Kööginõu
Zelatiin
Tirts 03. jaanuar 2002, kl 14.39 |
Palun abi, mida tähendab paljudes retseptides sisalduv mõiste "zelatiinileht"?
Olen kohanud poodides zelatiinipulbripakke, mis tavaliselt mõeldud 1 l vedeliku kohta. Kuumutan küll zelatiini vastavalt õpetusele ja see justkui lahustub vees kenasti, kuid pärast on ikka tarretunud massis mõned vastikut zelatiinitükid sees.
Ehk õpetate, kuid teha.
Olen kohanud poodides zelatiinipulbripakke, mis tavaliselt mõeldud 1 l vedeliku kohta. Kuumutan küll zelatiini vastavalt õpetusele ja see justkui lahustub vees kenasti, kuid pärast on ikka tarretunud massis mõned vastikut zelatiinitükid sees.
Ehk õpetate, kuid teha.
laura 03. jaanuar 2002, kl 14.47 |
naine 03. jaanuar 2002, kl 14.48 |
juta 03. jaanuar 2002, kl 15.37 |
tsinna 04. jaanuar 2002, kl 11.50 |
Tuleb pärast külmas vees paisutamist veel kuumutada keeva või ka lihtsalt kuuma vee nõus selle topsiga, kus paisutasite. Siis sulavad need paisunud terakesed ilusti ära. Ei siis ole vaja enam kurnata midagi. Natuke jahutada on veel vaja siis seda sooja zhelatiinivedelikku, muidu sulatab ka teie vahukoore vms ära. Jahutama peab parajalt, nii et veel tarretama ei hakka.
Ane 04. jaanuar 2002, kl 12.13 |
Zelatiinilehti kahjuks praegu poes saadaval ei ole jah. Mõni aeg tagasi veel oli, ja neid oli tunduvalt lihtsam kasutada ka. Kui aga retseptis on kasutatud lehti, tuleb arvutada grammide järgi ringi. Näiteks oli pakis 12 lehte, mis kaalusid 20 grammi. Selle järgi peaks juba lihtne olema arvutada, mitu grammi pulbrit vaja läheb. Ja sulatatud zelatiin tuleb jahutada enne ülejäänud massi hulka segamist, muidu võib zelatiin tükki minna.
Lisa postitus