Kööginõu
kÜÜLIKUPRAAD
ai 08. detsember 2006, kl 17.51 |
oi 08. detsember 2006, kl 18.11 |
tiuks 09. detsember 2006, kl 14.13 |
Mina teen niimoodi: tükeldan küüliku ära, segan jahu sisse soola ja pipart, rullin tükis selle jahuga kokku ja praen pannil õlis pruuniks, võtan ahjupoti, laon tükid potti ja valan peale puljongit, ahju hauduma. Siis proovin ja lisan veel maitseaineid, Jahimehe segu on väga hea. Tundub küll väga vanamoodi aga saab maitsev. Olen proovinud ja igasugu muid moodsaid retsepte, veinis marineerinud ja hautanud aga vanamoodi tehtud on osutunud kõige paremaks meie pere arvates.
:) 12. detsember 2009, kl 12.30 |
Maarika 12. detsember 2009, kl 13.31 |
Lapepõlves sõime tihti ahjus tervelt küpsetatud küülikupraadi, maitseaineks oli ka muskaat -väga maitsev oli. Ise olen korra turult küülikuliha ostnud ja valmistanud - pettusin, mingi kõrvalmaik oli juures. Emaga rääkides küsis ta, kas ma eelnevalt liha ikka leotasin? Ei leotanud, asusin peale puhastamist kohe valmistama. Ei teagi, kas terve öö kestev vees hoidmine on vajalik või on muid mooduseid kõrvalmaitsete eemaldamiseks.
Pille 12. detsember 2009, kl 15.05 |
Soovitaja 12. detsember 2009, kl 18.59 |
maarikale 12. detsember 2009, kl 22.32 |
Küülikul pole kõrvalmaitset. Mingit leotamist ei vaja. Kui oli kõrvalmaitse, siis oli müüja mingite hoiutingimuste viga ilmselt. Jänes on teine asi, see on uluk. Ah, küülikut tahas isegi praegu...
Kodus tegime ka päris lihtsalt, pruunistada ja siis potiga veega ahju ja sai hea. Erilisi maitseaineid ei pannudki. Ise olen korra proovinud nii, et oli mett, tüümani ja tomatipastat, sai ka väga hea.
Kodus tegime ka päris lihtsalt, pruunistada ja siis potiga veega ahju ja sai hea. Erilisi maitseaineid ei pannudki. Ise olen korra proovinud nii, et oli mett, tüümani ja tomatipastat, sai ka väga hea.
ka nii 14. detsember 2009, kl 23.39 |
võib ka nii:
algul pruunistada potis veidi kuubikuteks lõigatud pekist suitsuliha. Liha eemaldada, saadud rasvas pruunistada küülikutükid. Nüüd lisada potti veidi oliivõli, hakitud sibul ja shalottsibul, valge vein, sool, pipar ja maitsetaimed (loorber, petersell, tüümian (hästi palju), porru - kõik maitsetaimed on kimpu seotud). Lisada veel mõned tomativiilus ja porgandirattad. Valada nii palju vett, et kõik oleks kaetud umbes 1 cm ulatuses.
Lasta keemas ja hautada hästi väiksel tulel tund aega. Poole hautamise peal lisada suitsupeki kuubikud.
algul pruunistada potis veidi kuubikuteks lõigatud pekist suitsuliha. Liha eemaldada, saadud rasvas pruunistada küülikutükid. Nüüd lisada potti veidi oliivõli, hakitud sibul ja shalottsibul, valge vein, sool, pipar ja maitsetaimed (loorber, petersell, tüümian (hästi palju), porru - kõik maitsetaimed on kimpu seotud). Lisada veel mõned tomativiilus ja porgandirattad. Valada nii palju vett, et kõik oleks kaetud umbes 1 cm ulatuses.
Lasta keemas ja hautada hästi väiksel tulel tund aega. Poole hautamise peal lisada suitsupeki kuubikud.
Jaana13 01. jaanuar 2022, kl 18.07 |
Metsjänes 01. jaanuar 2022, kl 18.27 |
Lisa postitus