Kööginõu
Kapsarull
mann 11. märts 2003, kl 18.55 |
ehhee 11. märts 2003, kl 19.31 |
lihtsalt ei oska aga keeruliselt kyll:))
võtad kapsapea, uuristad juurika välja niiet pea terveks jääb, paned potti, vesi peale ja keema
pool kilo hakkliha (väga hea saab kui võtad mingi seguhakkliha (looma/lamba/sea) segad 2 muna, paari peeneks hakitud sibula, soola ja pipraga, ¨~oid veidi lisada ka hapukoort ntx
kui kapsavesi on keema läinud, keera tuli vaiksemaks niiet õrnalt podiseb ainult. nyyd vhakkad ykshaaval kapsa pealt lehti võtma, kui roots väga jäme, lõika õhemaks või vasarda kergelt. aseta täidist jämedama osa peale, voldi kyljed kokku ja keera rulliks
valmis rullid lao ahjuvormi, vala peale u klaas vett/puljongit ja ahju kypsema, umbes pool tundi. mõned valavad ka hapukoorega yle.
kuna jändamist on yksjagu, siis väikest kogust teha ei viitis ja olen tavaliselt osa rulidest pakkinud fooliumkarpidesse ja sygavkylma pistnud. hea siis teinekord võttra:)
võtad kapsapea, uuristad juurika välja niiet pea terveks jääb, paned potti, vesi peale ja keema
pool kilo hakkliha (väga hea saab kui võtad mingi seguhakkliha (looma/lamba/sea) segad 2 muna, paari peeneks hakitud sibula, soola ja pipraga, ¨~oid veidi lisada ka hapukoort ntx
kui kapsavesi on keema läinud, keera tuli vaiksemaks niiet õrnalt podiseb ainult. nyyd vhakkad ykshaaval kapsa pealt lehti võtma, kui roots väga jäme, lõika õhemaks või vasarda kergelt. aseta täidist jämedama osa peale, voldi kyljed kokku ja keera rulliks
valmis rullid lao ahjuvormi, vala peale u klaas vett/puljongit ja ahju kypsema, umbes pool tundi. mõned valavad ka hapukoorega yle.
kuna jändamist on yksjagu, siis väikest kogust teha ei viitis ja olen tavaliselt osa rulidest pakkinud fooliumkarpidesse ja sygavkylma pistnud. hea siis teinekord võttra:)
manniky 11. märts 2003, kl 20.12 |
mammu 12. märts 2003, kl 09.28 |
manniky 12. märts 2003, kl 09.46 |
mammu 12. märts 2003, kl 11.06 |
tibu 12. märts 2003, kl 12.22 |
tiia 13. märts 2003, kl 10.17 |
tagurpidi 13. märts 2003, kl 13.23 |
Tagurpidi kapsarullid ka väga head:
Kapsas haki peeneks-toorelt, hauta vähese võiga natuke aega-muudab veidi värvi.
Hakklihasegusse pane muna ja jahu natuke (nagu kotletitaigen peaaegu) siis sega natuke jahtunud kapsastega , vormi pätsid, prae korraks kergelt mõlemilt poolt, vala vesi (tomatipastat) peale, maitsesta, keeda küpseks.Mmmm...
Pere ja Kodu retseptides on see kui õigesti mäletan
Kapsas haki peeneks-toorelt, hauta vähese võiga natuke aega-muudab veidi värvi.
Hakklihasegusse pane muna ja jahu natuke (nagu kotletitaigen peaaegu) siis sega natuke jahtunud kapsastega , vormi pätsid, prae korraks kergelt mõlemilt poolt, vala vesi (tomatipastat) peale, maitsesta, keeda küpseks.Mmmm...
Pere ja Kodu retseptides on see kui õigesti mäletan
tibu 13. märts 2003, kl 17.25 |
teadja 14. märts 2003, kl 22.15 |
Karl Erik Lehes 04. aprill 2022, kl 11.03 |
Tere Mann!
Kuna olen kapsarullide tegemise alal tunnustatud algaja siis ma soovin teada kas te olete nende aastatega lõpuks kogund piisavalt tarkust et mind õpetada. Olen terve elu proovinud ja haledalt läbi kukkunud kapsarullide tegemisega, niiet palun annetake oma teadmised minule edasi.
Ette tänades
Karl Erik Lehes
Kuna olen kapsarullide tegemise alal tunnustatud algaja siis ma soovin teada kas te olete nende aastatega lõpuks kogund piisavalt tarkust et mind õpetada. Olen terve elu proovinud ja haledalt läbi kukkunud kapsarullide tegemisega, niiet palun annetake oma teadmised minule edasi.
Ette tänades
Karl Erik Lehes
Kallis Karl-Erik! 04. aprill 2022, kl 17.28 |
Kui sa oled selline käpatd, et ei suuda loetletud kirjelduse järgi kapsarulle teha, siis pead minema kergemat ja lihtsamat teed.
Sa võiksid teha "laisa perenaise kapsarulle". Neid teha on väga lihtne ja sellega saab hakkama iga algaja kokk kui ka sina, olen selles 100% kindel.
Kirjeldus on järgmine, loe seda hästi tähelepanrlikult:
Võta korralik, mitte väga suurt kapsapea lõika see pooleks, lõika välja juurikas ja viiluta pooled peenelt ribadeks, nii 1 - 2 mm laiuseks. Ole noaga ettevaatlik ja vaata, et sõrme ei lõikaks.
Nüüd vala katlasse umbes liitri jagu vett ja lisa 0,5 tl soola ( pea meeles, et sool on tervisele kahjulik) ning pane ribaststud kapsas keema, lase kapsal keskmisel või väiksel kuumusel keeda, kuni on pehme.
Edasi võta hakkliha oma valik, kas hakklihasegu või sea- või veisehakkliha). Vala pannile õli ja prae hakkliha läbi, kui liha on pannil värvi muutnud raputa peale soola ja purustatud pipart, kui liha on korralikult praetud, vala see kuuma kapsa hulka. Nüüd võta mõned sibulad, oleneb sellest, kui suur sibulasõber oled kas võtad 2 suurt või kaks väikest, koori need ja haki need nii peeneks, kui suudad, ole noaga väga hoolikas, algajatel see kipib sõrme või küünde lõikama, võta ka mõned küüslaugu küüned ja koori ning haki ka need peeneks, kui sul on küüslaugu press, siis saad seda kasutada kuid ära pane sõrmeoressi vahele.
Nüüd pane pannile uuesti õli ka 50 g tükk võid ning prae sibulatükid ja küüslsuk ka kuldkollaseks. Praadimise ajal ära tegele kõrvaliste asjadega, et sibul ei läheks pannil kõrbema. Kui sibul on pannil kuldne, siis vala nad kapsa ja hakkliha hulka.
Nüüd on sul kõik komponendid ühes katlas ja sega nad korralikult läbi, kuid pead katelt jälgima, et keemisrl seal vesi otsa ei saaks, selleks vala vajadusel vett juurde.
Kui kõik on läbi seatud, siis maitse seda rooga ja vajadusel lisa neid maitseaineid juurde millest tunned, et on puudu.
Nüüd on sul olemas "laisa perenaise kapsarullid" ja võid neid süüa kas kartuli või riisiga kuidas soovid.
Sa võiksid teha "laisa perenaise kapsarulle". Neid teha on väga lihtne ja sellega saab hakkama iga algaja kokk kui ka sina, olen selles 100% kindel.
Kirjeldus on järgmine, loe seda hästi tähelepanrlikult:
Võta korralik, mitte väga suurt kapsapea lõika see pooleks, lõika välja juurikas ja viiluta pooled peenelt ribadeks, nii 1 - 2 mm laiuseks. Ole noaga ettevaatlik ja vaata, et sõrme ei lõikaks.
Nüüd vala katlasse umbes liitri jagu vett ja lisa 0,5 tl soola ( pea meeles, et sool on tervisele kahjulik) ning pane ribaststud kapsas keema, lase kapsal keskmisel või väiksel kuumusel keeda, kuni on pehme.
Edasi võta hakkliha oma valik, kas hakklihasegu või sea- või veisehakkliha). Vala pannile õli ja prae hakkliha läbi, kui liha on pannil värvi muutnud raputa peale soola ja purustatud pipart, kui liha on korralikult praetud, vala see kuuma kapsa hulka. Nüüd võta mõned sibulad, oleneb sellest, kui suur sibulasõber oled kas võtad 2 suurt või kaks väikest, koori need ja haki need nii peeneks, kui suudad, ole noaga väga hoolikas, algajatel see kipib sõrme või küünde lõikama, võta ka mõned küüslaugu küüned ja koori ning haki ka need peeneks, kui sul on küüslaugu press, siis saad seda kasutada kuid ära pane sõrmeoressi vahele.
Nüüd pane pannile uuesti õli ka 50 g tükk võid ning prae sibulatükid ja küüslsuk ka kuldkollaseks. Praadimise ajal ära tegele kõrvaliste asjadega, et sibul ei läheks pannil kõrbema. Kui sibul on pannil kuldne, siis vala nad kapsa ja hakkliha hulka.
Nüüd on sul kõik komponendid ühes katlas ja sega nad korralikult läbi, kuid pead katelt jälgima, et keemisrl seal vesi otsa ei saaks, selleks vala vajadusel vett juurde.
Kui kõik on läbi seatud, siis maitse seda rooga ja vajadusel lisa neid maitseaineid juurde millest tunned, et on puudu.
Nüüd on sul olemas "laisa perenaise kapsarullid" ja võid neid süüa kas kartuli või riisiga kuidas soovid.
algaja staarkokk 04. aprill 2022, kl 20.53 |
Kallis Karl-Erik! Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kui sa oled selline käpatd, et ei suuda loetletud
> kirjelduse järgi kapsarulle teha, siis pead minema
> kergemat ja lihtsamat teed.
> Sa võiksid teha "l
> aisa perenaise kapsarulle". Neid teha on väga liht
> ne ja sellega saab hakkama iga algaja kokk kui ka
> sina, olen selles 100% kindel.
> Kirjeldus on jär
> gmine, loe seda hästi tähelepanrlikult:
> Võta ko
> rralik, mitte väga suurt kapsapea lõika see poolek
> s, lõika välja juurikas ja viiluta pooled peenelt
> ribadeks, nii 1 - 2 mm laiuseks. Ole noaga ettevaa
> tlik ja vaata, et sõrme ei lõikaks.
> Nüüd vala k
> atlasse umbes liitri jagu vett ja lisa 0,5 tl sool
> a ( pea meeles, et sool on tervisele kahjulik) nin
> g pane ribaststud kapsas keema, lase kapsal keskmi
> sel või väiksel kuumusel keeda, kuni on pehme.
>
> Edasi võta hakkliha oma valik, kas hakklihasegu v
> õi sea- või veisehakkliha). Vala pannile õli ja pr
> ae hakkliha läbi, kui liha on pannil värvi muutnud
> raputa peale soola ja purustatud pipart, kui liha
> on korralikult praetud, vala see kuuma kapsa hulk
> a. Nüüd võta mõned sibulad, oleneb sellest, kui su
> ur sibulasõber oled kas võtad 2 suurt või kaks väi
> kest, koori need ja haki need nii peeneks, kui suu
> dad, ole noaga väga hoolikas, algajatel see kipib
> sõrme või küünde lõikama, võta ka mõned küüslaugu
> küüned ja koori ning haki ka need peeneks, kui sul
> on küüslaugu press, siis saad seda kasutada kuid
> ära pane sõrmeoressi vahele.
> Nüüd pane pannile
> uuesti õli ka 50 g tükk võid ning prae sibulatükid
> ja küüslsuk ka kuldkollaseks. Praadimise ajal ära
> tegele kõrvaliste asjadega, et sibul ei läheks pa
> nnil kõrbema. Kui sibul on pannil kuldne, siis val
> a nad kapsa ja hakkliha hulka.
> Nüüd on sul kõi
> k komponendid ühes katlas ja sega nad korralikult
> läbi, kuid pead katelt jälgima, et keemisrl seal v
> esi otsa ei saaks, selleks vala vajadusel vett juu
> rde.
> Kui kõik on läbi seatud, siis maitse seda
> rooga ja vajadusel lisa neid maitseaineid juurde m
> illest tunned, et on puudu.
> Nüüd on sul olemas
> "laisa perenaise kapsarullid" ja võid neid süüa ka
> s kartuli või riisiga kuidas soovid.
Selle toidu nimi oli vanasti hakkliha-kapsahautis, ainult ei mõista, miks peaks olema 1-2 mm laiused ribad. Ehk mõtlesid 1-2 cm laiused.
Soovitan lisada sellele toidule veel ohtralt riivitud porgandit, rohelist sibulat ja tilli.
-------------------------------------------------------
> Kui sa oled selline käpatd, et ei suuda loetletud
> kirjelduse järgi kapsarulle teha, siis pead minema
> kergemat ja lihtsamat teed.
> Sa võiksid teha "l
> aisa perenaise kapsarulle". Neid teha on väga liht
> ne ja sellega saab hakkama iga algaja kokk kui ka
> sina, olen selles 100% kindel.
> Kirjeldus on jär
> gmine, loe seda hästi tähelepanrlikult:
> Võta ko
> rralik, mitte väga suurt kapsapea lõika see poolek
> s, lõika välja juurikas ja viiluta pooled peenelt
> ribadeks, nii 1 - 2 mm laiuseks. Ole noaga ettevaa
> tlik ja vaata, et sõrme ei lõikaks.
> Nüüd vala k
> atlasse umbes liitri jagu vett ja lisa 0,5 tl sool
> a ( pea meeles, et sool on tervisele kahjulik) nin
> g pane ribaststud kapsas keema, lase kapsal keskmi
> sel või väiksel kuumusel keeda, kuni on pehme.
>
> Edasi võta hakkliha oma valik, kas hakklihasegu v
> õi sea- või veisehakkliha). Vala pannile õli ja pr
> ae hakkliha läbi, kui liha on pannil värvi muutnud
> raputa peale soola ja purustatud pipart, kui liha
> on korralikult praetud, vala see kuuma kapsa hulk
> a. Nüüd võta mõned sibulad, oleneb sellest, kui su
> ur sibulasõber oled kas võtad 2 suurt või kaks väi
> kest, koori need ja haki need nii peeneks, kui suu
> dad, ole noaga väga hoolikas, algajatel see kipib
> sõrme või küünde lõikama, võta ka mõned küüslaugu
> küüned ja koori ning haki ka need peeneks, kui sul
> on küüslaugu press, siis saad seda kasutada kuid
> ära pane sõrmeoressi vahele.
> Nüüd pane pannile
> uuesti õli ka 50 g tükk võid ning prae sibulatükid
> ja küüslsuk ka kuldkollaseks. Praadimise ajal ära
> tegele kõrvaliste asjadega, et sibul ei läheks pa
> nnil kõrbema. Kui sibul on pannil kuldne, siis val
> a nad kapsa ja hakkliha hulka.
> Nüüd on sul kõi
> k komponendid ühes katlas ja sega nad korralikult
> läbi, kuid pead katelt jälgima, et keemisrl seal v
> esi otsa ei saaks, selleks vala vajadusel vett juu
> rde.
> Kui kõik on läbi seatud, siis maitse seda
> rooga ja vajadusel lisa neid maitseaineid juurde m
> illest tunned, et on puudu.
> Nüüd on sul olemas
> "laisa perenaise kapsarullid" ja võid neid süüa ka
> s kartuli või riisiga kuidas soovid.
Selle toidu nimi oli vanasti hakkliha-kapsahautis, ainult ei mõista, miks peaks olema 1-2 mm laiused ribad. Ehk mõtlesid 1-2 cm laiused.
Soovitan lisada sellele toidule veel ohtralt riivitud porgandit, rohelist sibulat ja tilli.
Kallis Staar-kokk! 05. aprill 2022, kl 18.41 |
Sa võid ju lõigata ka 1 - 2 cm paksused ribad või lõigata kapsapea ainulr neljaks või jätta täiesti terveks, vahet pole, so. ainult maitseasi kui laiad ribad lõikad
Samuti on oma valik, palju porgandit, tilli ja sibulat paned. Kui sulle meeldib magusa maitsega hautis, siis lisa ohtralr sibulat ja riivitud porgandit, ainult kuumuta nad enne pannil korralikult läbi, siis tuleb magus maitse hästi esile.
Samuti on oma valik, palju porgandit, tilli ja sibulat paned. Kui sulle meeldib magusa maitsega hautis, siis lisa ohtralr sibulat ja riivitud porgandit, ainult kuumuta nad enne pannil korralikult läbi, siis tuleb magus maitse hästi esile.
Kallis Staar-kokk! 05. aprill 2022, kl 18.41 |
Sa võid ju lõigata ka 1 - 2 cm paksused ribad või lõigata kapsapea ainulr neljaks või jätta täiesti terveks, vahet pole, so. ainult maitseasi kui laiad ribad lõikad
Samuti on oma valik, palju porgandit, tilli ja sibulat paned. Kui sulle meeldib magusa maitsega hautis, siis lisa ohtralr sibulat ja riivitud porgandit, ainult kuumuta nad enne pannil korralikult läbi, siis tuleb magus maitse hästi esile.
Samuti on oma valik, palju porgandit, tilli ja sibulat paned. Kui sulle meeldib magusa maitsega hautis, siis lisa ohtralr sibulat ja riivitud porgandit, ainult kuumuta nad enne pannil korralikult läbi, siis tuleb magus maitse hästi esile.
Kallis Staar-kokk! 05. aprill 2022, kl 18.41 |
Sa võid ju lõigata ka 1 - 2 cm paksused ribad või lõigata kapsapea ainulr neljaks või jätta täiesti terveks, vahet pole, so. ainult maitseasi kui laiad ribad lõikad
Samuti on oma valik, palju porgandit, tilli ja sibulat paned. Kui sulle meeldib magusa maitsega hautis, siis lisa ohtralr sibulat ja riivitud porgandit, ainult kuumuta nad enne pannil korralikult läbi, siis tuleb magus maitse hästi esile.
Samuti on oma valik, palju porgandit, tilli ja sibulat paned. Kui sulle meeldib magusa maitsega hautis, siis lisa ohtralr sibulat ja riivitud porgandit, ainult kuumuta nad enne pannil korralikult läbi, siis tuleb magus maitse hästi esile.
Lisa postitus