kaali.kavorm on muide väga hea, teen seda eestiski, löön vahtu ja maitsestan tumeda siirupiga.
leivast: meie rukkipala on soome oma pealt maha vksitud ja no soome oma on asi, mida kohutavalt taga igatsen - pehme, mahlane, vetuv ja seda ka veel ülehomme. eesti rukkipala on juba järgmisel päeval saepurutükk
poronkäristys ehk põhjapõdralihakaste pohlamoosiga on hästi tehtult ka hea. kaalilaatikko ehk meie mõistes kapsas hakklihaga, pisut riisi ka sees ja ahjus haudunult on maitsev.
mämmi ei lähe mulle mitte
kalakukko on suur muikkudega (mingi pisike kalake) täidetud sepik, värskelt maitsev
lenkkimakkara.. iuu.. meie sardellis ikka on pisutki liha
kartulisalat on neil kartul, vilets kurk ja majonees.. väga jäle
maksalaatikot pole julgenud proovidagi, nii juba tundub
neljapäeviti sööb kogu maa nagu üks mees hernesuppi ja pannukakkut, see pannukakku siis mitte pannkook meie mõistes vaid pannkoogitaigen valatakse ahjuplaadile ja küpsetatakse ära, süüakse lõigatud nelinurki siis maasikamoosiga
ja veel on viili asi mida eestis eriti vist küll keegi ei söö, mul laps maitses ja kahju, et nägau pildile ei saanud, aplus luba mitte kunagi enam maitsta seda ;)