Kööginõu
Kasukas
Ene 11. oktoober 2004, kl 11.14 |
maria 11. oktoober 2004, kl 11.25 |
teen ilma retseptita. kõigepealt pean mõtlema, kui suurt kogust tahan teha- kui palju siis panen ka kartulid ja porgandit. nö 1 variant ja 2 variant.
1.keedetud kartul tükeldada ja panna alumine koht, siis keedetud porgand, keedetud riivitud peet, lõigutud heeringas (mulle meeldib vici suitsumaitseline), sibul kas ratasteks või tükeldada, majonees, koor- panen ikka otralt!, peale keedetud muna- kahvliga peeneks ja kõige otsa sügavkülmast maitseroheline.
2. variandil jätan kartuli ja porgandi ära. maitselt on mahlasem ja parem.
Kihid võid laduda nii ja naa, aga koore ja majoneesiga ei tohiks koonerdada, muidu pole asjal mekki. ja kui lahjemat tahad, sega maitsestamata jogurtit- aga mekk pole siis see õige.
1.keedetud kartul tükeldada ja panna alumine koht, siis keedetud porgand, keedetud riivitud peet, lõigutud heeringas (mulle meeldib vici suitsumaitseline), sibul kas ratasteks või tükeldada, majonees, koor- panen ikka otralt!, peale keedetud muna- kahvliga peeneks ja kõige otsa sügavkülmast maitseroheline.
2. variandil jätan kartuli ja porgandi ära. maitselt on mahlasem ja parem.
Kihid võid laduda nii ja naa, aga koore ja majoneesiga ei tohiks koonerdada, muidu pole asjal mekki. ja kui lahjemat tahad, sega maitsestamata jogurtit- aga mekk pole siis see õige.
olli 11. oktoober 2004, kl 14.21 |
teen ka ilma retseptita
karbi(traditsioonilist) VICI heeringat tükeldan väikesteks kuubikuteks ja sibula ka imetillukesteks kuubikuteks.kallan sinna peale korraks nõrga äädikalahuse ja nõrutan kohe ära.
nüüd heeringas kausi põhja ,peale riivin jämedama riiviga 5-6 keskmist kartulit ja kartuli peale riivin 2-3 keskmist keedupeeti.
kallan selle üle koore-majoneesi seguga.riivin peenikese riiviga peale muna.
see äädikawärk on minu enda nipp,seda ei pea tegema,aga mulle väga maitseb(teistele ka)ja see ei ole sama kui võtta marineeritud heeringas.
karbi(traditsioonilist) VICI heeringat tükeldan väikesteks kuubikuteks ja sibula ka imetillukesteks kuubikuteks.kallan sinna peale korraks nõrga äädikalahuse ja nõrutan kohe ära.
nüüd heeringas kausi põhja ,peale riivin jämedama riiviga 5-6 keskmist kartulit ja kartuli peale riivin 2-3 keskmist keedupeeti.
kallan selle üle koore-majoneesi seguga.riivin peenikese riiviga peale muna.
see äädikawärk on minu enda nipp,seda ei pea tegema,aga mulle väga maitseb(teistele ka)ja see ei ole sama kui võtta marineeritud heeringas.
kasukaomanik 11. oktoober 2004, kl 15.02 |
alissandra 11. oktoober 2004, kl 15.09 |
Fat Ass 11. oktoober 2004, kl 16.48 |
kata 11. oktoober 2004, kl 17.41 |
Ene 11. oktoober 2004, kl 17.48 |
alissandra 11. oktoober 2004, kl 19.31 |
foxi 14. oktoober 2004, kl 07.54 |
mis te kisute,igal tegijal omad nipid-mina prooviks siis juba kõik ära!-Ja tänaks ideede eest....mul endal tekkis mõte -et paneks kihi seeni kah,mul hapuseeni ja marineerituid-ja miks mitte?-
-ega me tee seda ju müügiks,et GOSTist kinni peab pidama,kodu ongi koht,kus teed nii nagu tahad.
Kui juba viccil on heeringas seenega ja heeringas rosinaga....minu tädi teeb peeedisalati AINULT juustu ja kreeka pähliga-jäärapäine,aga hea idee ju?
-ega me tee seda ju müügiks,et GOSTist kinni peab pidama,kodu ongi koht,kus teed nii nagu tahad.
Kui juba viccil on heeringas seenega ja heeringas rosinaga....minu tädi teeb peeedisalati AINULT juustu ja kreeka pähliga-jäärapäine,aga hea idee ju?
DILAILA 15. oktoober 2004, kl 10.04 |
Minu kasukas:
-kartul
-heeringas
-sibul
-natuke veel kartulit
-peet
-juust(hapukurki võib ka panna koos juustukihiga)
-muna(panen peale siis kui viimane kastme kiht on ära pandud)
Juust ja muna teevad kasuka heaks, juust annab väheke tervust juurde.Paneksin porgndit ka aga mu poeg siis ei söö.
-kartul
-heeringas
-sibul
-natuke veel kartulit
-peet
-juust(hapukurki võib ka panna koos juustukihiga)
-muna(panen peale siis kui viimane kastme kiht on ära pandud)
Juust ja muna teevad kasuka heaks, juust annab väheke tervust juurde.Paneksin porgndit ka aga mu poeg siis ei söö.
heer 15. oktoober 2004, kl 14.59 |
printsess Rudolf 24. veebruar 2020, kl 07.45 |
miisu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kui kaua seista lasete kasukal? yle 88?
Mida tähendab (või tähendas toona) yle kaheksakümmend kaheksa? YLE on Soome rahvisringhäälingu raadiokanal (Ylesradio), 88 ehk kaheksakümmend kaheksa võib olla mis iganes. Kõlab nagu mingi retrodisko.
Minu jaoks on veits naljakas lugeda seda "käib-ei käi" juttu ja just eriti koduperenaiste-kokkade suust. Jääge oma koduste retseptide juurde ja pole vaja teist koduperenaust õoetama hakata. Katsuge klassikalistes toitudes vähemalt põhikomponendid alles jätta, kõik muu on nagunii teie oma fantaasia ja soovide/võimaluste teha.
Minu isiklikuks imestuskohaks on heeringas kõige alumuse kihina (kui õigesti aru sain). Lähtun kokkamisel loogikast, aga siin tekib väike error: tavaliselt tehakse see salat klaasanumasse, et oleks ja visuaalne pool kena. Kui nüüd mõelda muude komponentide poolt laiakslitsutud rasvaseid heeringatükke nõu põhjas, siis tekib sinna ebameeldiv õlikiht (vahet ei ole mis tootja kala kasutate - heeringas on igal juhul rasvane kala). Samuti on heeringas kogu selle salati juures üks maitsepomm ja ebamugav oleks seda "peakangelast" põhjast õngitsema hakata. Olenemata jällegi nõu suurusest-sügavusest.
Niisiis oma loogika kohaselt paneksin heeringa "kõrgemale".
Edasi - kartul kausi põhja? Jälle ebaloogiline, kuna kartul imab palju kastet, aga kaste kallatakse ülevalt peale ja põhi jääb kuivemaks. Kes siin kirjutas, et iga kihi vahele kastet - minu meelest pole siis enam tegu kasukaga, vaid on lihtsalt üks segamata salat suure koorehunnikuga. Niisiis ka kartul läheks ülespoole.
Kes tahaks põhjakiht olla?
-------------------------------------------------------
> kui kaua seista lasete kasukal? yle 88?
Mida tähendab (või tähendas toona) yle kaheksakümmend kaheksa? YLE on Soome rahvisringhäälingu raadiokanal (Ylesradio), 88 ehk kaheksakümmend kaheksa võib olla mis iganes. Kõlab nagu mingi retrodisko.
Minu jaoks on veits naljakas lugeda seda "käib-ei käi" juttu ja just eriti koduperenaiste-kokkade suust. Jääge oma koduste retseptide juurde ja pole vaja teist koduperenaust õoetama hakata. Katsuge klassikalistes toitudes vähemalt põhikomponendid alles jätta, kõik muu on nagunii teie oma fantaasia ja soovide/võimaluste teha.
Minu isiklikuks imestuskohaks on heeringas kõige alumuse kihina (kui õigesti aru sain). Lähtun kokkamisel loogikast, aga siin tekib väike error: tavaliselt tehakse see salat klaasanumasse, et oleks ja visuaalne pool kena. Kui nüüd mõelda muude komponentide poolt laiakslitsutud rasvaseid heeringatükke nõu põhjas, siis tekib sinna ebameeldiv õlikiht (vahet ei ole mis tootja kala kasutate - heeringas on igal juhul rasvane kala). Samuti on heeringas kogu selle salati juures üks maitsepomm ja ebamugav oleks seda "peakangelast" põhjast õngitsema hakata. Olenemata jällegi nõu suurusest-sügavusest.
Niisiis oma loogika kohaselt paneksin heeringa "kõrgemale".
Edasi - kartul kausi põhja? Jälle ebaloogiline, kuna kartul imab palju kastet, aga kaste kallatakse ülevalt peale ja põhi jääb kuivemaks. Kes siin kirjutas, et iga kihi vahele kastet - minu meelest pole siis enam tegu kasukaga, vaid on lihtsalt üks segamata salat suure koorehunnikuga. Niisiis ka kartul läheks ülespoole.
Kes tahaks põhjakiht olla?
Lisa postitus