Kööginõu
veel võileivatordist
maigi 15. aprill 2002, kl 11.45 |
Sippsikk 15. aprill 2002, kl 12.11 |
Maigi.
Tegin laupäeval just suitsukohaga võileivatordi. Lisaks kahvliga purustatud keedetud munale panin juurde imepisikesi paprikatükke värviks. Suitsukoha lõikusin noaga peeneks. Siis segasin selle täidise vahukoorega ja katsin saiapooled. Peab ütlema, et riskisin selle uue suure uue pätsikujulisega, Fazeri oma vist, viilutatud saiaga.(Viilukas) Enne kastsin viilud köögiviljapuljongisse. Peale segasin vahukoore ja kodujuustu segu + natuke zelatiini + sidrunipipart ja valget pipart. Tulemus üllatas mind ennastki heas mõttes. Väga maitsev oli. Suitsukalatäidise retsepti sain raamatust Parimad küpsetised, Soome autori oma.
Tegin laupäeval just suitsukohaga võileivatordi. Lisaks kahvliga purustatud keedetud munale panin juurde imepisikesi paprikatükke värviks. Suitsukoha lõikusin noaga peeneks. Siis segasin selle täidise vahukoorega ja katsin saiapooled. Peab ütlema, et riskisin selle uue suure uue pätsikujulisega, Fazeri oma vist, viilutatud saiaga.(Viilukas) Enne kastsin viilud köögiviljapuljongisse. Peale segasin vahukoore ja kodujuustu segu + natuke zelatiini + sidrunipipart ja valget pipart. Tulemus üllatas mind ennastki heas mõttes. Väga maitsev oli. Suitsukalatäidise retsepti sain raamatust Parimad küpsetised, Soome autori oma.
elevant 15. aprill 2002, kl 13.06 |
peale maitsete sobivuse on oluline ka, et see kraam seal vahel ei jääks kôva. ise eelistan aedvilja panna tordi peale rohkesti ja vahele ikka liha.
vôib panna nii sugust segu: keeduporgand segada maitsesamata toorjuustuga, juurde sidrunpipart, vôibolla ka pisut peterselli.
kalatordile vist ei sobi, pigem singitordile, aga seened+toorjuust+sibul (kôik peeneks hakitud vôi kombainis purustatud) on ka imehea tordivôie.
vôib panna nii sugust segu: keeduporgand segada maitsesamata toorjuustuga, juurde sidrunpipart, vôibolla ka pisut peterselli.
kalatordile vist ei sobi, pigem singitordile, aga seened+toorjuust+sibul (kôik peeneks hakitud vôi kombainis purustatud) on ka imehea tordivôie.
vips 15. aprill 2002, kl 16.19 |
Ise olen suitsukalale lisanud hästi peeneks hakitud marineeritud kurki või paprikat. Vahel olen huvitava värvi saavutamiseks mõnele kihile lisanud ka veidike keedetud peeti (riivitult). Soovitan põnevaid segusid katsetada kõigepealt võileva suuruse minitordi peal. Seda ananassi varianti kavatsen ka proovida, tundub huvitav.
Lisa postitus