Kööginõu
täidetud munad - kuidas täidist teha?
muumimamma 07. aprill 2005, kl 14.14 |
olli 07. aprill 2005, kl 14.53 |
riivin,hõõrun või lasen köögikombainiga munakollased (10)katki , lisan u`3spl võideksit,paar teelusikat sinepit ja natuke majoneesi.hõõrun hästi siledaks massiks,et tükke ei jääks.maitsestan soolaga. pritsin segu munavalgepoolikusse.kui viitsin kaunistan tibudeks :) kui ei, kaunistan kurgi/tomati/paprikaga.
kogused said tõepoolest umbkaudsed.ei mõõda kunagi ju.teen maitse järgi.
kogused said tõepoolest umbkaudsed.ei mõõda kunagi ju.teen maitse järgi.
silvi 07. aprill 2005, kl 15.24 |
liisu 07. aprill 2005, kl 15.34 |
lihtne 07. aprill 2005, kl 18.43 |
Koostis
6 keedetud muna
3 sl toasooja võid
1 sl majoneesi
1 sl hakitud murulauku
purustatud musta pipart
soola
Kaunistuseks:
peterselli
jõhvikaid
Valmistamine
Lõika kooritud munad pooleks, võta kollased välja ja suru kahvliga peeneks.
Vahusta toasoe või, sega juurde majonees, murulauk ja munakollased.
Maitsesta soola ja pipraga.
Pane segu tordipritsi sisse ja suru munapoolikutesse.
Kaunista peterselli ja jõhvikatega.
6 keedetud muna
3 sl toasooja võid
1 sl majoneesi
1 sl hakitud murulauku
purustatud musta pipart
soola
Kaunistuseks:
peterselli
jõhvikaid
Valmistamine
Lõika kooritud munad pooleks, võta kollased välja ja suru kahvliga peeneks.
Vahusta toasoe või, sega juurde majonees, murulauk ja munakollased.
Maitsesta soola ja pipraga.
Pane segu tordipritsi sisse ja suru munapoolikutesse.
Kaunista peterselli ja jõhvikatega.
veel nami-namist 07. aprill 2005, kl 18.43 |
Koostis
10 keedetud muna
200 g pehmet võid
Juustutäidis:
300 g riivitud tahket juustu
soola, pipart ja paprikapulbrit
Kalatäidis:
sidruni mahla
karp õlist kurnatud sardiini või
hakitud heeringafileed
1 hakitud sibulat
Seenetäidis:
hakitud praetud või marineeritud seeni
hakitud sibulat
soola ja tilli
Kirju täidis:
hapukoort
sinepit
hakitud peterselli või
estragoni
rulli keeratud vürtsikilu
oliive
Kurgitäidis:
peenestatud marineeritud kurki
kaunistuseks mädarõikaga täidetud sinki
Suitsuräimetäidis:
natuke majoneesi
hakitud suitsutatud räime
soola, pipart ja kaunistuseks tilli
Singitäidis:
200 g hakitud sinki
soola ja hakitud marineeritud kurki
kaunistuseks maitserohelist ja jõhvikaid
Maksatäidis:
maksa- pasteeti
kaunistuseks hakitud maitserohelist
Valmistamine
Täitmiseks peavad munad olema kõvaks keedetud (9-10 minutit) ja jahutatud. Liiga vara ei maksa neid siiski valmis keeta, sest juba mõne tunni möödudes hakkab rebude ümber tekkima tume viirg.
Poolita munad soovi kohaselt pikuti või ristipidi või tee sakiline sisselõige, mis jätab munavalgele kauni serva.
Võta munakollased välja. Kui on näha, et rebu asub liiga ühel küljel ja munavalge võib puruneda, siis jäta sellesse osasse veidi rebu toeks sisse.
Munakollased hõõru pehme võiga kreemiks ja maitesta variante on rohkesti.
Ülaltoodud täidisekogused on arvestatud 10 keedetud muna jaoks. Täidiseained hõõruda pehme või ja munarebuga (v.a. maksatäidis, mil munavalged täidetakse maksapasteediga ning munakollase-või segu pritsitakse pasteedi peale ja ümber).
Kirju täidise puhul aseta täidetud munadele kaunistuseks vaheldumisi kilurull või oliiv.
10 keedetud muna
200 g pehmet võid
Juustutäidis:
300 g riivitud tahket juustu
soola, pipart ja paprikapulbrit
Kalatäidis:
sidruni mahla
karp õlist kurnatud sardiini või
hakitud heeringafileed
1 hakitud sibulat
Seenetäidis:
hakitud praetud või marineeritud seeni
hakitud sibulat
soola ja tilli
Kirju täidis:
hapukoort
sinepit
hakitud peterselli või
estragoni
rulli keeratud vürtsikilu
oliive
Kurgitäidis:
peenestatud marineeritud kurki
kaunistuseks mädarõikaga täidetud sinki
Suitsuräimetäidis:
natuke majoneesi
hakitud suitsutatud räime
soola, pipart ja kaunistuseks tilli
Singitäidis:
200 g hakitud sinki
soola ja hakitud marineeritud kurki
kaunistuseks maitserohelist ja jõhvikaid
Maksatäidis:
maksa- pasteeti
kaunistuseks hakitud maitserohelist
Valmistamine
Täitmiseks peavad munad olema kõvaks keedetud (9-10 minutit) ja jahutatud. Liiga vara ei maksa neid siiski valmis keeta, sest juba mõne tunni möödudes hakkab rebude ümber tekkima tume viirg.
Poolita munad soovi kohaselt pikuti või ristipidi või tee sakiline sisselõige, mis jätab munavalgele kauni serva.
Võta munakollased välja. Kui on näha, et rebu asub liiga ühel küljel ja munavalge võib puruneda, siis jäta sellesse osasse veidi rebu toeks sisse.
Munakollased hõõru pehme võiga kreemiks ja maitesta variante on rohkesti.
Ülaltoodud täidisekogused on arvestatud 10 keedetud muna jaoks. Täidiseained hõõruda pehme või ja munarebuga (v.a. maksatäidis, mil munavalged täidetakse maksapasteediga ning munakollase-või segu pritsitakse pasteedi peale ja ümber).
Kirju täidise puhul aseta täidetud munadele kaunistuseks vaheldumisi kilurull või oliiv.
Mara 08. aprill 2005, kl 12.14 |
Marek 08. aprill 2005, kl 14.22 |
Munajoodik 25. aprill 2021, kl 17.49 |
Lisa postitus