumusel - ahjust võttes jätab täidis veel püdela mulje, kuid pisut jahtudes muutub mõnusalt kreemjaks.
Kook on maitsvam leigelt-külmalt, mitte tulipalavalt
Vajad:
1 pk kodumaiseid kaeraküpsiseid (sellest jäta mõned niisama söömiseks ka)
2 spl suhkrut
1-2 spl jahu
50 g margariini
3 spl vett
Pane kõik köögikombaini ja anna tuld.
Saadud puruse taignaga vooderda koogivormi põhi ja servad ning pista ahju kergelt küpsema
Siis võta 300 g piima
pane paksupõhjalise nõuga tulele, 1/4 tl soola sisse
Vahusta 4 muna koos 4 spl suhkru ja 2 tl vaniljesuhkruga
Pigista mahl kahest sidrunist
Sega 3 kuhjaga spl MAISItärklist ca 1 dl veega lahti ja vala piima sisse, kui see keema hakkab. Sega ja kuumuta paksenemiseni. Lisa kogu aeg segades munavaht, 1 sidruni riivitud koor ja sidrunimahl.
Vala saadud mulin koogipõhjale, pealt kaunista näiteks puuviljaströsselitega. Küpseta veel 15 min keskmisel kuumusel - ahjust võttes jätab täidis veel püdela mulje, kuid pisut jahtudes muutub mõnusalt kreemjaks.
Kook on maitsvam leigelt-külmalt, mitte tulipalavalt
crissu 29. november 2001, kl 12.09 |
Lisa postitus