Kallis Karl-Erik! Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Kui sa oled selline käpatd, et ei suuda loetletud
> kirjelduse järgi kapsarulle teha, siis pead minema
> kergemat ja lihtsamat teed.
> Sa võiksid teha "l
> aisa perenaise kapsarulle". Neid teha on väga liht
> ne ja sellega saab hakkama iga algaja kokk kui ka
> sina, olen selles 100% kindel.
> Kirjeldus on jär
> gmine, loe seda hästi tähelepanrlikult:
> Võta ko
> rralik, mitte väga suurt kapsapea lõika see poolek
> s, lõika välja juurikas ja viiluta pooled peenelt
> ribadeks, nii 1 - 2 mm laiuseks. Ole noaga ettevaa
> tlik ja vaata, et sõrme ei lõikaks.
> Nüüd vala k
> atlasse umbes liitri jagu vett ja lisa 0,5 tl sool
> a ( pea meeles, et sool on tervisele kahjulik) nin
> g pane ribaststud kapsas keema, lase kapsal keskmi
> sel või väiksel kuumusel keeda, kuni on pehme.
>
> Edasi võta hakkliha oma valik, kas hakklihasegu v
> õi sea- või veisehakkliha). Vala pannile õli ja pr
> ae hakkliha läbi, kui liha on pannil värvi muutnud
> raputa peale soola ja purustatud pipart, kui liha
> on korralikult praetud, vala see kuuma kapsa hulk
> a. Nüüd võta mõned sibulad, oleneb sellest, kui su
> ur sibulasõber oled kas võtad 2 suurt või kaks väi
> kest, koori need ja haki need nii peeneks, kui suu
> dad, ole noaga väga hoolikas, algajatel see kipib
> sõrme või küünde lõikama, võta ka mõned küüslaugu
> küüned ja koori ning haki ka need peeneks, kui sul
> on küüslaugu press, siis saad seda kasutada kuid
> ära pane sõrmeoressi vahele.
> Nüüd pane pannile
> uuesti õli ka 50 g tükk võid ning prae sibulatükid
> ja küüslsuk ka kuldkollaseks. Praadimise ajal ära
> tegele kõrvaliste asjadega, et sibul ei läheks pa
> nnil kõrbema. Kui sibul on pannil kuldne, siis val
> a nad kapsa ja hakkliha hulka.
> Nüüd on sul kõi
> k komponendid ühes katlas ja sega nad korralikult
> läbi, kuid pead katelt jälgima, et keemisrl seal v
> esi otsa ei saaks, selleks vala vajadusel vett juu
> rde.
> Kui kõik on läbi seatud, siis maitse seda
> rooga ja vajadusel lisa neid maitseaineid juurde m
> illest tunned, et on puudu.
> Nüüd on sul olemas
> "laisa perenaise kapsarullid" ja võid neid süüa ka
> s kartuli või riisiga kuidas soovid.
Selle toidu nimi oli vanasti hakkliha-kapsahautis, ainult ei mõista, miks peaks olema 1-2 mm laiused ribad. Ehk mõtlesid 1-2 cm laiused.
Soovitan lisada sellele toidule veel ohtralt riivitud porgandit, rohelist sibulat ja tilli.