Kööginõu
stoovitud porgand
palun abi 05. september 2007, kl 12.05 |
una 05. september 2007, kl 13.18 |
olli 05. september 2007, kl 13.19 |
küll aga annab võõrsõnade leksikon vastuse:
stoovima- tükeldatud toiduaineid võis, jahus ja mingis vedelikus hautama.
mina teen porgandeid nii: puhastan porgandid, lõikan õhukesed rattad ja panen kõrgemasse nõusse kuuma või sisse, segan natuke ja kallan peale vett,niipalju, et porgand oleks kaetud, hautan pehmeks. lisan jahu ja rõõsa koore. maitsestan alles kõige lõpus soola ja vegetaga(annab eriti hea maitse), siis jääb porgand hea magus. kui soola lisad enne hautamist või hautamise ajal, ei saa nii magus.
stoovima- tükeldatud toiduaineid võis, jahus ja mingis vedelikus hautama.
mina teen porgandeid nii: puhastan porgandid, lõikan õhukesed rattad ja panen kõrgemasse nõusse kuuma või sisse, segan natuke ja kallan peale vett,niipalju, et porgand oleks kaetud, hautan pehmeks. lisan jahu ja rõõsa koore. maitsestan alles kõige lõpus soola ja vegetaga(annab eriti hea maitse), siis jääb porgand hea magus. kui soola lisad enne hautamist või hautamise ajal, ei saa nii magus.
jaa 05. september 2007, kl 14.35 |
suslik 05. september 2007, kl 14.41 |
lisand 05. september 2007, kl 15.22 |
Peeter 05. september 2007, kl 18.07 |
Maitsvaim on porgandi-kaalika segu. Vähese veega keedad, mõlemad kuubikud sisse, tirts soola, kui praktiliselt pehme on, siis tassitäis koore-jahu segu peale (dieedil olles piima-jahu segu, aga siis pole mekk muidugi see). Juurde mure keedukartul ja midagi muud (käntsakas liha vmt). Nurinat pole kuulnud.
Edu!
Edu!
kubu 05. september 2007, kl 20.43 |
mämm 05. september 2007, kl 21.14 |
olli 06. september 2007, kl 10.34 |
kah jänes 06. september 2007, kl 17.22 |
tiiu 07. september 2007, kl 07.52 |
nulliring 26. august 2021, kl 16.06 |
Lisa postitus