Juba aastaid teen täiesti lollikindlalt niimoodi:
Ostan 3 kg hapukapsast, läbikasvanud liha ja muidugi odrakruupe.
Liha kogus on suvaline, meie tahame ikka rohkem. Pott on mul 8 liitrine. Põhja läheb umbes 2 kg kapsast, siis lihatükid üksteise kõrvale, tavaliselt kogu pinna ulatuses.Liha peale puistan küllaltki ohtralt soola ja odrakruupe. Ülejäänud kapsas läheb kõige peale. Meie pere tahab samuti natuke sellist magushapukamat ja sellepärast riputan kõige peale nii paar supilusikatäit suhkrut. Vett panen niipalju, et kõik see nasvärk oleks kaetud. Algul panen pliidi kuumema peale kuni podisema hakkab ja siis möllab seal kaane all nõrgal kuumusel (minu pliidil 1) umbes paar tundi. Käin siis juba katsumas ja need natuke krõmpsud kapsad on ka väga head, paar alustassitäit läheb ära nagu limpsti. Kogu see aeg ei tohi üldse segada, kui vett jääb vähemaks, võib seda juurde panna. Alles siis kui valmis on, segan läbi. Mitte ilmaski pole põhja kõrbenud! Kuna mul on suur pere, siis on ka sellised kogused, aga ülejäägi olen samuti purgiga külmkappi pannud.