miisu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
> kui kaua seista lasete kasukal? yle 88?
Mida tähendab (või tähendas toona) yle kaheksakümmend kaheksa? YLE on Soome rahvisringhäälingu raadiokanal (Ylesradio), 88 ehk kaheksakümmend kaheksa võib olla mis iganes. Kõlab nagu mingi retrodisko.
Minu jaoks on veits naljakas lugeda seda "käib-ei käi" juttu ja just eriti koduperenaiste-kokkade suust. Jääge oma koduste retseptide juurde ja pole vaja teist koduperenaust õoetama hakata. Katsuge klassikalistes toitudes vähemalt põhikomponendid alles jätta, kõik muu on nagunii teie oma fantaasia ja soovide/võimaluste teha.
Minu isiklikuks imestuskohaks on heeringas kõige alumuse kihina (kui õigesti aru sain). Lähtun kokkamisel loogikast, aga siin tekib väike error: tavaliselt tehakse see salat klaasanumasse, et oleks ja visuaalne pool kena. Kui nüüd mõelda muude komponentide poolt laiakslitsutud rasvaseid heeringatükke nõu põhjas, siis tekib sinna ebameeldiv õlikiht (vahet ei ole mis tootja kala kasutate - heeringas on igal juhul rasvane kala). Samuti on heeringas kogu selle salati juures üks maitsepomm ja ebamugav oleks seda "peakangelast" põhjast õngitsema hakata. Olenemata jällegi nõu suurusest-sügavusest.
Niisiis oma loogika kohaselt paneksin heeringa "kõrgemale".
Edasi - kartul kausi põhja? Jälle ebaloogiline, kuna kartul imab palju kastet, aga kaste kallatakse ülevalt peale ja põhi jääb kuivemaks. Kes siin kirjutas, et iga kihi vahele kastet - minu meelest pole siis enam tegu kasukaga, vaid on lihtsalt üks segamata salat suure koorehunnikuga. Niisiis ka kartul läheks ülespoole.
Kes tahaks põhjakiht olla?