okei, räägin siis täpsemalt, kuigi tegelikult oleksin tänulik lihtsalt soovituste üle, millist toitu peaks saama inimene mõned päevad süüa, ilma et tal sellet kõht lahti läheks. Et siis saaksin pärast päev-päevalt oma menüüse need kahtlased asjad ükshaaval sisse võtta ja jälgida, millal asi jamaks läheb.
Toitun muidu mitte just kõige tervislikumalt. Armastan küll tohutult puu- ja juurvilju ja toorsalateid, aga kõik ülejäänu sinna juurde kipub olema paras saast. Minu tüüpiline menüü: hommikuks puder (piimaga) või müsli/helbed (piimaga). Kohvi ei joo, see keerab mul kah sisikonna kohe pea peale, seda ma juba tean. Tööle minnes ostan kaasa midagi närimiseks - pähklid, puuviljad, porgandid, toorsalat. Kusagil pealelõunal söön mingi mikrolaineahju roa kiiruga, kas siis valmis fooliumkarbikese roa või panen kokku mingitest poest ostetud valmiskomponentidest (nagu näiteks kartulipuder heeringa ja hapukoorega). Õhtul kodus paar võileiba ja jälle toorest.
Loogiline on kohe kahtlustada, et toores kraam ongi minu hädade põhjuseks, aga ma söön seda ju iga päev, miks siis ainult mõnel päeval on kõht lahti? Samas näiteks eile ma ei söönud juba eelmisest õhtust peale ühtegi toorest asja, aga õhtul oli ikka kõht lahti.
Ma ei oska öelda kui kaua see jama kestab, sest alguses olid kõhulahtisused harvem ja ma ei pööranud sellele eriti tähelepanu. Praeguse sagedusega on see häda olnud vast viimased paar kuud.
***
Et siis, palun jätkake/parandage loetelusid lahtistavatest toiduainetest ja "ohututest" toiduainetest. :)