Kasvasin talus ja vanaemal oli pidevalt tehtud kali, millest tehti niinimetatud öllesuppi, mis meile üldse ei maitsenud. On nagu mälestus, et see oli pooleldi leivasupp kaljaga, sees rosinad ja peal saiakuubikud, aga oli üks vedel lake.Vöibolla nüüd maitseks, aga mälestused head ei ole ja oma lastele keetnud pole.Uurisin 1937.a. kokaraamatut, aga seal retsepti pole.
Mul ema tegi ka , aga poeõllest. See oli magus, parajalt mõnusate saiatükkidega ja valge. Ilmselt piima või rõõsa koorega. Väga hea oli. sai ka öösiti mekkimas käidud. Aga kuidas tehti ei tea ja küsida pole enam kellegilt...
minu vanaema retsept:1 pudel õlut veega pooleks,lasta keema siis lisada saiakuubikud ja kohe lisada klaasis piimas klopitud muna.siis mitte keeta enam muidu läheb kokku.lõpuks maitsestada suhkruga.
minna retsepti järgi tegi minu ema ka õllesuppi. Õlut tehti Jaaniks ja Jõuluks alati kodus ja viimasest õllepärast keedeti alati õllesuppi. Piima asemel oli meil koor. Saiakuubikud võiks kergelt röstida.
Ma polnud kunagi kuulnud õllesupist, aga Rocca Al Mare vabaõhumuuseumis sirvisin üht eesti talurahva kokaraamatut ja seal oli retsept. Tundus maitsev ja seal oli kirjas, et see saarte ja Lääne-Eesti toit. Minu kõik sugulased on Lõuna-Eestist ja sellepärast ma järelikult ei teadnud. Googeldades tuleb ka retsepte, kavatsen teha. Piim, õlu, munad, suhkur/mesi, röstitud saiakuubikud.