Kööginõu
liha praadimine
perenaine 05. november 2003, kl 14.11 |
liina23 05. november 2003, kl 14.16 |
mul sama asi. nätske kuiv tükk. teen küll nii, nagu vanemad õpetavad, et enne pruunistad, siis veic vett ja kaas peale, siis haudub pehmeks. kui nemad teevad, siis see kehtib, kui mina teen, siis muutub nätskeks ja tuimaks. ainult praadides kuivab kah ära selleks ajaks, kui valmis saab. kana tuleb paremini välja, teen seda.
bibigon 05. november 2003, kl 14.26 |
Heli 05. november 2003, kl 14.45 |
vana nuhk 05. november 2003, kl 15.31 |
Hele 05. november 2003, kl 16.38 |
Külmutatud liha jääb tuimem, kui värskelt tapetud looma liha. Hästi kuum pann, veidikene õli, mitte parajalt või palju, siis kui pannile paned kohe kaas peale ja mõlemalt poolt keskmiselt pruuniks. Sool ja maitseained lisa siis, kui võtad panni pealt ära. Sool nimelt kuivatab kuumutamisel ja tõmbab lihast-kalast viimasegi mahla välja.
berenaine 05. november 2003, kl 17.32 |
berenaine 05. november 2003, kl 17.32 |
ka nii võib 05. november 2003, kl 19.56 |
kuusealune 06. november 2003, kl 08.30 |
aki 06. november 2003, kl 09.29 |
Mina paneerin liha (ka kala, juustu, sirmikuid, kana) nõnda, et kõigepealt kastan jahu sisse, siis muna sisse ja lõpuks riivsaias.
Aga ema õpetas mind liha praadima nii, et kõigepealt kuumal pannil üks pool praadida, siis teine pool, soola-pipart ja siis kaas peale ja kuuma vähemaks keerata. Pann peab kuum olema ja liha tükid ei tohi üksteise vastu puutuda (pann jahtub maha)
Aga paneerimisest veel nii palju, et kui liha on marineeritud, siis kuivatan salfaga ära enne jahu sisse kastmist.
Aga ema õpetas mind liha praadima nii, et kõigepealt kuumal pannil üks pool praadida, siis teine pool, soola-pipart ja siis kaas peale ja kuuma vähemaks keerata. Pann peab kuum olema ja liha tükid ei tohi üksteise vastu puutuda (pann jahtub maha)
Aga paneerimisest veel nii palju, et kui liha on marineeritud, siis kuivatan salfaga ära enne jahu sisse kastmist.
Kalakass 06. november 2003, kl 12.01 |
Oleneb liha kvaliteedist (st.värkusest -vana pole võimalik pehmeks "kupatada").Mina praen vasardatud viilud kiirelt(korraks) tugevas kuumuses võiga ära,siis liha ahjuplaadile nõrgas kuumuses küpsemiseni,seni teen muu valmis (kõrvale võetavad - kartul jne)- on jäänud pehme.Vana liha olen kasutanud pajaroogades hautatuna.
tinnam 06. november 2003, kl 12.25 |
Perenaine 06. november 2003, kl 12.49 |
Kokk 15. oktoober 2005, kl 18.06 |
Sünteetiline bekk 02. september 2022, kl 15.55 |
Lisa postitus