Kööginõu
kotletid lõhe hakklihast
redis 03. mai 2006, kl 14.33 |
Juuli 03. mai 2006, kl 15.06 |
siuke 04. mai 2006, kl 12.18 |
500 g lõhehakkliha
2 muna
1/2 kl piima
(sibulat)
200g riivsaia
soola, pipart
rasvainet praadimiseks
Kõik kokku segada, kui liiga kõva saab, siis piima juurde.
Märgade käte vahel vormida koltetidm ja küpsetada pannil mõlemalt poolt, pärast tõsta köögipaberiga vooderdatud kaussi külili nõrguma
kui üleliigset õli väga palju on.
Valget veini kõrvale ja ongi kohul pidu.
2 muna
1/2 kl piima
(sibulat)
200g riivsaia
soola, pipart
rasvainet praadimiseks
Kõik kokku segada, kui liiga kõva saab, siis piima juurde.
Märgade käte vahel vormida koltetidm ja küpsetada pannil mõlemalt poolt, pärast tõsta köögipaberiga vooderdatud kaussi külili nõrguma
kui üleliigset õli väga palju on.
Valget veini kõrvale ja ongi kohul pidu.
KOTLETT 04. mai 2006, kl 12.20 |
redis 04. mai 2006, kl 12.28 |
kalamehe naine 04. mai 2006, kl 14.31 |
koha 04. mai 2006, kl 15.46 |
Juuli 04. mai 2006, kl 17.39 |
aga mina 04. mai 2006, kl 19.35 |
kape 04. mai 2006, kl 23.40 |
KOTLETT 05. mai 2006, kl 10.49 |
redis 05. mai 2006, kl 13.13 |
redis 08. mai 2006, kl 11.07 |
nohhh tegin siis ära. 250g hakklihale lisasin 1 muna, lonksu rõõska koort, sidrunipipart. ja riivsaia nii palju, et püsiks see mass koos. ilmselt sai viimast liiga palju..., sest kotlettide asemel valmisid mingid mõttetud plönnid ;)
teisaldasin need järgmisel päeval CLEANAWAY-nimelisse sinisesse kontenerisse.
vbla riisihelvestega jäävad söödavad, aga uuesti proovima siiski ei hakka.
teisaldasin need järgmisel päeval CLEANAWAY-nimelisse sinisesse kontenerisse.
vbla riisihelvestega jäävad söödavad, aga uuesti proovima siiski ei hakka.
redis 08. mai 2006, kl 15.06 |
mina 11. märts 2015, kl 16.33 |
hddd 11. märts 2015, kl 21.03 |
hm 16. märts 2015, kl 00.31 |
Lõhehakkliha iial enam ei osta , korra proovisin, ei meeldinud, vänge. Kalakotlette ei tee ma ei saia ega riivsaiaga, ei meeldi. Teen hoopis tambitud keedukartuliga ja haugikotletid tulevad võrratult head.
Haugihakkliha, keedukartul, hapukoor, muna, sibul, sool,valge pipar, hakitud till. Praadida õli-või segus.
Haugihakkliha, keedukartul, hapukoor, muna, sibul, sool,valge pipar, hakitud till. Praadida õli-või segus.
Ria 16. märts 2015, kl 21.08 |
Oleneb lõhehakklihast, vahest satub selline, et ainult luutükikesed, aga enamasti on ikka korralik olnud. Kuna teen toite tunde järgi, on raske retsepti kirja panna, aga püüan. 1 kg lõhehakkliha, 2 muna, 2 suurt peeneks hakitud sibulat, riivsaia (niipalju, et mass koos püsiks), soola, pipart, sidrunipipart, paneerimiseks jahu. Segul lasta seista ja maitsestuda vähemalt tund aega. Käte vahel vormida kotletid, paneerida jahuga ja praadida, aga mitte liiga kaua, see kaotab mahlasuse. Minule maitsevad ja valmistan tihti.
kindlasti hea 26. märts 2015, kl 20.26 |
Keegi eestlane kunagi kirjutas oma töömuljeid välismaal. Sellest hakklõhest ka või olid need kalapulgad. Igatahes filee kõrvalproduktidest. Et ribade ja rapetega samasse lendasid tööliste snuusid (vabandage võhiku kirjapilti aga see on see mokatubakas, mis kuskil huule või igeme vahel leos hoitakse) ja vanad juuksekummid. Küll tark soolikas teab, mis võtta, mis niisama läbi lasta.
Anuu 28. märts 2015, kl 13.49 |
Ann 03. aprill 2016, kl 11.25 |
u 03. aprill 2016, kl 12.28 |
n45 04. aprill 2016, kl 09.00 |
mina olen ka teinud poes müüdavast lõhehakklihast kottlette. lisan samuti muna, pipart, soola - vahel ka toorjuustu sortsukese. tõsi, taigen tuleb suht vedel - aga seda ei pea kätevahel vormima -võib otse lusikaga kuumale pannile panna ja kui ükspool kergel praetud saab edukalt ümberpöörata ja ei lagune nad midagi. samas saab ka tihkemat taigent teha, siis tuleb saia sisse leotada, nii nagu tavaliste kotlettide puhulgi. meie perele küll maitseb.
aule 04. aprill 2016, kl 17.12 |
eid_159f40fba96081 26. oktoober 2023, kl 19.04 | Registreerus: 6 aastat tagasi Postitusi: 1 |
Lisa postitus