Kööginõu
tatrajahust ja hapupiimast PAKSE pannkooke?
kay 31. august 2008, kl 10.46 |
k 31. august 2008, kl 14.55 |
kui paksud nad siis olema peavad?
Mina teen tavalisest valgest jahust keefiiri või hapupiimaga pisikesi lusikapannkooke. Mõõtnud ei ole, aga 3-4mm ehk paksud.
Suuri ja pakse pole küll teinud. Ei teagi kas või kes teeb.
Pärmipannkooke oskavad minu meelest ainult venelased teha. Neil kohe oma eriline nõks ja praevad poslamaslaga - olen saanud, päris huvitavad.
Mina teen tavalisest valgest jahust keefiiri või hapupiimaga pisikesi lusikapannkooke. Mõõtnud ei ole, aga 3-4mm ehk paksud.
Suuri ja pakse pole küll teinud. Ei teagi kas või kes teeb.
Pärmipannkooke oskavad minu meelest ainult venelased teha. Neil kohe oma eriline nõks ja praevad poslamaslaga - olen saanud, päris huvitavad.
tore 31. august 2008, kl 23.57 |
k 01. september 2008, kl 07.00 |
krants 01. september 2008, kl 09.56 |
123 01. september 2008, kl 16.15 |
Tatrajahust valmistatud pliinid, muuseas – kõige etemad tulevad Veski-Mati retsepti järgi, mis on triibulisel jahupakil ka kirjas –, on tõepoolest maitsvad.
Pliinid
1)pool liitrit keefirit
lusikaotsake soodat
1 muna
klaasi jagu tatrajahu
näpuotsake suhkrut ja soola
taimeõli praadimiseks
2)6 dl piima
30 g pärmi
250 g tatrajahu
200 g nisujahu
3 munavalget
3 munakollast (kõvaks vahuks)
soola ja klaasitäis õlut
praadimiseks võid või õli
Sega käesooja piimaga pärm ja sool. Lisa segades jahud ja lase soojas rätiku all seista u. 6 tundi.
Lisa munakollased, tee õllega tainas õhemaks ja lisa kõige lõpuks vahustatud munavalged.
Pliinid
1)pool liitrit keefirit
lusikaotsake soodat
1 muna
klaasi jagu tatrajahu
näpuotsake suhkrut ja soola
taimeõli praadimiseks
2)6 dl piima
30 g pärmi
250 g tatrajahu
200 g nisujahu
3 munavalget
3 munakollast (kõvaks vahuks)
soola ja klaasitäis õlut
praadimiseks võid või õli
Sega käesooja piimaga pärm ja sool. Lisa segades jahud ja lase soojas rätiku all seista u. 6 tundi.
Lisa munakollased, tee õllega tainas õhemaks ja lisa kõige lõpuks vahustatud munavalged.
Veel üks 02. september 2008, kl 10.56 |
2,5 dl käesooja piima
10g presspärmi või 1tl kuivpärmi
1dl hapupiima
1,5dl tatrajahu
1,5dl nisujahu
0,5tl soola
2 muna
2spl sulat võid
Lahusta pärm suuremas kausis vähese piimaga + ülejäänud piim, hapupiim ja jahu.Lase taigen seista kinnikaetult vähemalt 4 tundi või koguni järgmise päevani.Klopi käärinud taigna hulka sool, munarebud, sulat. või;viimasena lisa kõvaks vahuks klopitud munavalged.Küpseta madalal kuumusel väiksed paksud koogid.Serveeri kuumalt koos hapukoore,heeringa,soolaseente või hapukurgiga.
Head isu!
10g presspärmi või 1tl kuivpärmi
1dl hapupiima
1,5dl tatrajahu
1,5dl nisujahu
0,5tl soola
2 muna
2spl sulat võid
Lahusta pärm suuremas kausis vähese piimaga + ülejäänud piim, hapupiim ja jahu.Lase taigen seista kinnikaetult vähemalt 4 tundi või koguni järgmise päevani.Klopi käärinud taigna hulka sool, munarebud, sulat. või;viimasena lisa kõvaks vahuks klopitud munavalged.Küpseta madalal kuumusel väiksed paksud koogid.Serveeri kuumalt koos hapukoore,heeringa,soolaseente või hapukurgiga.
Head isu!
Päiksekiirekene 16. september 2014, kl 18.48 |
Tatrapannkook 08. veebruar 2021, kl 23.02 |
0,5 liitrit keefiri,umbes 300 ml.nisu ja tatra jahu ,kuhu segan sisse maitse järgi suhkrut,soola ja tl.täis soodat.Lisan jahusegu keefirile.Tainas tuleb hapukoore paksune.Koogid tulevad kohevad.Esimene kord lisasin jahusegu kui koogi keeramisega oli raskusi.Harjutamine teeb meistriks.Koguseid panen tunde järgi.Sobivad nii magusa kui soolase lisandiga.Tavalisi pannkooke ei ole juba ammu teinud.Katsetage ja te ei kahetse.Head isu!
Tatrapannkook 08. veebruar 2021, kl 23.08 |
Lisa postitus