Kööginõu
Teie lemmik pasha retsept
l 21. märts 2008, kl 05.38 |
katiliina 21. märts 2008, kl 09.17 |
Mina sain kunagi siitsamast foorumist vist sellise vanaaegse, aga see-eest tõelise pasha retsepti:
TSAARI PASHA
1,0 kg lahjat kohupiima
250 g võid
5 muna
4 dl hapukoort
2 tl vanillisuhkrut
½ dl hakitud mandleid
½ dl väiksed rosinad
Kaunistuseks: puuviljalõike, mandleid
2 dl suhkrut
Valmistamine
Sulata või potis ning lisa kohupiim, hapukoor ja munad. Kuumuta segu, seda kogu aeg põhjani läbi segades. Kui segu hakkab keema, tõsta see tulelt ja lisa suhkur, vanillisuhkur, purustatud mandlid ja rosinad. Jätka segamist, kuni suhkur on sulanud. Kummuta pasha vormi ja jäta üheks ööks nõrguma.
Kui ma ei eksi, siis äkki oli see kusagil Angeelika Kangi raamatus ka. Tegin eelmisel aastal, oli hää. Kaloreid omajagu, aga ju saab siis mujal koomale võtta.
TSAARI PASHA
1,0 kg lahjat kohupiima
250 g võid
5 muna
4 dl hapukoort
2 tl vanillisuhkrut
½ dl hakitud mandleid
½ dl väiksed rosinad
Kaunistuseks: puuviljalõike, mandleid
2 dl suhkrut
Valmistamine
Sulata või potis ning lisa kohupiim, hapukoor ja munad. Kuumuta segu, seda kogu aeg põhjani läbi segades. Kui segu hakkab keema, tõsta see tulelt ja lisa suhkur, vanillisuhkur, purustatud mandlid ja rosinad. Jätka segamist, kuni suhkur on sulanud. Kummuta pasha vormi ja jäta üheks ööks nõrguma.
Kui ma ei eksi, siis äkki oli see kusagil Angeelika Kangi raamatus ka. Tegin eelmisel aastal, oli hää. Kaloreid omajagu, aga ju saab siis mujal koomale võtta.
mhmhh 21. märts 2008, kl 10.49 |
mina teen peaaegu samasugust kui see tsaari oma aga hapukoore asemel on vahukoor. Nii 250 ml umbes. Maitseks veel sorts sidrunimahla. Ja suhkrut - vanillisuhkrut ka paned tasapisi ja maitse järgi. Ahjaa :) Munad lähevad kahes jaos - esmalt kohe suhkruga vahustatud munakollased ja lõpuks kui kõik muu on keema tõusnud siis tulelt ära ja eraldi vahustatud munavalge juurde. Mandlid - rosinad võb panna ka kohe alguses.
Tulemus on väga õrn ja õhuline. Ja mmm-maitsev!
Tulemus on väga õrn ja õhuline. Ja mmm-maitsev!
toidutare.ee 21. märts 2008, kl 12.00 |
hea 21. märts 2008, kl 16.24 |
Teemaalgataja 22. märts 2008, kl 09.36 |
Tänan. tegin selle esimese toidutare retsepti järgi kuumutatud pashat. Muutsin retsepti natuke oma maitsele - rosinate asemel panin kuivatatud aprikoosid, jahvatatud mandlite asemel mandlilaastud ja jätsin marmelaadi välja. Nii hea tuli!!! Kasutasin veel 10% hapukoort (muidu olen vahukoorga teinud) ja nii mõnus on süüa - pole liiga rammus. Algul, kui mass veel soe oli, ehmatasin ära, et liiga vedel, aga vooderdasin sõela mitmekordselt marliga ja öö jooksul nõrgus liigne vedelik välja ja nüüd - nämmnämm=)
tähenärija 22. märts 2008, kl 13.56 |
Kohupiimane. 22. märts 2008, kl 16.54 |
Lisa postitus