Logi Sisse

Teata kohatust postitusest - moderaator@delfi.ee
Kööginõu
part
 
hani 21. november 2006, kl 00.43
tahaks ühe rasvase pardi vana-aasta õhtul ahju panna. pole kunagi seda varem teinud. palun näpunäiteid!
 
Kanaema 21. november 2006, kl 10.34
Viska see loll mõte peast ja tee midagi mõistlikumat.Saad sellest pardist suure kausitäie rasva ja peotäis luist pardiliha.Rasva võid küll kasutada kapsa hautamisel.
Vot nii!
 
juku 21. november 2006, kl 12.45
kui just kasvatajate seas tutvust pole siis poe pardist saad tõesti rasva ja luid;Ehk küpsetuskotis saab asja..õunu kõhtu kindlasti(või hapukapsaid)

Kõigeparem on muidugi pardi rinnafilee(kallis ka),mis tahab kiiret praadimist ja saab väga maitsev;

hane olen teinud küpsetuskotis õuntega-minule maitses,aga mehele mitte(rasvane)
 
Nänn 21. november 2006, kl 12.52
Part ei ole ausalt mitte midagi erilist! Liha on vähe ja seegi on puine, isegi pardilihafileed tuleb üliettevaatlikult küpsetada, muidu saad talluka...
 
söps 21. november 2006, kl 13.14
Pardifileest öigesti tehes "tallukat" küll ei saa! Pruunistad köval kuumusel naha poolega allpool paar minutit, siis 10-konnaks minutiks ahju ja siis veel natuke "puhkab" - ning on väga hea ja mahlane.
 
kogemus 21. november 2006, kl 13.43
Kui ikkagi otsustad pardi kasuks, siis täitmiseks sobivad õunad, kuivatatud aprikoosid, mustad ploomid, varsselleri tükid, apelsiniviilud... vali sobivad lisandid välja ja lase käia! Küpseta kas küpsetuskotis või panni peal, ka kotti võiks lisada veidi vett või puljongit enne küpsetamist, panni peal tuleb niikuinii aeg-ajalt vedelikuga kasta. Rasva võib pärast tõesti kokku korjata ja kasutada kapsaste hautamisel, hautamisleemest saab rõõsa koore lisamisel suurepärase kastme. Kõik eelöeldu kehtib ka hane, kalkuni ja kana kohta.
 
katariina 21. november 2006, kl 14.19
part hästi tehtud on imehea. arvesta aga sellega, et kuna pardil on väga suur rinnakorv, siis tundub lind suuremana kui sealt eeldada võiks, et söödavat on (seega 1st pardist jagub neljale mitte väga näljasele sööjale:)
 
Heidi 21. november 2006, kl 14.25
Need pardid ja haned, mida meil poes müüakse, tulevad suurtest kinnistest linnuvabrikutest kus neid kiiresti nuumatakse rasva. Hea oleks, kui oleks võimalik osta kuskil talus vabalt ringipaterdavatest lindudest. Sellised haned, pardid ei sula rasvaks.Üldiselt on pardist "vähe süüa". Olen hane peitsinud natuke enne valmissaamist teelusikatäie mee ja apelsinist pigistatud mahla seguga, tuleb päris hea.
 
hani 21. november 2006, kl 15.48
olengi kahevahel kas küpsetada tükkidena või tervena. kaalusin ka mõttes küpsetuskotti aga arvasin et siis jääb see part sinna täitsa rasva sisse ulpima. tänan nõuannete eest!
 
ja 21. november 2006, kl 19.32
kus on nüüd meie loomakaitsjad? See oli õel nali.
 
ei leia 22. november 2006, kl 09.42
Ei tea kust parti osta saab.Tartus pole silma hakkand.
 
juku 24. november 2006, kl 13.37
küll jõuavad need importpardid ka jõuluks kohale,ka tartusse;tln-s super netos aastaringselt saadaval

aga ise kasvatatud talunikelt on pardiliha midagi hoopis paremat..
 
Tartu 02. detsember 2006, kl 12.16
 
part õllekas 30. detsember 2022, kl 23.27
https://reporter.kanal2.ee/7675479/inimesed-tapavad-ja-soovad-shnelli-tiigi-parte
Lisa postitus
Autor:
Sinu e-posti aadress:

Selleks, et lisada oma postitusele pilt, video või pildialbum, kopeeri postituse väljale pildi, video või albumi aadress.

Näiteks:
  • http://pilt.delfi.ee/picture/2715753/
  • http://video.delfi.ee/video/vRze7Wd9/ või http://www.youtube.com/watch?v=KF0i_TyTtyQ
  • http://pilt.delfi.ee/album/170457/
Pane tähele! Lingid on aktiivsed ehk klikitavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes! Lisada saab vaid Delfi Pildi fotosid või albumeid ning Delfi Video või Youtube'i videoid! Fotod, galeriid või videod on nähtavad ainult sisse loginud kasutajate postitustes!
Lisa postitusele link, pilt või video!